GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-09-2022 22:57

Tekirova’ya tapu müjdesi

Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde mutlu sona ulaşıldı. 2019 yılında yerel seçimler sonrası yapılan çalışma ile tekrar yürürlüğe giren Tekirova İmar Planı, tapular verilmek üzere Kemer Tapu Müdürlüğü’ne gönderildi. Tekirova Mahallesi’nin artık tapusuna kavuştuğunu belirten Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Bundan sonra Kemer Tapu Müdürlüğü tapuları vatandaşlara verecek ve onlarda projelerini çizdirip ev sahibi olacaklar. İstenildiği zaman çözüme kavuşturulmayacak hiçbir sorun yoktur. 30 yıldır bitmeyen bir meseleyi 3 yıl içinde çözüme kavuşturduk. Herkes evini yapabilecek, evlerin yolları açılacak, kanalizasyonları döşenecek, parkları yapılacak. İmar planı olmadığı yerde hizmet olmaz. Bundan sonra Tekirovalılar ‘Niye bize hizmet gelmedi?’ demeyecek. Artık Tekirova da hak ettiği hizmeti alacak. Tekirova’nın gözü aydın olsun” dedi. Vatandaşların tepki gösterdiği “1 parselde tek bağımsız bölüm yapılabilir” hükmünün değiştirildiğini de ifade eden Başkan Topaloğlu, “Şimdi 2 kat 2 bağımsız bölüm oldu. Tek bağımsız dubleks değil. Böylelikle bir yanlışı daha düzeltmiş olduk” diye konuştu.

Tekirova’ya tapu müjdesi

Ahmet Duran YENİGÜN - Şüheda PARTAL

Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde imar planlarının onaylanması sonrası tapu sevinci yaşandı. 1986 yılında Tekirova Belediyesi kurulmadan önce Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayladığı imar planına göre 18 uygulaması yapıldığını ifade eden Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Gülsüm Bal, “Tekirova’nın ilk girişinden itibaren sağda kalan 10 ile 60 ada arasındaki adalar için yapılan uygulama sonrası Tekirova Belediyesi 2012 yılında sadece imar planını onayladı ancak, bu plan ise mahkeme kararı ile iptal edildi. Planın iptal edilmesi ile birlikte Tekirova’da 1994-2014 yılları arasında 18 uygulaması yapılmazken, plan da rafa kaldırıldı” dedi.

İMAR TAPULARI KEMER TAPU MÜDÜRLÜĞÜ’NDE

Yerel seçimlerden sonra yapılan çalışma ile 24 Ekim 2019 tarihinde Tekirova imar planının yeniden onaylanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Başkan Yardımcısı Bal, “Kadastro Müdürlüğü’nün yapmış olduğu 22/A çalışmasının bitmesiyle 18 uygulaması yapılmış, bu süreç; askı süreleri, itirazların incelenmesi, Büyükşehir ve kadastro incelemesi olmak üzere yaklaşık 6 ay sürdü. Yapılan tüm incelemelerin ardından süreç tamamlanırken, geçtiğimiz cuma günü itibari ile Kadastro Müdürlüğü dosyaları imar tapuları verilmek üzere Kemer Tapu Müdürlüğü’ne gönderdi” diye konuştu.

TEK BAĞIMSIZ BÖLÜM 2 BAĞIMSIZ BÖLÜM OLDU

2012 yılında onaylanan planda özellikle vatandaşın aleyhine olan ve aşırı tepki gösterilen zayiat oranının yüzde 45’leri bulan “1 parselde tek bağımsız bölüm yapılabilir” hükmü için de yaklaşık 8 ay bakanlık ile teknik görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Bal, “Yerinde inceleme ve 8 saati bulan toplantılar sonucunda gerekli değişiklikler yapılarak onama işlemi gerçekleşti ve böylece 2 kat tek bağımsız bölüm olan plan, 2 kat 2 bağımsız bölüm olarak değiştirildi” dedi.

BAŞKAN TOPALOĞUL: TEKİROVA TAPUSUNA KAVUŞTU

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da, Tekirova Mahallesi’nin artık tapusuna kavuştuğunu belirterek, “Tekirova’nın gözü aydın olsun. Müjde veriyoruz, artık bütün kontroller bitti. Tapu Kadastro onayladı ve tapuya gönderdi. Bundan sonra Kemer Tapu Müdürlüğü tapuları vatandaşlara verecek. Şuanda Tekirovalı da bir Kemerli gibi projesini çizdirip evini yapabilecek” dedi.

‘CUMAYERİNDE DAĞITIMLAR YAPILIYOR’

Tekirova Cumayerinde de dağıtımların yapıldığını bildiren Başkan Topaloğlu, “Cumayerinde karayolları istimlak ederken vatandaştan olur almamış ve parasını da vermemiş. Onun şimdi sınırları çizildi ama orada da baya bir yol kat ettik. Onun da dağıtımları yapılıyor” diye konuştu.

‘ARTIK HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK’

İmar gelmesiyle Tekirova’nın da artık hak ettiği hizmeti alacağının altını çizen Başkan Topaloğlu, “Herkes evini yapabilecek, evlerin yolları açılacak, kanalizasyonları döşenecek, parkları yapılacak. Bundan sonra Tekirovalılar ‘Niye bize hizmet gelmedi?’ demeyecek. Çünkü imar planı olmadığı yerde hizmet olmaz. ASAT ile de görüşerek ilk etapta yollar açılacak. Olan yolları zaten biz açacağız. Artık bundan sonra Tekirovalılar da hizmetten faydalanacak” şeklinde konuştu.

‘2 KAT 2 BAĞIMSIZ BÖLÜM OLDU’

2019 yılında göreve gelmeleriyle Tekirova’da vatandaşların tepki gösterdiği “1 parselde tek bağımsız bölüm yapılabilir” hükmünün de değiştirilmesi için çalışma başlattıklarını dile getiren Başkan Topaloğlu, “Biliyorsunuz Arslanbucak hariç, Kemer merkez olmak üzere, Beldibi, Göynük ve Çamyuva imar planlarında 2 kat iki bağımsız bölüm olarak işlenmiş. Tekirova’da ise 2 kat tek bağımsız bölüm olarak işlenmiş ve buna itirazlar vardı. Bakan beyle bilakis kendim de görüştüm ve ilk önce onu düzelttik. Şimdi 2 kat 2 bağımsız bölüm oldu. Tek bağımsız dubleks değil. Böylelikle bir yanlışı daha düzeltmiş olduk” dedi.

BAKANLIK GÜNÜBİRLİK HALK PLAJI YAPACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Beldibi ve Çamyuva’nın ardından Tekirova’ya da günübirlik halk plajı yapacağını belirten Topaloğlu, “Şuan da halı sahanın olduğu 522 parsel aynı bizim Göynük’teki gibiydi ve bize tahsisliydi. Daha önce Tekirova Belediyesine tahsisliymiş fakat Tekirova Belediyesi bakanlıktan izin almadan üçüncü bir şahsa kiraya vermiş ve üst hakkını ödememiş. Ondan sonra bakanlık onu iptal etti ve biz ne kadar uğraştıysak da bakanlık bize vermedi. Onun yan tarafında bir yer ayırdı ve oraya da günübirlik halk plajı yapacak” şeklinde konuştu.

‘30 YILLIK ÇÖZÜLMEYEN PLANI 3 YILIN İÇİNDE ÇÖZDÜK’

30 yıldır devam eden bir sorunu 3 yıl içinde çözüme kavuşturduklarını ifade eden Başkan Topaloğlu, “İstenildiği zaman çözüme kavuşturulmayacak hiçbir sorun yoktur. 30 yıldır bitmeyen bir meseleyi 3 yıl içinde çözüme kavuşturduk. Bakan beyde ekibimize çok yardımcı oldu. Hem Ankara’yı hem Antalya’yı birebir kendimiz takip ettik. Bilakis ben kendim takip ettim. takip etmemiş olsak belki süreç daha da uzardı. İyi ilişkiler sonucunda işte 30 yıllık çözülmeyen planı çözdük. Bu konuda bize destek olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy başta olmak üzere bakanlık ekibine, Antalya Tapu kadastro Bölge Müdürüne, İl Müdürüne ve ekibine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ve ekibine çok teşekkür ederiz. Bunun yanında hem Büyükşehir hem de Kemer Belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

AdminAdmin