EĞİTİM
Giriş Tarihi : 25-04-2024 14:35

Finike Meslek Yüksekokulu’nda modern uygulama serası açıldı

Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu’nda hayırsever katkısıyla hayata geçen modern uygulama serasının açılışı yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bir şehre sahip çıkmanın en önemli yolu, sorunları hep beraber ortaya koyup, çözüm için hep beraber çalışabilmek.” diye konuştu.

Finike Meslek Yüksekokulu’nda modern uygulama serası açıldı

Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde US-KA Sera, TARGE Otomasyon, SEPAŞ Plastik, BARS Sulama ve ENORPA Isıtma firmalarının bağışlarıyla inşa edilen Tam Otomasyonlu Modern Sera açılışı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Cumhuriyet Başsavcısı Vahdet Gebeş’in katıldığı törenle açıldı. Açılışa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Genel Sekreter Dr. Ali Evren İmre, Finike MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nefise Yasemin Tezcan, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Ahmet Aygün, Öğr. Gör. Dr. Ahmet Şafak Maltaş, Akdeniz Üniversitesi Senato Üyeleri, bağışçılar, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

BÖYLE BİR COĞRAFYADA DOĞDUĞUMUZ İÇİN ŞANLIYIZ

Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Finike’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan “Ben de bu coğrafyanın insanıyım, Kemerliyim. Bu coğrafyayı çok yakından tanıyorum, insanını biliyorum, toprağını biliyorum. Çok şanlıyız böyle bir coğrafyada doğduğumuz için, böyle bir ülkeye sahip olduğumuz için.” dedi.

HEM UYGULAMALI EĞİTİM HEM AR-GE

Bir ülke için bu zenginliği doğru kullanmanın en önemli yolunun eğitimden geçtiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Bir ülke için en önemli şey eğitim. Eğitim olmadan bilim de olmuyor, sanat da olmuyor. Böyle önemli bir konuda sivil toplum kuruluşları, özel sektör her şeyi devletten beklemeyip destek olunca ortaya çok güzel eserler çıkıyor. Bunun en güzel örneği aslında şu anda açılışını yapacağımız seramız. Bu serada hem öğrencilerimize uygulamalı eğitim vereceğiz hem de burada bilim ve inovasyon yapacağız.” diye konuştu.

FİNİKE EĞİTİM VE SANATLA GÜZELLEŞECEK

Gösterilen güç birliğinin gelecek için umut verdiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Seraların yapılmasında emeği geçen hayırseverlerimize, konuya önem gösteren Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok kıymetli katkılarınız gerçekten. Bir şehre sahip çıkmanın en önemli yolu sorunları hep beraber ortaya koyup, çözüm için hep beraber çalışabilmek. Kimi maddiyatıyla, kimi maneviyatıyla destek veriyor ve bu kıymetli işler ortaya çıkıyor. Buranın sahipleri hepimiziz. Sorunları ortaya koyup sahip çıkarsak eğer Finike hem eğitimle hem sanatla daha güzel bir yer haline gelecek. Benim zaten bir Kemerli olarak en büyük borcum bu coğrafyaya hizmet etmek.” şeklinde konuştu.

EMEĞİ GEÇEN HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜRLER

Finike MYO’nun son yıllarda eğitim alanında önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik ise Akdeniz Üniversitesi’nin değerli bir kurum olduğunu ifade ederek Finike Eğitimi Destekleme Vakfına ve seraların yapımında emeği geçen yardımseverlere teşekkür etti.

Finike Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nefise Yasemin Tezcan da yüksekokul hakkında ve yapılan seralar hakkında bilgiler paylaşarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından hayırseverlere plaket takdimi gerçekleştirildi. Ardından seraların açılışı yapılarak kurdele kesimi gerçekleştirildi. Protokol üyelerinin ve öğrencilerin katılımıyla öğle yemeği Finike MYO bahçesinde yenildi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SENATOSU FİNİKE’DE TOPLANDI

Sera açılışı öncesinde Akdeniz Üniversitesi Senato toplantısı Senato Üyelerinin katılımıyla Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında Finike Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

DEMRE VE KUMLUCA’YA ZİYARET

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Prof. Dr. Şükrü Özen, Genel Sekreter Dr. Ali Evren İmre, programları kapsamında Demre Dr. Hasan Ünal Meslek Yüksekokulunu, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesini ve Kumluca Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek öğretim üyeleri ve öğrencilerle bir araya gelerek istek ve taleplerini dinlediler. (Bülten)

AdminAdmin