GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-02-2024 01:01

TGK’dan Bilecik çıkarması

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurulu üyeleri, Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı ve aynı zamanda Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı da olan Mehmet Ergün’ün ev sahipliğinde Bilecik’te bir araya geldi. Antalya’dan Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Çoşkun, gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Akdeniz Gazete Sahipleri Derneği Başkanı Ahmet Duran Yenigün ile Akdeniz Gazeteciler Federasyonu onursal başkanı ve TGK Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Yeni’nin de aralarında 100'e yakın gazeteci TGK 27. Başkanlar Kurulu Toplantısı için geldikleri Bilecik’te ziyaretlerde bulundu.

TGK’dan Bilecik çıkarması

Türkiye genelinde faaliyet gösteren 9 gazeteciler federasyonu, 87 gazeteciler cemiyeti ve basın derneği ile bu derneklere üye yaklaşık 20 bin medya çalışanını tek çatı altında toplayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun (TGK) 27. Başkanlar Kurulu toplantısı, Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün’ün ev sahipliğinde Bilecik’te yapılacak. Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İletişim ve Medya Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Bilecik Belediye Başkanı M. Sadık Kaya’nın da konuşmacı olarak katılacağı toplantı, yarın Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. 9 gazeteciler federasyonu, gazeteciler cemiyetlerinin başkanları ve temsilcileri de basınının sorunları ile çözüm önerileri konusunda çalışma yapılacak.

VALİLİĞE ZİYARET

Bu kapsamda 3 günlüğüne şehre gelen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerinden oluşan yaklaşık 100 gazeteci toplantı öncesi kentte ziyaretler gerçekleştirdi. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Yönetim Kurulu üyeleri Tahir Gülebak, Mehmet Emin Topçu, Osman Koca, Gaye Coşkun, Ali Özdemir, Sinan Tunç ve Kürşat Tuncel, Mevlüt Yeni, Mehmet Çelik, Atilla Durak, Ercan Atay, Cem Kaytan, Vahap Güner ile Bilecik Yarın Gazetesi sahibi Cafer Elmas, Bilecik’te ilk olarak Vali Şefik Aygöl'ü makamında ziyaret etti. Vali Aygöl, Bilecik ve Valilik binasının tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Gazeteciler ise konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Ziyaret, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

BELEDİYEYE ZİYARET

Valilik ziyaretinin ardından TGK Yönetimi Bilecik Belediye Başkanı M.Sadık Kaya ile makamında bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kaya, şehir ve kendi çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da gazetecilerin taleplerini anlatarak Konfederasyon hakkında bilgi verdi.

ÜNİVERSİTEYE ZİYARET

TGK Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş'u ziyaret etti. Yönetim Kurulu üyeleri, Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş'a ülke genelinde konfederasyonun çalışmalarını anlattılar. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karakuş, üniversite olarak kentte yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

TSO ZİYARETİ

TGK Yönetimi Valilik, Belediye ve Üniversite'nin ardından Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün, TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Yönetim Kurulu üyelerini bina girişinde karşılandı. Odanın toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette Mehmet Ergün, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kentteki basın mensuplarının taleplerini iletti. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da çok sayıda gazeteci üyesi bulunan Konfederasyonun çalışmalarını anlattı. (Haber Merkezi)

AdminAdmin