EĞİTİM
Giriş Tarihi : 12-12-2023 10:44

Siber vatanın askerleri ALKÜ’de yetişiyor

Siber Vatan Programı kapsamında Alanya’da seçilmiş 40 öğrenci, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde (ALKÜ) verilen eğitimlerle “Etik Bilgisayar Korsanlığı”na ilk adımı attılar.

Siber vatanın askerleri ALKÜ’de yetişiyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi bilim ve teknoloji alanlarına katkı sunmaya devam ediyor. Toplam 7 gün sürecek Linux ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi ile Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve Alanya Üniversitesinden seçilen 40 öğrenci ALKÜ’de “Etik Bilgisayar Korsanlığı”na ilk adımı atarak Siber Vatan Programı’na girmiş olacak.

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi binasında ilk dersin başladığı “Linux ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi”ni Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, ALKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gümüş, ALKÜ Mühendislik Fakültesi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Rıza Hallaç ve Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Ali Çoban ziyaret etti. Rektör Türkdoğan ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, bu eğitimlerin ülkemiz için çok önemli olduğunu dile getirdi. Dünyanın artık bilgi çağına geçtiğinin altını çizen Rektör Türkdoğan, “Günümüz dünyasında bilgiyi elinde tutanlar, dünyaya yön veriyor. Dijital çağda ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu “Beyaz Şapkalı Hackerler” Siber Vatan Programı kapsamında yetişiyor. Bu konuya ilgi duyduğunuz için akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

PROF. DR. KILIÇ: “SİBER VATANI SAVUNACAK GENÇLER YETİŞTİRİYORUZ"

Ziyareti sırasında program hakkında konuşan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kılıç, artık silahların teknoloji altyapılı olduğuna ve bu silahlara da siber saldırıların yapıldığına dikkat çekti. Bu gelişmeler üzerine ALKÜ olarak bu girişimleri önlemek adına siber alanda vatan savunması yapacak gençleri yetiştirmek için çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Kılıç, “Bilişim altyapılı silahlara yapılacak saldırıların önlenmesi için ALKÜ olarak bu eğitimleri veriyoruz. Burada ayrıca bir farkındalık oluşturmak da istiyoruz. Bu konuda yetişmiş insan sayısını artırmayı ve uzmanlaşma olmasını amaçlıyoruz. Eğitimlere katılan 40 öğrenciden 28’i ALKÜ’de, 12 öğrenci de Alanya Üniversitesinde öğrenim görüyor. Öğrencilerimize böyle önemli bir konuya ilgi duydukları için teşekkür ederim” dedi. (İHA)

AdminAdmin