YAŞAM
Giriş Tarihi : 28-04-2024 16:38

Vali Yardımcısı Sezgin’den Kültür Evi’ne ziyaret

Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun girişimleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılan Kemer'in ilk kültür evi olma özelliği taşıyan Kemer Belediyesi Kültür Evi’ni gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Yardımcısı Sezgin’den Kültür Evi’ne ziyaret

Bu yıl 6’ncısı düzenlenen Akra Gran Fondo Yarışları için Kemer’e gelen Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun daveti üzerine Kemer Belediyesi Kültür Evi’ni gezdi. Vali Yardımcısı Sezgin’e inceleme sırasında, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ömer Seyhan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin, Meclis Üyesi Cansın Efir, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Kamil Bozkurt, BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut eşlik etti.

Daha önce jandarma karakolu olarak da kullanılan Liman Caddesi 85 ada 18 parselde yer alan Kemer Belediyesi Kültür Evi'ndeki tarihe ışık tutan belge, fotoğraf, eşya ve objeleri inceleyen Vali Yardımcısı Sezgin, Başkan Topaloğlu ve Kültür Evi Sorumlusu Yerel Tarihçi Ramazan Kar’dan bilgi aldı.

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Yardımcısı Sezgin, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun, tarihe ışık tutan ve tarihi mirası gelecek nesillere aktarması anlamında önem arz eden Kemer Belediyesi Kültür Evi’ni hayata geçirmiş olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Vali Yardımcısı Sezgin, Kemer Belediyesi Kültür Evi’ni Türk tarihini ve ataların yaşadıklarını yarınlara taşıması amacıyla değerli gördüğünü belirterek, “Kültür Evi’ni gezerken, kendi çocukluk zamanımızda gördüklerimizi ve bizden önce yaşayan atalarımızın kullandığı eşyaları görmekten mutluluk duyduk. Güzel bir çalışma olmuş. İnşallah burası bina olarak kapasitesi daha da güçlendirilir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ve diğer misafirlerin Kemer Belediyesi Kültür Evi’ni çok beğendiklerini belirterek, “Buranın yapımında en büyük emek Kültür Evi’nin Sorumlusu Ramazan Kar’dır. Vali Yardımcımız, BHM Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut ve diğer misafirlerimiz buradan çok memnun kaldılar. Buranın Kemer’e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Sezgin, Kemer Belediyesi Kültür Evi anı defterini imzaladıktan sonra Belediye Başkanı Topaloğlu ve beraberindeki heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi. (Bülten)

AdminAdmin