SİYASET
Giriş Tarihi : 12-02-2024 17:02   Güncelleme : 16-02-2024 00:13

Minta: “Antalya’yı Hakan Tütüncü mü Mustafa Yılmaz mı yönetecek?”

Rahman Şeker’in Ak Parti’den Kemer Belediye Başkanı olarak açıklanmasının ardından Ak Parti Kemer’de sular durulmuyor. Parti içinde yoğun eleştirilere ve istifalara neden olan Şeker’in adaylığı sonrası 7 yıl AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı görevi yöneten ve Kemer Belediye Başkan Aday Adayı olan İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı. Düzmece anketlerle önünün kesildiğini ifade eden Minta, “Biz büyüklerimize inanaraktan yolumuza devam ettik. Ancak ben bir şeyi merak ediyorum; Antalya’yı Hakan Tütüncü mü yönetecek yoksa Mustafa Yılmaz mı? Bu kadar kolay kul hakkı yiyen ve yiyenlere göz yuman herkesi Yüce Allah'a havale ediyorum. Ben adımı böyle ahlaktan yoksun yollara başvurarak türlü ayak oyunlarıyla insanların emeklerini çalan kişilerle yol yürüyerek kirletmek ve bu insanların günahlarına ortak olmak istemiyorum” dedi. Başkan Adayı Rahman Şeker’e de tavsiyede bulunan Minta, “Malum aday olmak için bir sürü para harcadı ve seçimlerde de muhtemelen para harcayacak. Ama paraların bir kısmını bir köşede bıraktırsın çünkü ileride eniştelerine vermek için belki ihtiyaç duyabilir” dedi.

Minta: “Antalya’yı Hakan Tütüncü mü Mustafa Yılmaz mı yönetecek?”

Şüheda PARTAL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Expo 2016 Antalya Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen Antalya İlçe Aday Tanıtım Toplantısında Rahman Şeker’in Kemer Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması sonrası Ak Parti Kemer’de istifalar devam ediyor. Parti içinde yoğun eleştirilere de neden olan Şeker’in adaylığı sonrası 7 yıl AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı görevi yöneten ve Kemer Belediye Başkan Aday Adayı olan İsmail Selami Minta, düzenlediği basın toplantısıyla partisinden istifa ettiğini açıkladı. Ailesi, yakın çevresi ve kendisini destekleyen vatandaşların katılımıyla düzenlenen toplantıda konuşan İsmail Selami Minta, kendisine destek veren katılımcılara teşekkür etti.

“BİZİM ÇALIŞMAMIZ SADECE LAFLA DEĞİLDİ”

7 yıl Kemer İlçe başkanlığı ve 20 yıllık AK Parti serüveninde hiçbir kirli oyunun içerisinde olmadan haktan ve halktan yana olup Kemer kamuoyunun takdirini ve sevgisini kazanan biri olarak ekip arkadaşlarıyla birlikte Kemer’de sıkmadık el, girmedik gönül ve çalmadık kapı bırakmayarak Kemerlilerin derdine derman olarak çalışmaya gayret ettiklerini ifade eden Minta, “Bu süre zarfında 2 genel seçim, bir yerel seçim geçirdik. Yine 2019 yerel seçimlerinde ne hikmetse her seçimde olduğu gibi kirli bir el uzandı ve biz en hazırlıklı teşkilat olmamıza rağmen Kemer'de seçimlere giremedik. Buna rağmen yılmadık, partimiz böyle bir karar almış başımızın üstünde dedik ve gece gündüz çalıştık. Ama bizim çalışmamız sadece lafla değildi. Bizim çalışmamız gönülden partimize bağlı olarak Kemerimizi daha iyi yerlere taşımak için yapılan bir çalışmaydı. Maalesef seçimi kazanamadık. Hele 2023 yılında asrın seçimi dediğimiz genel seçimlerde neredeyse tek başımıza Kemer’de yerel aktörlere rağmen tek başımıza mücadele ettik. Hamdolsun istediğimiz hedefe ulaştık ve sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar cumhurbaşkanı seçerek seçimleri kazandık” dedi.

“‘ADAYLIĞIN KESİN’ DİYEREKTEN TEBRİK EDENLER OLDU”

Genel seçimlerin ardından yerel seçimle ilgili hareketliliğin arttığını aktaran Minta, “Ben de bu zaman zarfında yeri geldi evde eşimi, yeri geldi çocuklarımı göremedim. Gece gündüz cebimizden para ve zaman harcayarak gayretli bir şekilde çalışmalarımıza devam ettik. Bu çalışmalar neticesinde halkımızdan gördüğüm teveccüh karşısında Kemer Belediye Başkanlığı için Aday Adaylığı açıklamamı yine böyle aynı bu şekilde burada coşkulu bir şekilde yaptık. Her şey bu mecrada ilerlerken maalesef ki entrikalarla dolu türlü düzenbazlıkların döndüğü bir aday adaylığı sürecine başladık. Aday adaylığı sürecinin son 10 güne gelininceye kadar gerek milletvekillerimizden gerek üst düzey yöneticilerimizden benim tek isim olarak bir sıkıntının olmadığı, hatta ‘adaylığın kesin’ diyerekten tebrik edenler dahi oldu” diye konuştu.

“ANTALYA’YI HAKAN TÜTÜNCÜ MÜ YÖNETECEK YOKSA MUSTAFA YILMAZ MI?”

Adaylık süreci içerisinde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının açıklanması sonrası Tütüncü ve il başkanının Ankara'ya gidip Antalya'dan gönderilen listeyi Cumhurbaşkanının onayına sunmasını beklediklerini anlatan Minta, sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreçte Antalya ilçeleri ile alakalı yeniden anket yapılacağı ile ilgili bir bilgi geldi. Tabi ben 30 yıllık siyasetçiyim siyaset yapıyorum. Bu işin ne anlama geldiğini gayet iyi biliyorum. Biz içimizde endişe olmasına rağmen kendimizden herhangi bir tereddüdümüz olmadığı için istiyorlarsa 10 sefer anket yapsınlar dedik ve hiçbir tevessülün içine girmeden sonucu beklemeye başladık. Bir gün ofisimde otururken Durmuş Can kardeşim beni aradı, AK Parti'de ilçe adaylarını Hakan Tütüncü’nün de yakın dostu olan iş insanı Mustafa Yılmaz diye biri belirliyor. Mustafa bey de beni aradı, 'Kemer’de seçimi kimle kazanırız?’ diye sorduğunu söyledi. Durmuş bey de demiş ki; ‘İsmail Selami Minta ile seçimi kazanırız.’ Mustafa Yılmaz da; ‘Ya Durmuş niye öyle diyorsun işte bak orada Rahman Şeker var, parası var, pulu var genç arkadaş onunla da kazanılabilir’ demiş. Tabii endişeyle il başkanımızı aradık ve o da ‘Sen rahat ol o işlerden bir şey çıkmaz abisine bilgi vermek için yapmıştır’ diye esprili bir şekilde cevap verdi. Tabi biz de büyüklerimize inanaraktan yolumuza devam ettik. Ancak ben bir şeyi merak ediyorum; Antalya’yı Hakan Tütüncü mü yönetecek yoksa Mustafa Yılmaz mı?”

“DÜZMECE ANKETLERLE İSMAİL MİNTA’NIN ÖNÜ KESİLDİ”

Yapılan anketlerde hep birinci olarak çıktığını ve bunu da kendisine söylediklerini ifade eden Minta, “Tabii anketler yapılırken insanlar da beni aradı ve Bulut diye bir firmanın anketi yaptığını söylediler. Ben Bulut diye hiçbir anket firması duymadığım için bunu bir araştırdım. Bulut firmasının merkezi Antalya Kepez’de bir firma çıktı. Ben bunu il başkanıma, milletvekillerine, hatta turizm bakanımıza anlattım ve böyle bir durum var dedim. Yani bunun bir incelenmesini istiyorum, nereden hangi firmadır neyin nesidir diye. Tabii bu noktada herhangi bir netice alamadık. Ben bir ay önce Ankara'ya ziyarete gittim ve milletvekillerimiz bana ‘adayımız sensin’ dedi. Hatta, ‘Biz Rahman Şeker’i hiç dikkate bile almadık bugüne kadar’ dediler. Şimdi ben buradan parti yetkililerine sormak istiyorum; Son bir haftaya kadar ortada olmayan ve yapıldığı iddia edilen bu anket nereden ve nasıl ortaya çıktı? Bu anketi hazırlayan firmanın finans desteği kim ve kimler tarafından sağlandı? Anket yapılırken hangi numaralar yani kimler arandı? Bu numaraları anketçilere kim verdi? Madem daha önceden geride olduğum bir anket vardı da benim ismim üst kurula kadar nasıl tek başına gitti? Yani sizin anlayacağınız düzmece anketlerle İsmail Minta’nın önü kesildi” şeklinde konuştu.

“KUL HAKKI YİYEN VE YİYENLERE GÖZ YUMANLARLA YÜRÜMEK İSTEMİYORUM”

20 yıldır üyesi olduğu ve 7 yıldır da ilçe başkanlığı yaptığı Ak Partiden istifa ettiğini belirten İsmail Selami Minta, “Gelinen noktada bizim hizmet ve partimiz için harcadığımız maddi manevi çabalar, enerjisini aday olmak için harcayanların, particilikten ve ahlaktan uzak ayak oyunlarıyla aday olmak için ortaya çıkanların makbul olduğu aşikar olan bu ortam ve teşkilatın içinde var olmam mümkün ve söz konusu değildir. Bu kadar kolay kul hakkı yiyen ve yiyenlere göz yuman herkesi Yüce Allah'a havale ediyorum. Ben adımı böyle ahlaktan yoksun yollara başvurarak türlü ayak oyunlarıyla insanların emeklerini çalan kişilerle yol yürüyerek kirletmek ve bu insanların günahlarına ortak olmak istemiyorum. Bu sebeple 20 yıllık üyesi olduğum ve 7 yıla yakın ilçe başkanlığını yapmış olduğum AK Parti üyeliğinden bugün itibariyle istifa ediyorum” dedi.

“BU BİR VEDA DEĞİL, BAŞLANGIÇTIR”

Aday adaylığını açıkladığı toplantıda yaptığı konuşmada; “Bu bir veda değil, başlangıçtır” sözlerini hatırlatan Minta, “Bugüne kadar her şekilde arkamda duran kıymetli ailem başta olmak üzere, birlikte görev yaptığım yol arkadaşlarım ve benimle birlikte gece gündüz demeden emek harcayıp, dualarını esirgemeyen herkese canı gönülden teşekkür ederek haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Güzel günlerde görüşmek üzere diyerek hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

“PARALARIN BİR KISMINI BİR KÖŞEDE BIRAKTIRSIN”

AK Parti Kemer Belediye Başkan Adayı Rahman Şeker’e de tavsiyelerde bulunan Minta, “30 yıllık siyasi hayatım boyunca Kemer içinde çok büyük hayallerimiz vardı. Yapmak istediğimiz hizmetlerimiz vardı.

Tabii herkesin aday adayı olmak hakkıdır. Buna saygı duyuyorum. Bir şey demiyorum. 5 yıldır her platformda bizim şu an aday olan mevcut arkadaşımız ve babası; ‘Bizim paramız var. Biz bu işi parayla alacağız, Parayla alacağız’ dediler ve neticede gerçekten parayla aldılar. Ama benim Rahman Şeker kardeşime naçizane bir tavsiyem olacak; aday olmak için bir sürü para harcadı ve seçimlerde de muhtemelen para harcayacak. Ama paraların bir kısmını bir köşede bıraktırsın, çünkü ileride eniştelerine vermek için belki ihtiyaç duyabilir, yoksa aile saadetleri bozulur” dedi.

AdminAdmin