TURİZM
Giriş Tarihi : 30-11-2023 17:10

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Kemer’e 6'ncı halk plajı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer'de Çamyuva ile başlayan 5 yıldızlı halk plajlarına bir yenisini daha ekleniyor. Çamyuva, Alacasu, Bostanlık, Beldibi Bahçecik ve Çifteçeşmeler Halk Plajlarının ardından Tekirova’ya da halk plajı yapılacak. Bakanlığın Kemer'de 6'ncı halk plajı olacak 7 bin 987 metrekare alanlı Tekirova Halk Plajının ihalesi ise Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan Kemer’e 6'ncı halk plajı

Şüheda PARTAL

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Kemer'de hizmete açılan 5 yıldızlı halk plajlarının sayısı artıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’da düzenlenen “13. Uluslararası Resort Turizm Kongresi”nde yaptığı konuşmada, “2002-2023 döneminde turizm amaçlı çevre düzenlemesi ile altyapının geliştirilmesi, ücretsiz halk plajı yapımı ve sürdürülebilir turizm kapsamındaki faaliyetler için yaklaşık 3,6 milyar TL kaynak kullanılmış olup, bu kaynakla gerçekleştirilen yatırımların güncel değeri 22,5 milyar TL’dir. 2023 yılı için kış turizmi, termal turizm, atık su tesisleri, ücretsiz halk plajları gibi farklı projelerdeki altyapı çalışmaları için ayırdığımız kaynak miktarı ise 1,5 milyar TL’yi geçmiştir. 2023 Şubat ayında yapımına başladığımız Antalya Kemer Çamyuva Atıksu Arıtma Tesisini de inşallah 2024 yılının mart ayında tamamlayacak ve bölgenin hizmetine sunacağız. Sektörün ihtiyaçları yanında vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda da en ideal ve seçkin hizmetleri sunmaya devam ediyoruz. Bunun en başarılı örneklerinden biri, beklentileri de aşan konseptiyle 5 yıldız kalitesindeki ücretsiz halk plajlarımızdır. 2019 yılında başlattığımız “Ücretsiz Halk Plajı Projesi” kapsamında bugüne kadar 15 adet projeyi tamamlayarak vatandaşlarımızın kullanımına sunduk. Bunlardan Antalya’da Bostanlık, Alacasu ve Küçük Çaltıcak; Muğla’da Bodrum Türkbükü ve Bodrum Torba halk plajları, 2023 yılında hizmete açtığımız projelerdir. 2024 yılında ise Manavgat Ilıca, Kemer Tekirova, Bodrum Yalıkavak, Çeşme Ovacık, Adana Karataş ve Giresun Merkez olmak üzere 6 yeni halk plajı daha yapmayı planlıyoruz. Her yıl yeni yatırımlarla ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artırmaya devam edeceğiz” demişti.

KEMER’E 6'NCI HALK PLAJI

“Ücretsiz Halk Plajı Projesi” kapsamında Kemer'de Çamyuva Ücretsiz Halk Plajı ile başlayan süreçte, Beldibi Mahallesinde Bahçecik ve Çifteçeşmeler Halk Plajlarının ardından bu yıl Alacasu ve Bostanlık Halk Plajları da vatandaşların hizmetine sunulmuştu. Kemer'in 6'ncı halk plajı olacak 7 bin 987 metrekare alanlı Tekirova Halk Plajının ihalesi ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından 25 Aralık'ta gerçekleştirilecek ve 2024 yılında hizmete açılacak.

AdminAdmin