EĞİTİM
Giriş Tarihi : 14-06-2023 04:06

Vali Yazıcı’dan 66’ncı okulu ziyareti

AHENK Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, 66’ncı okul ziyaretini Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi.

Vali Yazıcı’dan 66’ncı okulu ziyareti

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında 66’ncı okul ziyaretini Finike Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Finike Kaymakamı Musa Kazım Çelik, Kaymakam Adayları Mintaha Sarıkaya, Emre Akçay, Fuat Sözer, İsmail Yüksek ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Kala ve 150 öğrenci eşlik etti.

Vali Yazıcı, ziyaret kapsamında; Bilişim Teknolojileri Alanı, Tesisat Teknolojileri ve İklimlendirme Alanı, Elektrik/Elektronik Teknoloji Alanı öğrencileri ile bir araya gelerek sohbet etti. Vali Yazıcı, 150 kişilik öğrenci grubuyla kitap okuduktan sonra öğrencilerle, yalan, dostluk ve kitap konularında sohbet etti. Vali Yazıcı öğrencilerden gelen soruları büyük bir içtenlik ve keyifle yanıtladı.

YAŞAMIMIZI KARŞILAMAK İÇİN İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAMAK ZORUNDAYIZ

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi hakkında öğrencilerle konuşan Vali Yazıcı; “Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi var. Bunu bazılarınız duymuştur. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve akabinde güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Yaşamımızı devam ettirebilmek için bu ihtiyaçları karşılamak zorundayız. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için birtakım meslekleri seçiyoruz. Aslında bütün insanlar aynı amaç için çabalıyor. Hayatta kalabilmek için. Meslek seçimini de bu yüzden yapıyoruz. Bu okuldan mezun olduğunuzda bir mesleğiniz, bildiğiniz bir işiniz olacak. Bu çok önemli ve değerli. Bu sizler için çok büyük bir avantaj olacak.” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTEDE HARCADIĞIM 100 LİRANIN 70 LİRASINI BEN KAZANIRDIM

Sohbette öğrencilerin hayallerini sorarak kendi hayallerinden örnekler veren Vali Yazıcı; “Bu dönemlerde hepimizin hayalleri olur. Benim de bir hayalim vardı. Üniversiteyi İstanbul’da okumak. Ben bu hayalimi başardım. O dönemde ki hayalim şu anki işimi ve yerimi belirledi. İstanbul’da öğrenciyken 15’inci günümde Hukuk Bürosunda işe başladım. Sonrasında inşaatta da dâhil olmak üzere pek çok farklı alanda çalışarak paramı kazandım. Üniversitede harcadığım 100 liranın 70 lirasını ben kazanırdım. İnanıyorum ki hayal edip peşinde koşarsanız sizlerin de başaramayacağınız hiçbir şey yok.” ifadelerini kullandı.

BENİM EN İYİ DOSTUMUN ADI “KİTAP”

Öğrencilere dostu arkadaştan ayıran özellikleri soran Vali Yazıcı; “Benim çok iyi bir dostum var. Beni hiç yalnız bırakmadı. Her anımda yanımda oldu ve sıkıntılı dönemlerimde beni farklı diyarlara götürdü. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Bugüne kadar bana hiç ihanet etmedi. Benim en yakın dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka ama mutlaka kitap olsun. Bu da Vali Amcanızın size nasihati olsun. Size asla yalan söylemez, doğru bildiğini söyler. Belki dertlerinizi çözmez ama dertli olduğunuz anda okuyunca sizleri dertlerinizden uzaklaştırır. Yaşamınızda az sayıda dostunuz olacak. Bu yüzden bunlardan biri mutlaka kitap olsun.” ifadelerini kullandı.

HEPİNİZE İYİ TATİLLER DİLERİM

Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin. Onlara selamlarımı iletin. Bugün sizlerle gerçekleştirdiğimiz sohbeti ailenize anlatıp onlarla da konuşmanızı istiyorum. Ben Vali amcaya söz verdim bundan sonra dostlarımdan biri kitap olacak deyin. Tatile giriyorsunuz şimdiden hepinize iyi tatiller dilerim. Sevgili çocuklarım, sizlere gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbet sonrası okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu söyledi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin