GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-07-2023 04:20

Açılmadan tahrip ettiler!

Kemer’in Çamyuva Mahallesi’nde bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ücretsiz halk plajı olarak hizmet verecek olan Alacasu Koyu, 9 günlük bayram tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Resmi açılışı yapılmasa da bakanlık tarafından yapılan çalışmalar koya gelen vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, soyunma kabinleri ve tuvaletler şimdiden bazı kişiler tarafından tahrip edildi. Bazı soyunma kabinlerinin kapıları ile tuvaletlerdeki lavabo ve klozetlerin kırıldığı, duvar seramiklerinin ise zarar verildiği görüldü. Yaz ayının gelmesiyle karavan ve kampçıların da akın ettiği koyda yer yer çöp yığınları da oluştu. Koya gelen vatandaşlar yeni yapılan soyunma kabinleri ve tuvaletlere zarar verenlere tepki gösterdi. Koyda yapılan çalışmaların çok güzel ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yapıldığını ifade eden vatandaşlar, koyun sürekli denetim altında olması gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, “Alacasu’yu toparlanmış halde gördük. Duş ve tuvalet var, daha önce tuvalet yoktu mecburen ormanlık alan kullanılıyordu. Böyle bir hizmet yapılmış olması ve halka açık olması iyi bir şey. Her yer özenilerek yapılmış ama, bizim halkımıza yakışmadı. Tuvaletin üzerine çıkan arkadaşlarımız klozeti kırmışlar. Çöpleri orta yere bırakmışlar. Böyle tesislerin kurulması halk için çok iyi lakin kullanmasını bilmemiz lazım. Tesisin yapılması on numara çok güzel, denetimde olursa daha da güzel olacak” diye konuştular.

Açılmadan tahrip ettiler!

Ahmet Duran YENİGÜN

Kemer’in Çamyuva Mahallesi’nde bulunan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ücretsiz halk plajı olarak hizmet verecek olan Alacasu Koyu, 9 günlük bayram tatili boyunca yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrarken, daha açılmadan tahribata uğradı. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Kemer’e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Alacasu Koyu’nda bakanlık tarafından yapılan çalışmaları incelemiş ve burada gazetemize yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Ersoy, yaz sezonunda Phaselis Antik Kenti’nde oluşan yoğunluğun önlenmesi amacıyla Alacasu ve Bostanlık koylarında çalışma yaptıklarını belirterek, “İnsani ihtiyaçlar ve hijyen koşulları için gerekli olan kadar burada düzenleme yapıldı. Burada özellikle duş, tuvalet ile bir tane minimum seviyede yiyecek içecek ünitesi yapıldı ve toplam söylediğimiz metre kareler içinde yapıldı. Çünkü yüksek sezonda burada günlük 12 bini bulan ziyaretçi sayılarına ulaşıyor. 12 bin ziyaretçi insani şartlarını sağlayacak en ufak ne bir tuvalet ne bir duş yok. İnsanlar bu insani şartlarını çalıların arasında veya denizde karşılamak zorunda kalıyordu. Bu gayri insani hijyen koşullarının oluşması gerekiyor. Bizim esas korumamız gereken Phaselis Antik Kenti ve orada yaz sezonu ile birlikte yoğunluk oluşuyor, bu sefer orada birkaç tane tuvalet var ve onlar da kapasiteyi taşımadığı için çok sıkıntılı sonuçlar doğuyordu. Şimdi minimum ihtiyacı karşılayacak kadar olan kısım yapıldı” demişti.

AÇILMADAN TAHRİBATA UĞRADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Çamyuva ve Beldibi’ne yapılan ücretsiz halk plajlarının devamı olan Alacasu Koyu’na yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanırken, soyunma kabinleri ve tuvaletler şimdiden bazı kişiler tarafından tahrip edildi. Bazı soyunma kabinlerinin kapıları ile tuvaletlerdeki lavabo ve klozetlerin kırıldığı, duvar seramiklerine ise zarar verildiği görüldü. Karavan ve kampçıların da akın ettiği koyda yer yer çöp yığınları da oluştu. Koya gelen vatandaşlar yeni yapılan soyunma kabinleri ve tuvaletlere zarar verenlere tepki gösterdi. Koyda yapılan çalışmaların çok güzel ve ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yapıldığını ifade eden vatandaşlar, koyun sürekli denetim altında olması gerektiğini söyledi.

“GAYET HOŞUMA GİTTİ”

Yaz aylarında denize girmek için Alacasu Koyu’nu tercih ettiklerini belirten vatandaşlardan Ali Uysal, “Alacasu’yu toparlanmış halde gördük. Duş ve tuvalet var, daha önce tuvalet yoktu mecburen ormanlık alan kullanılıyordu. Böyle bir hizmet yapılmış olması ve halka açık olması iyi bir şey” dedi.

Hakan Uysal ise, “Biz Antalya merkezden geliyoruz. Daha önce tuvalet duş yoktu. Biz sürekli yaz kış buraya geliyoruz ancak duş ve tuvalet yapıldıktan sonra ilk kez geliyoruz. Çalışmalar gayet hoşuma gitti. Biz halka kapanıyor diye tereddütte kaldık, yeter ki halka kapanmasın. Yapılan çalışmalarda bir sıkıntı yok” diye konuştu.

“HALKIMIZA YAKIŞMADI”

Vatandaşlardan Ercan Altun da yapılan tesislerin halk için çok faydalı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye genelinde şöyle güzel bir yer bulamazsınız. Her yer özenilerek yapılmış ama, bizim halkımıza inanın hakikaten yakışmadı. Tuvaletin üzerine çıkan arkadaşlarımız klozeti kırmışlar. Çöpleri orta yere bırakmışlar. Böyle tesislerin kurulması halk için çok iyi lakin kullanmasını bilmemiz lazım. Denetim altında olmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.”

“GAYET GÜZEL VE OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ”

Kamp yapmak üzere Alacasu Koyu’na gelen Mehmet Yapıcı, bakanlığın çalışmasını hem görüntü hem de kulanım açısından çok güzel bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Bakanlığının yapmış olduğu tuvalet, duş ve büfe tesis olarak gayet güzel ve olması gerektiği gibi. Çünkü farklı yerlerdekini de gördüm ben buradakinden daha küçüktü. Hem görüntü açısından da çok güzel. Temiz bir suyla duş alıyoruz. Bunlar çok güzel bir olay ancak bazı insanların eğitimsizliği var. ‘Bulmak istediğin gibi bırak’ diye bir laf vardır eskilerden gelen, ama maalesef bazı günübirlik gelen hani ‘ben nasıl olsa bugün kullanacağım yarına ihtiyacım yok’ diye kullandığı malı hor gören insanlar yüzünden soyunma kabinlerinden birinin kapısını kırmışlar. Bazılarının kapısı yok ve kolları kırık. O yüzden denetim altında olursa daha iyi olur” dedi.

“GAYET GÜZEL, AMA ÇOK KÖTÜ KULLANILIYOR”

Hüseyin Aktaş da, “Buranın temeli de atılırken ufak tefek yardımlarda bulunmuştum. Burada temel atımında ufak bir dal bile kırılmadı. Kesinlikle bir tahribat yok. Ne ağaç kesilmesi ne başka bir şey. Buraya yapılması gerekli olan bir şeydi. Şuan bin kişiye yakın insan var, hala insanlar gördükçe akın akın gelmeye devam ediyor ve bunu kaldırabilecek kapasitede. İnsani ihtiyaçlarını giderecek tuvalet, duş ve soyunma kabinleri var. Gayet güzel, ama bunun yanında insanlarımız maalesef çok hor kullanmakta, çöplerini çöp konteynıra götürmüyorlar ortaya atıyorlar ve çok kötü kullanılıyor. Bu tesislerin yapılması on numara ve çok güzel ancak denetim olursa daha da güzel olacak” şeklinde konuştu.

“ENGELLİ TUVALETİNİN OLMASI ÇOK GÜZEL”

Engelli bir birey olarak bakanlığın yaptığı çalışmaları memnuniyetle karışladıklarını belirten Barış Bilgiç ise, “Engelli biri olarak ilk kez geldik buraya. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapmış olduğu bu hareket çok düzgün bir hareket. Burada engelli tuvalet mevcut ve çok güzel. Sadece sabahları erken açılmıyor, kapıları kapalı tuvaletlerin ve su sürekli bitiyor. Bu anlamda kontrol edilebilirse ve daha detaylı ilgilenebilirlerse memnun oluruz” dedi.

AdminAdmin