SİYASET
Giriş Tarihi : 26-02-2024 19:00

Topaloğlu ve Böcek’ten gövde gösterisi

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek ve Kemer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Necati Topaloğlu’nun Kemer Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı gövde gösterisine dönüştü. Ak Parti İlçe eski Başkanı İsmail Selami Minta ve İyi Parti ilçe eski Başkanı Hüseyin Çelik’e CHP rozetlerinin takıldığı organizasyona 2 binin üzerinde vatandaş katıldı.

Topaloğlu ve Böcek’ten gövde gösterisi

Ahmet Duran YENİGÜN

CHP Kemer Belediye Başkan adayı Necati Topaloğlu’nun Seçim Koordinasyon Merkezi, miting havasında gerçekleşen ve Başkan Topaloğlu’nun gövde gösterisine dönen organizasyonla açıldı. Açılışa CHP Antalya Milletvekilleri Sururi Çorabatır, Aliye Coşar ve Cavit Arı, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Özkan Yılmaz ve 2 binin üzerinde partili ve vatandaş katıldı.

ADNAN ÇAĞATAY VE HÜSEYİN ÇELİK 600 KİŞİ İLE GİRİŞ YAPTI

Organizasyon için alanda toplanan vatandaşların arasına, yapılan anonsla Adnan Çağatay ve Hüseyin Çelik dev bir Türk bayrağı ile 600 kişilik bir vatandaş grubu ile katıldı. Coşkulu alkışlarla alana giren vatandaşlara sevgi gösterisinde bulunuldu.

SEÇİM ŞARKISINI SESLENDİRDİ

Kemer 2. Noterin yanında bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi açılışı için kurulan sahneye ilk olarak Topaloğlu’nun seçim şarkısını yazan, besteleyen ve seslendiren sanatçı Görkem Durmaz çıkarak, seçim şarkısını seslendirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından CHP İlçe Başkanı Adem Barış sahneye çıkarak kısa bir konuşma yaptı. Kapı kapı gezerek bir oy Sayın Muhittin Böcek’e bir oy da Necati Topaloğlu’na istediklerini ifade eden Barış, “Bugün bizlere festival ve bayram havasını yaşatan herkese teşekkür ediyorum. Kemer halkına hizmet yolculuğumuza katılarak birlikte yol yürüme kararı alan, gücümüze güç katan önceki dönem İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Çelik ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Yine Kemer’e hizmet yolculuğumuza katılarak, bizimle yol yürüme kararı alarak gücümüze güç katan Mehmet Akın ve ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum. Yine gönlü ve kalbi güzel değerli ağabeyim, kardeşim İsmail Selami Minta’nın da bugün aramızda bulunmasından dolayı onur duyuyor, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

ÇORABATIR; “BÜYÜK BAŞARI KAZANACAĞIZ”

İlçe Başkanı Barış’ın ardından söz alan CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır ise Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun başarılı çalışmalarından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “31 Mart yerel seçimleri hem ülkemiz, hem de Antalya’mızın geleceği için çok önemli. Ben inanıyorum ki bu seçimlerde başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere 19 ilçemizde çok büyük başarılar elde edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

KAMACI; “MİNTA’YA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ise seçim şarkısını çok beğendiklerini ifade ederek, “1974 yılından bu yana turizmin amiral gemisi olan Kemer’de başarılı çalışmalar yapan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Sayın İsmail Minta partimize bugün gönül vererek, destek vererek Kemerlilerle beraber Belediye Başkanımıza destek vermesi bizim için çok büyük bir onurdur. Kendisine Kemerliler huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

MECLİS ÜYELERİ VATANDAŞLARA TANITILDI

Kamacı’nın konuşmasının ardından CHP Kemer Belediyesi Meclis üyeleri sahneye davet edildi. Sırasıyla Mustafa Bilici, Mehmet Akın, Emin Gül, Ali Rıza Akar, Hüseyin Çelik, Sezai Cansın Efir, Sema Özdemir, Halit Canevi, Uğur Keskin, Yıldıray Özen, Tülay Kara Aydoğdu, Durmuş Yalçın Kahraman ve Murat Çaçan sahneye davet edildi. Meclis üyelerinin vatandaşları selamlamasının ardından konfetiler eşliğinde sahneye CHP Kemer Belediye Başkan adayı Necati Topaloğlu davet edildi.

GÖYNÜK VE KEMER’DE YAPTIKLARI PROJELERİ ANLATTI

Vatandaşları selamlayan Başkan Topaloğlu sahnede Göynük Belediye Başkanlığı sırasında yaptığı çalışmaları anlatarak sözlerine başladı. Kemer’de yaptıkları çalışmaları da kısaca özetleyen Başkan Topaloğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“İki yıllık pandemi, Ukrayna Rusya Savaşı, deprem yangın felaketleri ve EYT depremini yaşadık. Bu süreç içerisinde yine de büyük bir özveri ile çalışmaya devam ederek Kemer’de çok sayıda projemizi tamamladık.

TURİZMİN YILDIZI KEMER

Turizm sektöründe Kemer’in pazar çeşitliliğini arttırmak için önemli adımlar atmaya devam ediyoruz. İngiltere’nin en büyük tur operatörlerinden biri olan JET2 ile 60 bin euroluk turizm tanıtım anlaşmasına imza attık. Bu anlaşma ile çok kısa sürede İngiltere pazarından ilçemiz çok daha fazla pay almaya başladı. Önemli bir tanıtım başarısı gerçekleştirmiş olduk. Aynı zamanda tüm turizm fuarlarına katıldık ve stant ödemelerini belediye olarak kendi bütçemizden yaptık. Acentelerle birebir görüşmeler yaparak ilçemize daha fazla turist çekme çabasını sürdürüyoruz. Son olarak lansmanını EMITT Turizm fuarında yaptığımız Kemer tanıtım filmimiz büyük beğeni topladı.

EĞİTİM VARSA GELECEK VAR

Göreve geldiğimizde; çocuklarınız anaokulundan üniversiteye kadar bizlere emanet dedik. Bu amaçla Göynük’te iki dönemlik Belediye Başkanlığımız boyunca olduğu gibi “Eğitim varsa gelecek var” sloganı ile çalışmalara başladık ve sözümüzü tuttuk.

KREŞ

Minik yavrularımız için Kemer’imize Hayırsever iş insanları Orduvar ve eşi Ülker Akman’ın katkılarıyla kreş ve gündüz bakımevimizi yani Belediyemizin ilk kreşini açtık. Kreşimizde tamamı belediyemiz personeli olan eğitimcilerimizle hizmet veriyor.

ÜCRETSİZ KIRTASİYE

Hayat pahalılığı ortada. Yurttaşlarımızın bizim dönemimizde kırtasiye masrafları ortadan kalktı. Ana sınıfından 8’nci sınıfa kadar öğrenim gören 6 bin 500 öğrencimizin beş yıl boyunca kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak karşıladık.

ÜCRETSİZ SERVİS

Kemer’de yaşayan öğrencilerimizin okullara ulaşım konusunda herhangi bir sorunu bulunmuyor. Kemer’de öğrenim gören lise öğrencilerinin tamamını ücretsiz olarak taşımaya başladık. Öğrencilerimizi, evlerinden alınıp okula, okuldan alınıp evlerine güvenli şekilde ücretsiz olarak taşımaya devam ediyoruz.

ÜCRETSİZ DERSANE

Daha önce gazino olarak da kullanılan binayı eğitim yuvasına dönüştürerek Kemer Belediyesi Destek Eğitim Kursu haline getirdik ve burada ücretsiz olarak öğrencilerimizi üniversite sınavlarına hazırlamaya başladık. İlk yılından itibaren kursumuz son derece önemli başarılara imza attı. Her yıl çıtayı gittikçe yukarı çıkardık ve son olarak öğrencimiz Şevval Yağmur Öztürk üniversite sınavında Türkiye 117’ncisi, Antalya ve Kemer birincisi olarak bizi gururlandırdı. Ayrıca deprem bölgesi Hatay’dan son derece ağır bir psikoloji ile aramıza katılan Doğa Demirel kızımız ilk 10 bine girerek hayali olan Tıp Fakültesi’ni kazanma başarısı gösterdi. Dershanemizde ilk 10 bine 5, ilk 20 bine 11, ilk 50 bine 28, ilk 75 bine 36, ilk 150 bine 60 öğrencimiz girme başarısı gösterdi. Şu anda dershanemizde 400 öğrencimiz ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlanmaya devam ediyor. Ve öğrencilerimizi okullarından dershanelerine, dershanelerinden evlerine yine ücretsiz servis imkanlarıyla güvenli bir şekilde taşımaya devam ediyoruz.

BURS DESTEĞİ

Anaokulundan üniversiteye kadar geldik ama yetmedi gençlerimizi kazandıkları üniversitelerinde de yalnız bırakmadık. Kemer’imizde ikamet eden tüm üniversite öğrencilerimize geri ödemesiz burs desteği veriyoruz.

FAKÜLTE VE YURT BİNASI

Kemerimize Denizcilik Fakültesi ve 300 öğrenci kapasiteli yurt binası inşa ediyoruz.

SANAT MERKEZİMİZ

Kemer’imize yer tahsisini Kemer Belediyesi olarak sağlayarak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Kemer Belediyesi ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi kazandırdık. Merkezimizde, Türkçe, İngilizce, resim, halk oyunları, modern dans, pilates, temel piyano, trompet, saksafon, klarnet, yan flüt, gitar, keman, bağlama, koro, güzel sanatlar yetenek sınavına hazırlık gibi kurslar vermeye devam ediyoruz.

CUMHURİYET ORKESTRAMIZ

Şef Furkan Üstündağ öncülüğünde Kemer’imizin ilk orkestrasını kurduk. Çocuklarımızı müzik aletleri ile tanıştırdık. Ve ortaya çok büyük alkışlar toplayan verdikleri konserlerle hepimizi derinden etkileyen son derece önemli bir proje çıkmış oldu.

KAPALI PAZAR YERLERİ

Her mahallemize bir kapalı Pazar yeri kazandırmak için söz vermiştik. Bu sözümüzü de yerine getirerek birer birer kapalı Pazar yerlerimizin açılışını yaptık. Önce Kuzdere, ardından Arslanbucak ve Çamyuva Kapalı Pazar yerlerimizin açılışını yaptık. Göynük Kapalı Pazar yerimiz tamamlanmak üzere, hemen ardından önce Tekirova ardından da Beldibi mahallemize kapalı Pazar yerlerini kazandıracağız.

ATATÜRK PARKI PROJEMİZ

5 bin 700 metrekarelik alan üzerinde 30 Mart 2020 tarihinde 4 milyon 690 bin TL ihale bedeli ile startını verdiğimiz Atatürk Parkı Projemiz 21 Nisan 2021 tarihinde açtık.

İçerisinde 1 kafe, Ters Ev, oturma üniteleri, koşu ve yürüyüş yolları, modern aydınlatma üniteleri, köprü ve güneşliklerin bulunduğu parkımız halkımızın ve ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin büyük beğenisini topladı.

DENİZ KAFE VE HALK PLAJI

Mustafa Ertuğrul Aker Parkı içerisinde yer alan Deniz Kafe kısa sürede ilçeye gelen çok sayıda misafirin ve vatandaşlarımızın buluşma noktası haline geldi. Sosyal belediyecilik projelerimiz kapsamında hizmete açtığımız Deniz Kafe, sahil kenarında nezih bir ortamda müşterilerine hizmet veriyor. Deniz Kafe’nin sahilinde bulunan halk plajımızda vatandaşlarımız çok uygun fiyatlarla denizle buluşarak, hizmet içi eğitim çalışmaları ile nitelikli hizmet veren belediyemiz çalışanlarından hizmet alıyor.

KEMER BELEDİYESİ KÜLTÜR EVİ

Kemer’in ortak mirasını korumak ve canlandırmak amacıyla yapımına başladığımız ve kısa bir süre içerisinde açılışını yapacağımız Kemer Belediyesi Kültür Evi’nde, Kemer yöresinde halkımızın kullandığı ev eşyaları, tarım aletleri, eski yaşantılara ait objeler, eski fotoğraflar ve birçok tarihi belge sergilenecek.

MÜŞERREF ÖZDEMİR SOSYAL TESİSLERİ

2020 yılında Arslanbucak Mahallesi 245 ada 1 parseldeki alanda yapımını tamamladığımız ve Karate Dünya Şampiyonu olan kızımız Müşerref Özdemir’in adını verdiğimiz sosyal tesislerimizde, yüzme havuzu, kafeterya, diyetisyen odası, çocuk eğlence odası, spor salonu, soyunma odaları, çok amaçlı salon ve idari ofisler bulunuyor.

ÇÖZÜLEMEYEN İMAR PLANLARINI ÇÖZDÜK

Kemer genelinde bugüne kadar çözülemeyen imar planı sorunlarını birer birer çözüme kavuşurduk. Vatandaşlarımızın tapularını almalarını sağladık.

40 YILDIR KANAYAN YARAYA SON VERDİK / SEL SORUNU BİTTİ

Tekirova Mahallesi Cumayeri mevkii Karaçay Deresi üzerinde 310 metre uzunluğunda dere ıslah çalışmaları kapsamında toplam 530 metrelik sağlı sollu perde beton ve 3 bin metrekareye yakın saha betonu ve köprü çalışması yapıldı. Çamyuva Hayıtlıgöl mevkisinde de oluşabilecek sel sularının tahliyesi kapsamında 6 milyon 749 bin 919 liralık yatırım yapıldı. Yaklaşık 40 yıldır Hayıtlıgöl mevkisinde yaşanan sel ve su baskınlarının önüne geçmek amacıyla büyük bir yatırımla, sel sularının başladığı noktadan D-400 kanalına kadar olan bölüme “U” kanal yaptık. Yaşanabilecek herhangi bir su ve sel baskınına merkez sokağın altına sel suyu depolanıp pompalar ile “U” kanala tahliyesi sağlandı. Bu sayede bölgede de su baskını sorununun önüne geçilmiş oldu.”

BÖCEK, “KEMER BAŞKANIMIZDAN MEMNUN”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek, “Kemer, Necati Topaloğlu Başkanımızdan memnun. Bunu gezdiğimiz her sokakta, attığımız her adımda hissedebiliyoruz. Çünkü Kemer'i Kemerliler yönetiyor, öyle de olmaya devam edecek” dedi.

VATANDAŞIN PARASIYLA AĞALIK YOK

Böcek, Antalya’da ilk turizm meşalesinin Kemer’den yakıldığına dikkat çekerek Kemer’in son derece önemli bir yer olduğunu ifade etti. Kemer Çamyuva’da Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokolle yapılan arıtma tesisinin bakanlık tarafından yapılıyor gibi lanse edildiğine değinen Başkan Böcek şöyle konuştu: “ASAT’ın 27 yıllık atıksu gelirini veriyoruz Turizm Bakanlığı’na. Sizlerin paralarıyla ağalık yok. Buna benzer zaman zaman siyasi söylemlerde bulunuyorlar. Benim çiftçim benim köylüm benim emeklim ekonomik krizle boğuşuyor. Altın çağ diyorlar. Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana haberleri yok. Seçim zamanları sizleri hatırlayanları, emeklimize asgari ücreti bile çok görenleri, mazot alamayıp ürün ekemeyen çiftçimi unutanları inşallah bu seçim sandığında da siz unutacaksınız. Bu millet hak ettiğini istiyor fazlasını istemiyor.”

MİNTA VE ÇELİK’E ROZET TAKILDI

Konuşmaların ardından Ak Parti İlçe eski Başkanı İsmail Selami Minta ve İyi Parti ilçe eski Başkanı Hüseyin Çelik’e CHP rozetlerinin takılmasının ardından CHP’ye katılan isimler tek tek anons edilerek rozetleri takıldı. Program Kemer Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılış kurdelesinin kesilmesi ile son buldu.

AdminAdmin