KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 24-09-2023 17:46

Mariinsky Orkestrası ilk kez Türkiye'de

240 yıllık köklü tarihi ile dünyanın en önde gelen sanat kurumlarından biri olan Mariinsky Orkestrası ilk defa Türkiye’de Kültür ve Turizm bakanlığının davetlisi olarak sahneye çıkıyor. Antalya, Ankara, İstanbul konserlerinde her şehir için ayrı program düzenleyen Mariinsky Orkestrası, 8 Ekim’de düzenlenecek Aspendos konserinde müzik tarihinin en sevilen popüler başyapıtlarından oluşan özel bir repertuara yer verecek.

Mariinsky Orkestrası ilk kez Türkiye'de

240 yıllık köklü tarihi ile dünyanın en önde gelen sanat kurumlarından biri olan Mariinsky Orkestrası ilk defa Türkiye’de Kültür ve Turizm bakanlığının davetlisi olarak sahneye çıkıyor. Mariinsky tiyatrosu binlerce kişiden oluşan dev sanatçı kadrosu ile dünyanın en büyük opera, bale oluşumlarından biri. Tarihinde sayısız ödül, CD kaydı bulunan Mariinsky, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde 5 ayrı opera ve konser salonunda faaliyet gösteriyor.

HER ŞEHİR İÇİN AYRI PROGRAM!

Türkiye turnesi kapsamında: 8 Ekim’de Antalya Aspendos, 10 Ekim’de Ankara CSO Konser Salonu, 11 Ekim’de ise İstanbul AKM Türk Telekom Opera Salonu ev sahipliğinde konser gerçekleştirecek orkestra her şehirde farklı bir repertuar ile yer alacak. Aspendos konserinde müzik tarihinin en sevilen popüler başyapıtlarından oluşan özel bir repertuar yer alırken, Ankara konseri Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarının katılımıyla gerçekleşecek. İstanbul konseri ise orkestra şefleri Valery Gergievin özel isteği üzerine son depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına ithaf edilecek.

DÜNYANIN EN ÇOK İLGİ GÖREN ORKESTRA ŞEFİ VALERY GERGİEV!

Uzun yıllar boyunca dünyanın en büyük orkestraları ve opera evlerinin müzik direktörlüğünü üstlenmiş olan Valery Gergiev uluslararası sahnelerin en çok ilgi duyduğu müzisyenlerin başında geliyor. Valery Gergiev her sezon gerçekleştirdiği 200’den fazla konser ile bu rekoru taşıyan tek orkestra şefi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin