SİYASET
Giriş Tarihi : 24-06-2023 05:39

Minta: Çalışmalarımız sonuç buldu

Pandemi nedeniyle uygulanan kısıtlamaların kalkmasının ardından, müzik yasağının da kalkması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini belirten AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, o süreçte yaşananları gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Duran Yenigün’e anlattı. Minta; “Artık hem işletme sahiplerimiz hem de eğlenmek için ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerimiz, bununla birlikte de esnaflarımız rahatladı. Herkesin memnun olduğu bir sonuç ortaya çıktı. Turizm bir bütündür. Biz bu nedenle Ak Parti olarak her şeye bir bütün olarak bakıyoruz. Gelen tüm sıkıntılar ve önerilerde elimizden gelen tüm imkanlarımızı kullanarak çözüm üretmeye çabalıyoruz. Bu noktada da devlet büyüklerimizle, il başkanımızla, milletvekillerimizle ve bakanlarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Onlarda Ankara’da çözülecekse Ankara’da, Antalya’da çözülecekse Antalya’da gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Hamdolsun bugüne kadar hangi konuya el attıysak bir şekilde çözdük” dedi.

Minta: Çalışmalarımız sonuç buldu

Şüheda PARTAL

12 Mart 2020 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilen Covid-19 salgını ile birlikte ülkeler tek tek çeşitli kısıtlamalar uygulama başladı. Ülkemizde görülen vakaların ardından ise 10-12 Nisan tarihlerinde kısıtlamalar başladı. 01 Temmuz 2021 itibariyle de kısıtlamalar kademeli olarak kaldırılmaya başladı. Pandemi kısıtlamalarının kalkmasının ardından ise eğlence sektörünün gece yarısı müzik yasağı nedeniyle kapanması geçtiğimiz günlere kadar devam etti. Özellikle yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlayan turistik bölgelerdeki eğlence mekanları müzik kısıtlamasının kalkması yönünde taleplerini ilettiler.

Kemer’de de eğlence sektörü temsilcilerinin müzik yasağı ile ilgili olarak ilk durağı ise Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta oldu. Tek tek temsilcilerin sıkıntılarını dinleyen İlçe Başkanı Minta çözüm üretebilmek için Ak Parti Antalya il Başkanı ve Milletvekilleri ile bunun yanında Dışişleri Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı ve İçişleri Bakanları ile birkaç kez konuyu ileterek yaşanan mağduriyeti anlattı. Geçtiğimiz günlerde Antalya Valiliğinden yapılan açıklama ile de müzik yasağının kalktığı ilk il Antalya oldu.

Müzik kısıtlamasının kalması ile birlikte, kısıtlama döneminde yapılan çalışmaları Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, gazetemizin İmtiyaz Sahibi Ahmet Duran Yenigün’e anlattı.

“MÜZİK YASAĞININ KALMASI İÇİN TÜM İMAKANLARIMIZI SEFERBER ETTİK”

Pandemi kısıtlamalarıyla birlikte müzik yasağının da başladığını belirten Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, kısıtlamaların bitmesi ile birlikte Kemer’de bulunan işletmelerinde kendisini ziyaret ederek saat 00:00’da müzik yasağının devam etmesi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlattıklarını belirtti.

O dönemde işletmelerin sıkıntılarını çözebilmek için çalışmalara başladığını belirten Minta; “Biz bunun üzerine il başkanımızla, Milletvekillerimiz, dönemin Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanımıza bu sıkıntılarımızı ilettik. Hatta İçişleri Bakanımızın yanına bizzat Ankara'da gittik, görüştük bu konuyu ilettik. O da Bakanlar Kurulu toplantısında dile getireceğini Sayın Cumhurbaşkanımızla bu konuyu görüşeceğini bize ifade etmişti. Ama bu ülke genelinde olan bir şey olduğu için bir anda karar alınamadı. Hatta seçim çalışmaları sırasında da çok karşımıza çıktı. O zaman da defalarca bakanlarımızla milletvekillerimizle bu konuyu görüştük. Seçim öncesinde KETAV tarafından organize edilen iki Bakanımızın turizmcilerle buluştuğu toplantı öncesinde de Kültür ve Turizm Bakanımız ve dönemin Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile de aynı konuları konuştuk ve o zaman bize ilk fırsatta bu konunun valilerin yetkisine verilere çözüleceğini belirtmişlerdi. Yaklaşık 10 gün önce de tekrar Kültür ve Turizm Bakanımız ile tekrar konuştuğumuz da konunun çözüldüğünü birkaç gün için de sonuçların Valiler tarafından açıklanacağını belirtmişti” dedi.

“HERKESİN MUTLU OLDUĞU BİR SONUÇ ORTAYA ÇIKTI”

Konunun tekrar seçim sonrasındaki ilk Bakanlar Kurulu kabine toplantısında ele alındığını ve geçtiğimiz günlerde Valiliğin yaptığı açıklama ile ilk olarak Antalya ilinin normal saatlerine döndüğünü belirten Minta; “Artık hem işletme sahiplerimiz hem de eğlenmek için ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerimiz, bununla birlikte de esnaflarımız rahatladı. Bu doğrultuda konuyu çözen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, dönemin Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuloğlu’na, milletvekillerimize, İl Başkanımıza ve dönemin İçişleri Bakanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten ciddi bir sıkıntıyı ortadan kaldırdılar. Herkesin memnun olduğu bir sonuç ortaya çıktı” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZIN PROBLEMLERİNİ ÇÖZEBİLMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Turizmin sadece oteliyle ya da deniz güneş ve plajla sınırlı olmadığını belirten Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta; “Turizm bir bütündür. Bununu içinde işte sıkıntıları çözülen eğlence sektörü, tarih, doğa, spor, esnaf, hatta Kemerimizde yaşayan vatandaşımıza kadar hepsi bu bütünün içerisinde yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi ile ilgilenmemek bu bütüne zarar vermek anlamına gelir ve yaptığınız hizmetin bir manası kalmaz. Biz bu nedenle Ak Parti olarak her şeye bir bütün olarak bakıyoruz. Bu nedenle de gelen tüm sıkıntılarda ve önerilerde elimizden gelen tüm imkanlarımızı kullanarak çözüm üretmeye çabalıyoruz. Bu noktada da Devlet büyüklerimizle, Sayın İl Başkanımızla, Milletvekillerimizle ve Bakanlarımızla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Onlarda Ankara’da çözülecekse Ankara’da, Antalya’da çözülecekse Antalya’da gerekli görüşmeleri yapıyorlar. Hamdolsun bugüne kadar hangi konuya el attıysak bir şekilde çözdük. Çözümler üretmeye de devam edeceğiz” dedi.

AdminAdmin