YAŞAM
Giriş Tarihi : 01-03-2023 01:10

Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi, depremzedeler için seferber oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ildeki milyonlarca kişiyi etkileyen depremin ardından depremzedeler için seferber olan Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kemer Şubesi, yardım çalışmalarına devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren hem sahada hem geri planda dernek üyeleri, gönüllüler ve yönetim olarak depremzedeler için seferber olduklarını belirten TKB Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ, “8 Yıldır Kemer’de ekip olarak çalışmaktayız. Elimizden geldiğince gücümüz yettiğince kimseyi geri döndürmedik. Küçümsenemeyecek sayıda kadın pedi, çocuk bezi, hijyen malzemeleri, biberon emzik ve mama desteğinde bulunduk. Bize gelen desteklerle ağırlıklı olarak kadınların hemen hemen her ihtiyacını sağladık. Yani elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” dedi. Şube Genel Sekreteri Ayşegül Akbaba ise, “Buraya gelen depremzede vatandaşlarımız için koordinasyon merkezinde her gün sahadaydık. Arabalarla destek yağdı. Diğer ihtiyaç malzemeleri konusunda da üyelerimiz ve gönüllülerimiz tarafından yardımlar aralıksızca devam etti. Şu anda da depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları olan eksiklikler konusunda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi, depremzedeler için seferber oldu

Şüheda PARTAL

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ildeki milyonlarca kişiyi etkileyen depremlerden dolayı zor günler geçiren vatandaşlar için Kemer’de birçok sivil toplum kuruluşu, yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası başlatan sivil toplum kuruluşlardan biri de Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kemer Şubesi oldu. Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ öncülüğünde hayata geçirilen kampanyaya şube üyeleri ve yardımsever vatandaşlar, büyük destek verdi. Kampanya çerçevesinde toplanan battaniye, kışlık kıyafet başta olmak üzere tüm ihtiyaç malzemeleri, Kemer Kaymakamlığı aracılığıyla depremzedelere gönderildi.

‘GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE KİMSEYİ GERİ DÖNDÜRMEDİK’

Depremin ilk gününden itibaren hem sahada hem geri planda dernek üyeleri, gönüllüler ve yönetim olarak depremzedeler için seferber olduklarını belirten TKB Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ, “İlk üç gün ilçemizden gönderilen tırlara küçümsenemeyecek sayıda kadın pedi, çocuk bezi, hijyen malzemeleri, biberon emzik ve mama desteğinde bulunduk. 8 Yıldır Kemer’de ekip olarak çalışmaktayız. Elimizden geldiğince gücümüz yettiğince kimseyi geri döndürmedik. Son bir senedir de biz şiddet görmüş, eşi ile mahkemelik olmuş ve sokakta kalmış kadınların davalarını üstlenmeye başlamıştık. Onların mahkeme masraflarını karşılıyorduk. En son depremden önce yine bir kadınımızın dayaktan böbreği çürüdü ve biyopsi yapıldı, hastanede yattığı söylendi ve komşuları şikayet etti. Kaymakam beye durumu ilettikten sonra savcılık devreye girdi ve onun da boşanma masraflarını karşıladık. Biz artık biraz da kadınlara sahip çıktık. Antalya Barosu İnsan Hakları Komisyonu yönetiminde de üyemiz varken barodan faydalandık. Kadınların neleri ücretsiz yapabileceklerini ve biz onlardan bir şey istemeden nerelere ulaşacaklarını bilmeleri gerekiyordu” dedi.

‘DUYDUĞUNUZU ANLATMAKLA GÖRDÜĞÜNÜZÜ ANLATMAK AYNI ŞEY DEĞİL’

Deprem felaketinin ardından ihtiyaç listelerini sürekli paylaştıklarına dikkat çeken Akdağ, “İmkanı olanların bizzat gelip getirmelerini daha çok tercih ettik çünkü, duyduğunuzu anlatmakla gördüğünüzü anlatmak aynı şey değildir. Buraya her gelen gördüğünü anlattığında ertesi gün iki araba geldi. Kadın pedleri, yiyecekler, kurban bağışları geldi. Bunların yanında 3 tekerlekli sandalye, 1 akülü tekerlekli sandalye ve toplarla kumaş desteğinde bulunduk. İkinci el toplamış olduğumuz montları, kazakları, battaniyeleri saymıyorum, sözünü bile etmiyorum çünkü onları zaten hep beraber yaptık. Ayrıca bize gelen desteklerle ağırlıklı olarak kadınların hemen hemen her ihtiyacını sağladık. Geçen yıl Ramazan ayında bizden çok Kur’an Kerim istediler. Kaymakam beye de bahsetmiştim buraya Kur’an-ı Kerim koyalım diye ve gerçekten gelen Kur’an-ı Kerimlerin hepsi gitti. Yine toplarla aldığımız kumaşlar Kaymakam beyin koordinesinde Kemer Halk Eğitim Merkezine ulaştırarak depremzede vatandaşlarımızın ihtiyacı olan eşofman altı, etek gibi giysiler dikildi. Yani elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz” diye konuştu.

AKBABA: ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

Depremzede vatandaşların ihtiyaçları olan eksiklikler konusunda çalışmalarının devam ettiğini belirten TKB Kemer Şubesi Genel Sekreteri Ayşegül Akbaba ise, “Depremin yaşanmasıyla birlikte ilk etapta gönderilen yardım tırlarının hazırlanmasında kadın pedleri, çocuk bezleri, giyecek, yiyecek ağırlıklı olmak üzere büyük destekte bulunduk. Akabinde buraya gelen depremzede vatandaşlarımız için kaymakamlığımızın oluşturduğu koordinasyon merkezi olan Bahri Tanrıkulu Spor Salonunda her gün sahadaydık. Güncel eksik acil ihtiyaç listesini oluşturarak sürekli paylaşımda bulunduk ve ertesi güne yetiştirmeye çalıştık. Arabalarla destek yağdı. Diğer ihtiyaç malzemeleri konusunda da üyelerimiz ve gönüllülerimiz tarafından yardımlar aralıksızca devam etti. Bizde ihtiyaç sahiplerine elimizden geldiğince ulaştırmaya çalıştık. Şu anda da depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları olan eksiklikler konusunda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

AdminAdmin