EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-11-2022 01:30   Güncelleme : 10-11-2022 01:33

Vali Yazıcı’dan öğrencilere kitap okuma nasihati

Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Vali Ersin Yazıcı, 55’inci okul ziyaretini Kemer Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirerek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Vali Yazıcı, öğrencilere tek nasihatinin kitap olduğunu söyledi. Hayırsever iş insanı Murat Canik tarafından yaptırılan 8 derslik Özgül Canik Anaokulunun inşaatında da incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Vali Yazıcı’dan öğrencilere kitap okuma nasihati

Şüheda PARTAL

AHENK Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı 55’inci ziyaretini Kemer Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve kurum amirleri eşlik etti.

Kemer Anadolu Lisesi’ni ziyareti kapsamında öğrenciler ilk olarak Vali Yazıcı’ya kısa bir müzik dinletisi sundu. Öğrencilerden oluşan grubun müziklerini büyük bir zevkle dinleyen Vali Yazıcı ardından gençlerin projelerini tanıttığı panoyu gezdi. Vali Yazıcı, öğrencilerden denizlerimizi ve sahillerimizi korumak adına geliştirilen “Denizden Geleceğe” ve öğrenme yetisini geliştiren “Gizli Öğrenme” projeleri hakkında detaylı bilgi aldı. AHENK Projesi kapsamında açılan kütüphaneyi de gezen Vali Yazıcı, kütüphanede incelemelerde bulundu.

SİZLERLE SOHBET ETMEK İÇİN BURADAYIM

Kemer Anadolu Lisesi’ni ziyareti kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda öğrencilerin merak ettiklerini cevapladı.

KİMSEYE YALAN SÖYLEME HAKKI VERMEDİM

Öğrencilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden etkinlikte onları en çok neyin rahatsız ettiğini soran Vali Yazıcı; “Ben görev yaptığım her ilde okullara gidip bir anket yapıyorum. Yaklaşık yüzde 80 oranında yalan söylenmesi, dedikodu, iftira ve verilen sözün tutulmaması gibi konuları dile getiriyorlar. Kendimize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi başkasını da yapmamalıyız. Dolayısıyla ben yalanı yaşamıma pembeden beyaza kadar hiçbir şekilde hayatıma sokmuyorum. Siz yaparsanız karşı tarafa da yapma hakkı veriyorsunuz.” diye konuştu.

LÜTFEN AMA LÜTFEN YAKIN DOSTLARINIZDAN BİRİ KİTAP OLSUN

Öğrencilere dostla arkadaş arasındaki farkı soran Vali Yazıcı; “Benim en iyi dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Kendi bildiğini söyler. Zor zamanlarınızda sizi başka dünyalara götürür. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Size bir Vali amca nasihati olsun. Lütfen ama lütfen yakın dostlarınızdan biri kitap olsun.” ifadelerini kullandı.

AİLELERİNİZE SELAMLARIMI İLETİN

Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin. Onlara selamlarımı iletin. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz sohbeti ailenize anlatıp onlarla da konuşmanızı istiyorum. Sevgili çocuklarım, gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum sizlere, hoşça kalın.” dedi.

KİTAP OKUMAYI SEVEN BİRİ OLARAK BU BENİM İÇİN ÇOK ÜZÜCÜ

Proje kapsamında Kemer Anadolu Lisesi öğretmenleriyle de bir araya gelen Vali Yazıcı şunları söyledi: “Ahenk Projemiz ile herkesin ilgisini eğitime çekmek istiyoruz. Projemiz kapsamında her ziyaret ettiğim programda ilgili ve ilgisiz her yerde projemizden bahsetmek istiyorum. Sizlerin başarısını herkesin bilmesini istiyorum. Diğer taraftan da eksikliklerimizi, aksaklıklarımızı belirleyerek bunlara çözüm bulmak istiyorum. Bunlardan bir tanesi de maalesef okumayan bir toplumuz. Yapılan araştırmalara göre okuma oranında bir hayli düşük seviyedeyiz. Kitap okumayı seven biri olarak bu benim için çok üzücü. Büyük hedefleri olan bir ülke ve millet için bu uygun değil. Bu konuda ‘Ne yapabiliriz?’ kısmını hep birlikte sorgulamalıyız. Burası 55’inci okulum. Lütfen bu okuma konusunu hep birlikte dertlenip çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırma noktasında çalışmalar yürütelim. Bu konuyu hep birlikte dertlenirsek başarabileceğimize inanıyorum. Ben sizlere güveniyorum.”

ANAOKULU İNŞAATINI İNCELEDİ

Vali Ersin Yazıcı, Kemer Anadolu Lisesi ziyaretinin ardından Kaymakamı Hüseyin Çam, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ile birlikte Eylül ayında temeli atılan ve hayırsever iş insanı Murat Canik tarafından yaptırılan 8 derslik Özgül Canik Anaokulunun inşaatında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında Canik’ten bilgi alan Vali Yazıcı, küçücük yüreklere büyük umut tohumlarının atılacağı ve çocukların yaşam becerilerini artıracak anaokulunun Kemer’e değer katacağını söyledi.

KAYMAKAM ÇAM’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Hükümet Konağı’nı da ziyaret eden Vali Yazıcı, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam’a hayırlı olsun temennisinde bulunarak, kurum ve birim amirleriyle bir araya geldi. Ziyarette Kaymakam Çam, Vali Yazıcı’ya ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

AdminAdmin