GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-02-2024 22:15

Yorulmaz’dan Kemer’deki STK’lara Selçuklu Av Köşkü sitemi!

Kemer Kültür ve Turizm Çalıştayı, Kaymakam Ahmet Solmaz başkanlığında gerçekleştirildi. Kemer’de bulunan turizme kazandırılması gereken alanların konuşulduğu çalıştayda konuşan Kaymakam Solmaz, şu anda hali hazırda Selçuklu Av Köşkü ile ilgili herhangi bir kurum veya kuruluşun projesi olmadığına dikkat çekerek, Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun Selçuklu Av Köşkü ile ilgili talebi olduğunu ve bu talebinde STK’lar tarafından değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz ise, Selçuklu Av Köşkü’nün yaşayan bir yer olarak Kemer’e kazandırılması gerektiğine işaret ederek, “Dolayısıyla orada Gençlik ve Spor Müdürlüğü senede bir kere ok atacak diye kalırsa bu işin anlamı kalmaz. Zaten hazır bir yeri hayata geçiremiyoruz. Eğer biz Kemerli STK’lar olarak burayı ayağa kaldıramıyorsak ve bunu Okçuluk Federasyonu’na veriyorsak ben bunu bizim ayıbımız olarak görürüm. Kemer’in bir ayıbı olarak görürüm. Gerek belediye gerek biz STK’lar ne gerekiyorsa yapalım ve bunu Kemerlilere bırakalım. Bu işi Kemerliler yapsın, biz yapalım, başka kimseye bırakmanın anlamı yok diye düşünüyorum. Yani buranın müze gibi işletilmesi muhakkak şart” diye konuştu.

Yorulmaz’dan Kemer’deki STK’lara Selçuklu Av Köşkü sitemi!

Şüheda PARTAL

Kemer Kaymakamlığı tarafından Akra Kemer Otel’de Kemer Kültür ve Turizm Çalıştayı gerçekleştirildi. Kaymakam Ahmet Solmaz başkanlığında yapılan çalıştaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Soner Tuna, Belediye Başkan Yardımcısı Baki Yalın, Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Akdeniz Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, Kemer Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kemer Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mehmet Akbaba, Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) Başkanı Rıza Sönmez ile kamu kurum ve STK temsilcileri katıldı.

Kemer’de bulunan Selçuklu Av Köşkü, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker siperleri ve Çalış Tepesi’nin turizme kazandırılması ile ve balıkçı barınağıyla ilgili yapılacak çalışmaların konuşulduğu çalıştayda, bahse konu yerlerin Kemer turizminin bir parçası haline getirmek için yapılabilecek çalışmalar ve hazırlanabilecek projelerin değerlendirilmesi adına katılımcıların görüşleri alındı.

Kemer’in sürdürülebilir turizm hususunda ciddi bir envantere sahip olduğunu ifade eden Kaymakam Solmaz, bu alanların işbirliği içinde turizme kazandırılması gerektiğini bu toplantıda alınacak tavsiye niteliğindeki kararların yapılacak çalışmalara ışık tutacağını belirtti. Solmaz, çalıştayda yaptığı konuşmada, “Kemer turizm noktasında hem ülkemiz açısından hem de uluslararası boyutta ses getiren bir yer. Kendi aktif olan destinasyonlarımızın dışında Kemer içerisinde turizme kazandırılabilecek hali hazırda alanlarımız da var. Geriye dönüp sıfırdan başlamak yerine sizlerin de destekleriyle bu unuttuğumuz alanları yeniden hızlı bir şekilde turizme kazandırılabiliriz. Çünkü buraları hayata kazandırdığımız an en çok buralardan faydalanacak olan ticari anlamda turizmcilerimiz olduğu kadar burada yaşamını sürdüren insanların kendi kültürünü tanıtması hususunda da ciddi bir adım olacak” dedi.

OKÇULUK FEDERASYONU’NDAN SELÇUKLU AV KÖŞKÜ TALEBİ

Restorasyon sonrası turizme kazandırılması beklenirken atıl vaziyette kalan Selçuklu Av Köşkü ile ilgili konuşan Kaymakam Solmaz, şu anda hali hazırda Av Köşkü ile ilgili herhangi bir kurum veya kuruluşun projesi olmadığına dikkat çekerek, Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun Selçuklu Av Köşkü ile ilgili talebi olduğunu ve bu talebinde STK’lar tarafından değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

ÖNİZ: TARİHİ VASFINA ZARAR VERMEYECEK ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMELİ

Kaymakam Solmaz’ın ardından söz alan Akdeniz Üniversitesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz ise, Selçuklu Av Köşkü’nün Kemer’in tarihi yapıları arasında yer aldığına dikkat çekerek, “Ülkemize kazandırılmış olan bir yapı. Selçuklu döneminden beri ayakta ve bugüne kadar bir şekil korunarak gelmiş. İşin sonunda kültür müdürlüğümüzün, müze müdürlüğümüzün, röleve ve anıtlar müdürlüğümüzün girişimleriyle şuan korunan bir durumda. Tabi bundan sonrasında da devam etmesi lazım. Yani devir alacak kurumun mevcut tarihi vasfına zarar vermeyecek bir şekilde girişimlerde bulunması lazım. Tabi aynı zamanda kaymakamlığımız gibi bizlerde takipçisi olacağız” dedi.

YORULMAZ: HAZIR BİR YERİ HAYATA GEÇİREMİYORUZ

KETAV Başkanı Volkan Yorulmaz, Selçuklu Av Köşkü’nün yaşayan bir yer olarak Kemer’e kazandırılması gerektiğine işaret ederek, “Dolayısıyla orada Gençlik ve Spor Müdürlüğü senede bir kere ok atacak diye kalırsa bu işin anlamı kalmaz. Muhakkak acenteler ve turistlerle canlandırmamız gerekir. Zaten hazır bir yeri hayata geçiremiyoruz. Eğer biz Kemerli STK’lar olarak burayı ayağa kaldıramıyorsak ve bunu Okçuluk Federasyonu’na veriyorsak ben bunu bizim ayıbımız olarak görürüm. Kemer’in ayıbı olarak görürüm. Gerek belediye gerek biz STK’lar ne gerekiyorsa yapalım ve bunu Kemerlilere bırakalım. Bu işi Kemerliler yapsın, biz yapalım, başka kimseye bırakmanın anlamı yok diye düşünüyorum. Yani buranın müze gibi işletilmesi muhakkak şart” diye konuştu.

SÖNMEZ: KÖŞKÜN YÖNETİMİNİN KEMERLİLERİN ELİNDE OLMALI

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez de, Selçuklu Av Köşkü’nün turizme kazandırılması konusunun uzun yıllardan beri Kemer’in sürekli gündeminde yer aldığını belirterek, bu zamana kadar her hangi bir adım atılmadığını söyledi. Av Köşkü konusunda Okçuluk Federasyonu ile işbirliğine gidilebileceğini dile getiren Sönmez, ancak köşkün yönetiminin Kemerlilerin elinde olması gerektiğini ifade etti.

AdminAdmin