SİYASET
Giriş Tarihi : 10-03-2024 13:45

Tütüncü: “Altıntaş’a modern şehircilik hizmetleri gelecek”

Altyapı, elektrik, su, yol, ulaşım gibi sorunlarla mağduriyet yaşayan Altıntaş Mahallesi’ni ziyaret eden Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 1 Nisan’dan sonra bölgeyi modern şehircilik hizmetleriyle buluşturacaklarını söyledi.

Tütüncü: “Altıntaş’a modern şehircilik hizmetleri gelecek”

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, Aksu İlçesi’nin Altıntaş Mahallesi’ni ziyaret etti. Altyapı, elektrik, su, yol, ulaşım gibi sorunlarla mağduriyet yaşayan bölgede, müteahhitler ve sektör temsilcileriyle bir araya gelen Tütüncü, istek ve talepleri dinledi. Mağduriyetlerin dile getirildiği buluşmada Tütüncü, “Altıntaş Mahallesi’nin uzun zamandır süre gelen sorunlarını biliyorum. Burada müteahhitler ruhsatlarını kimden aldı, Büyükşehir Belediyesi’nden aldı. Bu sorunları çözecek olan idare de Büyükşehir Belediyesi’ydi.” dedi.

BUGÜN BUNLARI KONUŞMAK UTANÇ VERİCİ

Altıntaş Mahallesindeki sorunlara değinen Tütüncü, “Biz bir yerin imar planı sorununu çözdüğümüz zaman önce oranın yolunu açmak zorundayız. Eğer parselin yolunu açmazsanız orada ruhsat verebileceğiniz bir ortam oluşmaz. Yolunu açmadığınız yere ruhsat vermek demek hukuki bir yaptırımla getirir. Bu doğru bir durum değildir. Yolunu açmadığınız bir yere elektrik götüremezsiniz, çünkü elektrik hatları yoldan gidiyor. Altyapı yapabilir misiniz, kanalizasyon yapabilir misiniz? 2024 yılında Antalya kentinde bunları konuşmak gerçekten utanç verici…” diye konuştu.

BURASI ÇOK KIYMETLİ BİR BÖLGE

Altıntaş’ın yapılaşma bakımından kıymetli bir bölge olduğunu bildiren Tütüncü, “Kıymetli bir bölge olması, yapı sektörünün bu bölgede gelişmesi hepimizin işine, aşına, ekmeğine katkı sağlar. Burada biz olsaydık, bizim belediyecilik anlayışımızla yapılmış olsaydı; önce yol açılırdı, daha sonra ruhsatlar verilirdi. Her şeyden önce alt yapıyı getirir, alt yapıyı tamamladıktan sonra buraların asıl asfaltları ve kaldırımları yapılırdı. Buda müteahhitlerimizden önce yapılırdı. Biz 15 yılda bunun pek çok örneğini Kepez’de gösterdik” dedi.

BÖLGENİN TÜM SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda öncelikli olarak, yol ve alt yapı çalışmalarını götüreceğimiz merkez mahallemiz Altıntaş ve bu gördüğünüz yerlerin tamımı olacak.” diyerek, sözlerini sürdüren Tütüncü, “2024 yılının sonuna kadar burada yolu olmayan bir tane dahi parsel bırakmayacağız. Bu yolların hepsini açacağız. Bölgede eş zamanlı olarak alt yapı tamamlanacak. Burası artık modern bir yerleşimin olduğu insanların tercih ettiği, lüks konutların olduğu inşaat ve yapı sektörüne yön veren Antalya’da önemli bir merkez haline gelecek” diye konuştu.

YATIP, SON 22 GÜN HAREKETE GEÇMEK YOK

Konuşması sırasında sık sık geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi araçlarını gören Tütüncü, “Buraya geleceğimizi belli ki haber almışlar. İşte! Hakan Tütüncü’nün etkisi… Siz, 59 ay 8 gün bu insanları burada umursamayacaksınız. Hemşehrilerimizin derdiyle dertlenmeye, sorunlarına çare olmaya biz bölgeye gelince; Antalya Büyükşehir’in araçları da Hakan Tütüncü başkan gelince nasıl olsa bölgeye gideceğiz, şimdiden alışalım demişler. Bizde öyle 59 ay 8 gün yatıp, son 22 gün harekete geçmek yok. Bizim takvimimiz 1 Nisan 2024 itibari ile başlıyor” dedi. (Bülten)

AdminAdmin