SİYASET
Giriş Tarihi : 02-10-2023 06:15

MHP’li Başkan'dan Altın Portakal’ın iptaline tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesine tepki gösterdi. Festivalin 60'ıncı yılında iptal edilmesinin utanç verici olduğunu vurgulayan Başkan, “Antalya tarihinin en büyük fiyaskolarına imza atan Sayın Muhittin Böcek'i istifaya davet ediyorum. Bu şehrin marka değerleri sizin oyuncaklarınız değildir” dedi.

MHP’li Başkan'dan Altın Portakal’ın iptaline tepki

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan, yaptığı açıklamada, festivalin şehrin en önemli kültürel öğelerinden biri ve marka değerinin uluslararası statüde olduğunu belirtti.

FESTİVAL TARİHİNİN EN UTANÇ VERİCİ GÜNLERİ

“Şehrimizin en önemli kültür öğelerinden ve marka değeri ülkemizi çoktan aşmış, uluslararası statüde olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, yaşanan üzücü tartışmalar sonucu iptal edildi” diyen Başkan, “Tam 60. yılında beceriksizliğin, vurdumduymazlığın ve art niyetli yönetim anlayışının hakim olduğu güzel festivalimiz, tarihinin en utanç verici günlerini yaşayarak yapılamadı. Yıllardır tüm festival yönetmeliklerinde yer alan ve gayet açık ifadelerle belirlenmiş ‘Terör propagandası içeren, suçu ve suçluyu öven, politik yapımların yer alamayacağı’ hükümlerini hiçe sayarak festivale kabul edilen ‘Kanun Hükmü’ isimli belgeselin festival seçkisine kabul edilmesi bile başlı başına bir skandaldır.

Bu belgeselin yönetmeninin ‘KHK bir soykırımdır, devlet soykırım yapıyor’ diyebilecek kadar gözü dönmüş bir devlet düşmanı olduğu ve sadece bu tarz yasaklanacak yapımlar yaparak çalışan biri olduğu tüm sinema sektörü tarafından çok iyi bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM

Başkan, “Haklı sebeplere dayanan bir kural uygulanarak 'sakıncalı' yapım festival dışına alınmış ve ardından özellikle FETÖ’cülerin ve sinema sektörü içerisinde yuvalanmış marjinal yapıların baskılarıyla önce jüri üyeleri, ardından katılımcı filmlerin festivalden çekilmek zorunda kalması kabul edilemez bir durum oluşturmuştur. Bu yapılan haksızlıkların hepsine tüm Antalyalılar gibi bizler de engel olmaya çalıştıysak da özellikle sektör içindeki isimlerle konuştuğumuzda inanılmaz bir mahalle baskısına maruz bırakıldıklarını üzüntüyle öğrendik. Festival yönetiminin de gelen mahalle baskısına dayanamayarak bu skandal yapımı tekrar seçkiye kabul ettiğini açıklaması, birbirinden habersiz yöneticilerin başına buyruk hareketlerle bize bir kriz nasıl yönetilemez dersi verdiklerine şahit olduk” dedi.

ŞUURSUZ BİR BAŞKAN FACİASI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in festivalin iptaline yönelik açıklamasındaki ifadelerini de eleştiren Başkan, “Peşinden her şeyden habersiz, kendi atadığı yöneticilerden gol yiyen ve onları suçlayarak festivali iptal etme şuursuzluğuna düşen bir Büyükşehir Belediye Başkanı faciası yaşadık. Tüm bunları gördüğümüzde iptal edilmesi gerekenin festival değil bu beceriksiz yöneticilik anlayışının olması gerektiğini düşünmekte haklı olduğumuzu anladık. Şehrimiz için böylesine önemli bir festivalin terör örgütlerinin ve bir grup marjinal güruhun baskılarına kurban edilmesi kabul edilemez bir durumdur. Buradan Antalya tarihinin en büyük fiyaskolarına imza atan Sayın Muhittin Böcek'i istifaya davet ediyorum. Antalya'yı böylesine üzücü ve aciz bir duruma sokmak hakkınız da haddiniz de değil. Bu şehrin marka değerleri sizin oyuncaklarınız değildir. Ya onurluca istifa edip artık Antalya'ya zarar vermeyi bırakın ya da 6 ay sonra Antalyalılar size gereğini en demokratik şekilde yerine getirecektir" diye konuştu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin