EĞİTİM
Giriş Tarihi : 26-10-2022 23:54

‘Sizi temsil eden en önemli şey kişiliğinizdir’

Vali Ersin Yazıcı AHENK Projesi kapsamında 51’inci okul ziyaretini Yeşilbayır Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Vali Yazıcı; “Saygıdeğer bir insan olmak yaptığınız meslekle değil kişiliğinizle ilişkilidir” dedi.

‘Sizi temsil eden en önemli şey kişiliğinizdir’

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 51’inci ziyaretini Yeşilbayır Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı, öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Döşemealtı Kaymakamı Nuri Özder, İl Milli Eğitim Müdür Emre Çalışkan eşlik etti. Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sonrasında ise yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, öğrencilerle saygı değer insan olmak üzerine uzun bir sohbet gerçekleştirdi.

AHLAKLI, DÜRÜST VE ADALETLİ OLMAYA DİKKAT EDELİM

Saygı değer bir insan olmanın yapılan meslek üzerinde önemli etkilere sahip olduğuna değinen Vali Yazıcı; “Saygı değer insan olmak için kendi koşullarımızı kendimiz belirleriz bunu lütfen unutmayın. Kıymetli gençler ileride sahip olacağınız mesleki sıfatlar asla sizlere ait olmayacak. Adınızın önüne getirilen vali, polis, öğretmen, hâkim gibi meslekler sizlerin sadece unvanınız olacak. Sizi temsil eden en önemli şey kişiliğiniz olacak. Çevreniz size sadece mesai saatlerinizde unvanınızla hitap edecek. Onun dışında ise onda bıraktığınız izlenimle anacak sizleri. Bu yüzden mevkiinize lütfen güvenmeyin. Elbette ki çok iyi yerlere gelin ama lütfen bunu karakterinizle sağlamlaştırmaya çalışın. Çünkü bunların hepsi bir bütündür. Biri olmadan diğeri eksik kalır. İşinizi iyi yapar zalim bir insan olursanız bunun ne yazık ki hiçbir önemi kalmıyor. Bu yüzden dürüst, güvenilir, adaletli olup işinizi en iyi şekilde yapmaya özen gösterin. İlkeleriniz olsun karşınızdaki kişiye göre kurallarınızı esnetmeyin. Bu özellikleri bir bütün olarak barındırırsanız insanlar sizlere saygı duyar ve hak ettiğiniz saygıyı size gösterir. Toplum nezdinde saygı değer bir insan olursunuz. Bu arada bu durum hangi işi yaparsanız yapın hepsi için geçerli bir durumdur. Müşterileriniz sizi güvenilir olduğunuz için tercih eder ve çevresine önerir. Bunun da tek sebebi dürüst, güvenilir olduğunuz ve işinizi en iyi şekilde yaptığınız için olacaktır.” dedi.

HER GÜN KİTAP OKUMAYA ÇALIŞIN

Toplum olarak insanları en çok neyin rahatsız ettiğini öğrencilere soran Vali Yazıcı; “Her okulda yaptığım ankette ‘Yalan’ birinci sırada çıkıyor. Maalesef bundan rahatsız olup yine de bunu yapıyoruz. Şunu aklımızdan çıkarmayalım; eğer birine yalan söylersek karşıdaki kişiye de bize yalan söyleme hakkı vermiş oluruz.” dedi.

Karşılıklı sohbet havası içinde geçen buluşmanın sonunda nasihat hakkını kullanan Vali Yazıcı şunları söyledi: “Sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duydum. Buradan evinize gittiğinizde anne ve babalarınızı benden selam götürüp konuştuklarımızı onlara anlatın. Sohbetimizin başında da dediğim gibi nasihat hakkımı kullanma vaktim geldi. Benim sizlere tek nasihatim dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Benim en yakın dostum kitap. Ben kitabı dost edinmiş birisiyim. Lütfen siz de her gün birkaç sayfa dahi olsa kitap okumaya özen gösterin. Her şey gönlünüzce olsun. Gönlünüzden geçenlerin gerçekleştiği bir ömrünüz olsun.” şeklinde konuştu.

DEĞERLER EĞİTİMİ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Öğrencilerle sohbetin ardından öğretmenlerle bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı, gençlerin eğitimi noktasında değerler eğitiminin olmazsa olmaz olduğunun altını çizerek; “Bizler veliler olarak hepimiz çocuklarımızın doktor, mühendis yani kariyer meslek sahibi olmasını istiyoruz ama aynı anne baba belli bir yaştan sonra çocuğunun iyi bir insan olmasını istiyor. Bu yüzden bizler de eğitimin yanında öncelikli olarak gençlerimizi değerler eğitimiyle iyi birer insan olarak yetiştireceğiz. Gençlerimizin kalbine insana sevgiyi ve saygıyı yerleştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

AdminAdmin