GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-03-2024 12:57

Kemer yarın sandık başında

Kemer, ülke genelinde olduğu gibi 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri için yarın (31 Mart 2024 Pazar) sandık başında olacak. Mevcut Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Rahman Şeker ve Mustafa Gül’ün aralarında olduğu 14 siyasi partinin adayının yarışacağı Kemer’de 33 bin 619 seçmen ilçe genelinde kurulacak 106 sandıkta oy kullanarak Kemer Belediye Başkanını belirleyecek. Büyükşehir’de ise 21 partili 6 bağımsız aday yarışacak.

Kemer yarın sandık başında

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri yarın (31 Mart Pazar) yapılıyor. Kayıtlı 33 bin 619 seçmenin bulunduğu Kemer’de 14 siyasi partinin adayı yarışacak. İlçe genelinde ise 106 sandık kurulacak. Kemer’deki seçime toplamda 14 siyasi parti katılacak. Kemer Belediye Başkanlığı için; Mevcut Belediye Başkanı Necati Topaloğlu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Rahman Şeker Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Mustafa Gül İYİ Parti, Yusuf Üras Demokratik Sol Parti (DSP), Halit Özdemir Demokrat Parti (DP), Göksel Güler Memleket Partisi, Ahmet Akgül Yeniden Refah Partisi, Mustafa Behiç Kurtoğlu Zafer Partisi, Zeynep Doğan Bağımsız Türkiye Partisi, Cuma Gülmüş Hür Dava Partisi, Yunus Yıldız Milli Yol Partisi, İbrahim Furkan Sarıkaya Saadet Partisi, Mustafa Çoban Vatan Partisi ve Dursun Satıcı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden seçime girecek.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN 21 PARTİLİ 6 BAĞIMSIZ ADAY

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için ise 21 partili 6 bağımsız aday yarışacak. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hakan Tütüncü Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Nesrin Ünal İYİ Parti, Hakan Şaklar Demokratik Sol Parti (DSP), Ümit Özkurt Yeniden Refah Partisi, Kemal Bülbül Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Nazlı Ece Mutlu Türkiye Komünist Partisi, Oğuz Ersöz Zafer Partisi, Nimet Çakılkaya Türkiye Komünist Hareketi, Mehmet İlteber Bahadır Bağımsız Türkiye Partisi, Elif Bilen Taş Emek Partisi, Abdulbaki Özdemir Hür Dava Partisi, Sultan Bayram Hak ve Özgürlükler Partisi, Ayhan Uzun Adalet Birlik Partisi, Hasan Hüseyin Ataşoğlu Demokrat Parti, Sadettin Gündüz Millet Partisi, Mevlüt Yakışıklı Milli Yol Partisi, Osman Koç Adalet Partisi, Kıvanç Çetinkaya Demokrasi ve Atılım Partisi, Ersan Bilgin Saadet Partisi, Serdar Üsküplü ise Vatan Partisi’nden seçime girecek.

Seda Kul, Emine Büyüknohutçu, Ali İhsan Yıldırım, Osman Turgut, Ali Songül ve Osman Yıldırım ise bağımsız aday olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için seçime girecek.

PROPAGANDA SERBESTLİĞİ SAAT 18.00'DE BİTİYOR

YSK takvimine göre, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları 21 Mart Perşembe günü başlamıştı. Propaganda serbestliği 30 Mart Cumartesi saat 18.00'de, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da sona erecek.

'İFTAR MOLASI' YOK

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde oy sayımının kanun gereği 'iftar saatinde mola verilmeden aralıksız yapılması' kararı verildi.

SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI

Oy verme günü ise her türlü içki satışı ve içilmesi yasak olacak. Oy verme gününde, bütün eğlence yerleri de oy verme süresince kapalı kalacak. Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda ise yalnız yemek servisi yapılabilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse silah taşıyamayacak. 31 Mart günü saat 18.00'e kadar radyolar ve her türlü yayın organlarının seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasak olacak, 18.00 ile 21.00 arasında yalnızca YSK'nin seçimle ilgili haber ve açıklamaları yayınlanabilecek. Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olacak ancak YSK bu süreyi öne alabilecek.

'İPTAL' DURUMUNDA 2 HAZİRAN'DA TEKRARLANACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin bazı yerlerde iptal edilmesi durumunda, yeni seçimlerin 2 Haziran Pazar günü yapılmasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde, seçim işlemleri sebebiyle iptal edilmesine dair karar verildiği takdirde, seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı, bunun da 2024 yılının haziran ayının ilk pazar günü olması gerektiği belirtildi.

Kararda, 31 Mart 2024 günü herhangi bir sebeple yapılamamış belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten bu yana oluşan mahalli idare birimlerinden olan köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılmasının gerektiği belirtildi. Yayımlanan Karara göre, yeniden yapılması gereken seçimlerin, bu seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu, bu nedenle sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği ifade edildi.

AdminAdmin