SPOR
Giriş Tarihi : 19-04-2024 14:16

Bisikletin kalbi Kemer’de atacak!

Uluslararası spor organizasyonlarıyla binlerce sporcuya ev sahipliği yapan Kemer, spor turizminde adını duyurmaya devam ediyor. Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer, Nisan ayında binlerce bisiklet tutkununu ağırlayacak. 21 Nisan’da Antalya etabıyla başlayacak 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun (TUR 2024) 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek 2’nci etabı olan 190,6 kilometrelik Kemer-Kaş etabında dünya yıldızlarının yer aldığı 13 Ülkeden 4 World Tour Team, 9 ProTeam, 12 Continental Team olmak üzere 25 takımı ağırlayacak Kemer, bu yıl 6’ncı kez gerçekleştirilecek ve Olbia Parkı'ndan start alacak AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile de dünyanın birçok ülkesinden gelen bisikletçilere 27-28 Nisan tarihlerinde ev sahipliği yapacak. Öte yandan Kemer’de bu yıl 20-21 Nisan tarihlerinde 2’ncisi düzenlenecek olan dünyada kar üzerinde başlayıp denizde biten tek yarış olma özelliğine sahip “Sky To Sea” Dağ Bisikleti yarışı için de son hazırlıklar tamamlandı. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Kemer’imiz eşsiz bisiklet rotaları ile bisiklet sporunun Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri haline gelecek. İlçemizde yapılan tüm ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına destek vermeye ve Kemer’imizi spor turizminin önde gelen kentlerinden biri haline getirmek adına çabamızı sürdürüyoruz” dedi.

Bisikletin kalbi Kemer’de atacak!

Şüheda PARTAL

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer, Nisan ayında binlerce bisiklet tutkununu ağırlayacak. İlk olarak Kemer’de bu yıl 20-21 Nisan tarihlerinde 2’ncisi düzenlenecek olan “Sky To Sea” Dağ Bisikleti yarışında bisikletçiler gökyüzünde denize pedallayacak. 21 Nisan’da Antalya etabıyla başlayacak 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Kemer-Kaş etabına da ev sahipliği yapacak Kemer, ardından bu yıl 6’ncı kez gerçekleştirilecek AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum ile de dünyanın birçok ülkesinden gelen bisikletçileri 27-28 Nisan tarihlerinde ilçede ağırlayacak.

GÖKYÜZÜNDEN DENİZE BİSİKLET YARIŞI

Kemer’de bu yıl 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde 2’ncisi düzenlenecek olan Gökyüzünde Denize (SKY TO SEA) Dağ bisikleti yarışı için son hazırlıklar tamamlandı. Türkiye Bisiklet Federasyonu, Kemer Kaymakamlığı, Beydağları Sahil Milli Parkı, Olimpos Teleferik destekleri ile Kemer Belediyesi ana sponsorluğunda dünyada kar üzerinde başlayıp denizde biten tek yarış olma özelliğine sahip etkinlik, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi alt yapısını ve benzersiz coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor. 21 Nisan Pazar günü Tahtalı Dağı’nın 2365 metrelik zirvesinden yarışa başlayacak sporcular 34 kilometrelik etapta patikaları ve köy yollarını geçerek Kemer sahilinde bulunan denize atlama rampasındaki bitiş çizgisine ulaşmaya çalışacaklar. Bu yıl 85 sporcunun kayıt yaptırdığı etkinlikte Rusya, Norveç, Romanya, Gürcistan ve Türk sporculardan oluşuyor.

ANTALYA’DAN İSTANBUL’A TUR 2024

Antalya, Kemer, Kalkan-Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Manisa (Spil Dağı), Çeşme, İzmir, İstanbul olmak üzere 8 gün, 8 etapta, 1.188 kilometrelik masalsı parkurunda, dünya yıldızlarının yer aldığı 25 Takım; Akdeniz ve Ege Bölgeleri üzerindeki Türk turizminin kalbi olan şehirlerden geçerek kültür başkenti İstanbul’a Türkiye’nin muhteşem güzelliklerini ve kadim tarihini sergilemek için gün sayıyor.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından izleyiciler için hazırlanan programda yer alan Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı “Güvenli Bisiklet” parkuru, Fethiye-Marmaris etabında 23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Türk bayrakları eşliğinde “TUR 2024 Bisiklet ve Gelecek Çocuk Şenliği”, Manisa Spil Dağı’nda Manisa Mesir Şenlikleri kapsamında 11 ülkeden gelen çocukların gösterileri, geleneksel Mesir Saçımı Töreni, Belediyelerin birbirinden renkli tanıtım standları, coşkulu Bando ekipleri ve sempatik Folklor gösterileri ile geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören Artistik Bisikletin Süperstarı Dünya Şampiyonu Viola Brand’in etaplardaki nefes kesen gösterileri 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’na renk katacak.

“Bir Bisiklet Yarışından Fazlası” vizyonu ile bisiklet sporunun ve kültürünün gelişiminden, Türkiye’nin tanıtımına, bisiklet turizminden iklim krizi ile mücadele gibi pek konuya vurgu yapan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 1.188 kilometrelik parkur bilgileri ise şu şekilde:

1. Etap Antalya-Antalya 21 Nisan 134,7 km 10:25

Etap Kemer-Kaş (Kalkan) 22 Nisan 190,6 km 11:15

3. Etap Fethiye-Marmaris 23 Nisan 156 km 12:15

4. Etap Marmaris-Bodrum 24 Nisan 137,9 km 12:45

5. Etap Bodrum-Kuşadası 25 Nisan 177,9 km 11:45

6. Etap Kuşadası-Manisa (Spil Dağı) 26 Nisan 160,1 km 11:45

7. Etap Çeşme-İzmir 27 Nisan 125,4 km 11:30

8. Etap İstanbul - İstanbul 28 Nisan 105.4 km 11:00

AMATÖR YOL BİSİKLETÇİLER AKRA GRAN FONDO KEMER’DE BULUŞACAK

Bisiklet tutkunları Kemer’in eşsiz manzarasında AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum’da bir araya gelecek. “Mavi ve Yeşil’in bir parçası ol” sloganı ile AKRA Hotels ana sponsorluğunda AG Tohum desteği ile bu sene 6’ncı kez gerçekleştirilecek AKRA Gran Fondo Antalya powered by AG Tohum, birbirinden önemli isimleri Kemer’de 27-28 Nisan tarihlerinde ağırlayacak.

Fraport TAV Antalya Havalimanı, Corendon Airlines ve Diana Travel’in co-sponsorluğunda, Argeus Travel & Events ve Yedi İletişim tarafından organize edilen ve T.C. Antalya Valiliği, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi, Yaşam Hastaneleri, Toyota, Ceysu, Salcano, Paloma Hotels, Antalya Akvaryum, Shimano, Zemzem Turizm ve Olympos Teleferik katkılarıyla düzenlenecek yarış birbirinden önemli isimleri buluşturacak.

AMATÖR YOL BİSİKLETÇİLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ

Batı Toros Dağları'nın eteklerinde ve 52 kilometre kıyı şeridi boyunca uzanan Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kemer’deki yarış doğal güzellikleri de ön plana çıkarıyor. Deniz, orman ve dağların bir noktada birleşmesiyle mavi ve yeşilin büyüleyici atmosferinde dünyanın birçok ülkesinden gelen bisikletçiler, finişi görmek için mücadele verecek. Antik kentin hala ayakta durduğu ve millî park olan Phaselis plajı gibi önemli tarihi yapıyı içinde barındıran Kemer’de gerçekleşecek organizasyon amatör yol bisikletçilerinin vazgeçilmezi konumunda.

OLBİA PARKI'NDAN START ALACAK

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen 98 ve 49 kilometrelik parkurlarıyla katılımcıların beğenisini toplayan yarış, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi katılımcılara birbirinden farklı aktiviteler de sunmaya devam edecek. 2 bin metreden fazla tırmanışa sahip 98 kilometrelik uzun “AKRA” parkuru ile yarış severlerin beğenisini toplayan organizasyonda 49 kilometrelik “AG Tohum” parkuru ise 537 metreden fazla tırmanışıyla katılımcıların ilgisini çekiyor. Organizasyon, Kemer Olbia Parkı'ndan start alacak ve yaklaşık 6 saatin ardından aynı noktada sona erecek.

KAYITLARA BÜYÜK İLGİ

Antalya’nın incisi Kemer’in eşsiz manzarasında koşulacak AKRA Gran Fondo Antalya’da kayıtlar ise tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’nin en güzel bisiklet rotalarından biri olma özelliğini taşıyan yarış için kayıtlar ise 24 Nisan Çarşamba günü son bulacak. Dünyanın dört bir yanından gelecek amatör bisikletçiler zorlu ve bir o kadar da keyifli geçecek yarış deneyimini yaşayacak.

“KEMER BİSİKLET SPORUNUN EN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GELECEK”

Yarışlar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, “Kemer’imiz eşsiz bisiklet rotaları ile bisiklet sporunun Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri haline gelecek. İlçemizde yapılan tüm ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına destek vermeye ve Kemer’imizi spor turizminin önde gelen kentlerinden biri haline getirmek adına çabamızı sürdürüyoruz. Gökyüzünden denize yarışları da bölgenin bisiklet potansiyelini çok iyi tanıtacak ve anlatacak bir yarış etkinliği. Bu yarıştan sonra gelecek hafta da Akra GranFondo yol bisikleti yarışlarına ev sahipliği yapacağız. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Kemer-Kaş (Kalkan) etabı da ilçemizden start alacak. Yarışların Kemer’de düzenleniyor olması ilçemiz adına son derece önemli. Organizasyona katılacak olan çok sayıda ülkeden gelen sporcularımızı Kemer’de yer alan otellerimizde ağırlayacağız. Kemer’de öncelikli hedefimiz Nisan ve Mayıs aylarını bu tip spor etkinlikleri ile doldurmak ve turizm hareketliliğini bu aylara spor turizmi sayesinde yaymak istiyoruz” dedi.

AdminAdmin