YAŞAM
Giriş Tarihi : 09-03-2023 03:01

TKB Kemer’den 8 Mart’a özel program

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kemer Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan program, depremzede kadınlar ve çocuklar için düzenlenen etkinlikle devam etti. Etkinlikte psikolog ve terapistler tek tek depremzede kadın ve çocuklarla görüşürken, yoga eğitmeni ise çeşitli eğitimler verdi. Rutin dışı Kadınlar Günü kutlaması gerçekleştirdiklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ, “Depremzede kadın ve çocuklarımızın bir an bile olsa acılarını unutmayacaklarını biliyoruz ama değişik farklı bir gün yaşamalarını istedik” dedi. Etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar da, "Depremzede vatandaşlarımızı ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz ve onlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya Kemerliler olarak devam edeceğiz" diye konuştu.

TKB Kemer’den 8 Mart’a özel program

Türk Kadınlar Birliği (TKB) Kemer Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla program düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrem Cantürk, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ve eşi Fikriye Topaloğlu, Kemer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bilici, Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri ile muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve Kemerli kadınlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başlayan tören, depremde hayatını kaybeden kadınlar için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Burçin Çakın, “Öyle zor zamanlardan geçiyoruz ki kelimelerin kifayetsiz kaldığı zamanlar. Yüzyılda bir yaşanan pandemi süreci yaşadık ve bundan en çok biz kadınlar üzüldük. Yüzyılın depremini yaşadık ve yine bundan en fazla biz kadınlar yıprandık çünkü biz sadece bir cinsiyetin temsilcileri değiliz, biz anayız, biz kucaklayıcıyız ve biz inşa edeniz. O yüzdendir belki bu kadar yıpranmamız ama biliyoruz ki biz herhangi bir toplumun kadınları da değiliz. Türk kadını cefakardır, fedakardır, vatanseverdir. Hangi milletin kadını yetiştirip büyüttüğü evladına vatana askere gönderirken eline kına yakarda gönderir, vatanına feda eder. Bizler sevdiğinizin yareni evlatlarımıza ana vatanımıza kurban oluruz çünkü bizler cesur kadınlarız. İnanıyor ve biliyoruz ki biz bu ülkeyi yeniden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden inşa edeceğiz, bu coğrafyada güneşi biz kadınlar doğuracağız” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından tören sona erdi.

DEPREMZEDE KADIN VE ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİK

Törenin ardından Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi tarafından Göynük Mahallesi'nde bulunan Ünal Aysal Anadolu Lisesi'nin yurt kısmında kadınlara ve çocuklara özel etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlik terapist Şenay Su, psikolog Zehra Şeker ve yoga eğitmeni Duygu Günsur Kaplan’ın katılımı ile yapıldı. Psikolog ve terapistler tek tek masaları gezerek depremzede kadın ve çocuklarla görüşürken, yoga eğitmeni ise çeşitli eğitimler verdi. Etkinlikte Türk Kadınlar Birliği Kemer Şubesi tarafından depremzedelere yemek ve içecek ikramları yapıldı. Organizasyon içinde Kahramanmaraş'tan gelen müzik eğitmeni 65 yaşındaki Şakir Pat depremzedelere ve etkinliği organize edenlere kısa klarnet dinletisi düzenledi.

Etkinlikte konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, "Depremzede vatandaşlarımızı ilçemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz ve onlar için elimizden gelen her şeyi yapmaya Kemerliler olarak devam edeceğiz" dedi. Rutin dışı Kadınlar Günü kutlaması gerçekleştirdiklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Kemer Şube Başkanı Hacer Akdağ da, "Bütün Türkiye'miz üzüntüde, yasta. Bunun için normal yapmamız gereken çelenk sunumumuzu depremzede kadınlarımız için yaptık. Onlar adına saygı duruşunda bulunduk. Rutinlerden sonra da değişik bir şey yapma kararı aldık. Ne yapabilirdik? Kaymakam beye danıştıktan sonra buradaki Ünal Aysal Anadolu Lisesi'ndeki kadınlara ve çocuklara farklı bir program yapabileceğimizi söyledi. Antalya'dan terapist, psikolog ve yoga öğretmeni getirerek onlara çok değişik farklı bir gün yaşamaları için bir an bile olsa acılarını unutmayacaklarını biliyoruz ama hani başka bir şeyle akılları meşgul olsun dedik. Çocuklara çok hediye topladık. Çocuklara çok oyuncak getirdik. Bu konuda Kaymakamlık, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz yanımızdaydı. Katkı veren herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu. (Levent YENİGÜN)

AdminAdmin