SİYASET
Giriş Tarihi : 27-06-2023 02:16

‘Kındılçeşme’yi Kemer halkının hizmetine kazandıracağız’

Kurban Bayramı öncesi gazetemizi ziyaret eden AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, ilçedeki yatırım ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Alacasu ve Bostanlık Koylarındaki çalışmalarına değinen Minta, Alacasu ve Bostanlık Koylarının Phaselis ile hiçbir alakası olmadığının altını çizerek, “Zaten bütün herkes görüyor. Bir beton yapı yok, hiçbir şey yok. Sadece duş, tuvalet, soyunma kabini ve bir de ihtiyaç giderilsin diye küçük bir büfe var. Onun dışında yapılan hiçbir şey yok. ‘Burası bir yere peşkeş çekilecek’ diyorlar, bu kanunen bir kere mümkün değil. Bunu sadece Turizm Bakanlığı işletecek. O konuda da vatandaşlarımız müsterih olsun. Şunu da üzerine basa basa söylüyorum; zaten böyle bir şey olacak olsa biz buna bir defa önderlik etmeyiz. Ama ben yapılan eylemleri görüyorum. Zaten orayı korumak gibi bir dertleri de yok. Bir de niye yürüdüklerini bildikleri yok. Sadece yapılan hizmet engellensin. Ama biz bütün engellere rağmen çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Kındılçeşme’nin tekrar halka kazandırılması için de çalışmaların devam ettiğini ifade eden Minta, gazetemize Kındılçeşme’nin halka kazandırılması konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Gerçekten kamuoyu gündemine iyi taşıdınız ve mücadele ettiniz. Yani Kemer için halkımız için güzel bir çalışma oldu. 2018 yılında da Cumhurbaşkanımızın talimatı ile iptal edildi. Bir yapı yapılan alanlarla alakalı tazminat konusu ile ilgili bir sıkıntı olduğu söylendi. Ancak en kısa sürede orayı da Kemer halkının hizmetine kazandıracağız. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz ve zaten yapmaya da başladık. Çünkü Kemer için önemli bir yer. Kemer’in ismi bilinmezken Kındılçeşme’yi bütün Türkiye biliyordu. O yüzden Kındıçeşme Kemer’in bir sembolüdür. Geçmişte birçok insanımızın çok tatlı anıları ve hatıraları var. İnşallah onları tekrar yeşerteceğiz” diye konuştu.

‘Kındılçeşme’yi Kemer halkının hizmetine kazandıracağız’

Şüheda PARTAL

AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta, gazetemizi ziyaret ederek ilçedeki yatırım ve çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. 2017 yılının Ağustos ayında ilçe başkanı olmasıyla Kemer’e yeni bir Hükümet Konağı ve Adliye binası yapımı için girişimde bulunduklarını ve üç ay sonra ise yer tahsislerini yaptırdıklarını ifade ederek, “Ondan sonra işte projelendirme aşaması gibi işlemler hepsi bitti. 2021 yılında adliye binamızın ihalesi yapıldı. İhale yapıldıktan sonra bir tane firma ihale ile alakalı bir dava açtı. Dava maalesef bir seneyi aşkın bir süre devam etti ve sonunda yapılan ihale iptal oldu. Şu an yine bütün hazırlıkları yapıldı, muhtemelen bu yıl içerisinde tekrar ihale olacağı noktasında duyumlar alıyoruz ve zaten takip de ediyoruz, özellikle Mustafa Köse vekilimiz o işle alakalı ciddi bir takip içerisinde. Hükümet Konağı’nın bu yıl ihalesi vardı. Bildiğiniz gibi 11 ilde meydana gelen depremden dolayı şu an için ihale askıya alındı. Onu da bu yıl ihale ettirmek için elimizden gelen gayreti veriyoruz. Yeni Emniyet Müdürlüğü binasının da ihalesi yapıldı. Şu an ihalenin bitim süresi bekleniyor. O da mevcut hükümet konağımızın olduğu alanda yapımı başlanacak. Bunun yanında Gençlik Merkezi ihalemiz vardı, o da bu depremden dolayı yapılamadı. Ama şimdi ek ödemeleri de bakanlık tarafından tamamlandı ve il müdürümüzle görüştüm bu yıl içerisinde gençlik merkezimizin de ihalesini yapacağız” dedi.

KEMER’E YAKIŞIR BİR TESİS OLACAK

Kuzdere Mahallesi’nde yapımı devam eden Kemer-Çamyuva Atıksu Arıtma Tesisinin yeri konusunda eleştirilere maruz kaldıklarını belirten Minta, “Arıtma olayı Kemer için ciddi bir sıkıntı. Artık hepimizin gözünün önünde neredeyse denizlerimiz kirlenmeye başlamıştı. Artan nüfustan dolayı da kapasite artık kaldırmıyordu. Tabii arıtma işi baktığınız zaman ASAT’ın işi. Ama ASAT yani Büyükşehir Belediyesi bunu yapamayınca Sayın Turizm Bakanımız olaya müdahil olundu ve ASAT ile yapılan anlaşma çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı işi Turizm Bakanlığımız üstlendi. Gerçekten de Kemer’e yakışır, Kemer’in 40-50 yılını arıtma anlamında garanti altına alacak bir tesis yapılacak. Seçim arası yeri ile alakalı ciddi eleştiriler tepkiler vardı. Hatta eleştirilere maruz kalmıştık ama buradan şunu da hatırlatmadan geçmek istemiyorum; Bir yörede bu tür yapılacak işlerle ilgili planlama tamamen yerel idarelerin yetkisinde olan bir şey. Kemer’de arıtmanın sıkıntılı bir süreçte olduğu zaten yıllardır biliniyordu. Keşke daha önceden bir yer planlansaydı ve böyle tartışmalar yaşanmasaydı. Ama Belek’te de böyle bir arıtma yapıldı. Hem de otellerin ortasında bir yerde ve hiçbir koku, pis bir görüntü, herhangi bir şey yok. Kemer’de de böyle bir şey olmayacak. Burada arıtmaya yakın bir yerde bakan beyin oteli var… Onun için vatandaşlarımız müsterih olsun. İnşallah hayata geçirip denizimizin kirlenme korkusundan hep beraber kurtulacağız” şeklinde konuştu.

‘ALACASU VE BOSTANLIK KOYLARINDA BETON BİR YAPI YOK’

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çamyuva ve Beldibi’nin ardından özellikle Phaselis Antik Kenti’nde yaz aylarında oluşan yoğunluğun önüne geçmek ve vatandaşların rahat bir şekilde denize girmesi adına Alacasu ve Bostanlık Koylarında çalışma başlattığını hatırlatan Başkan Minta, “2019 yılı Kurban Bayramı’nda turizm bakanımıza yapmış olduğumuz bir ziyarette yerli ve yabancı turistlerin güvenli bir şekilde plajda denize giremediğini ve Kemer’de bu anlamda ciddi bir sıkıntı olduğunu dile getirdik. Bakanımız da hemen Yatırım İşletmeler Genel Müdürünü aradı ve Kemer’de yer araştırılmasını söyledi. En hazır yer de Çamyuva’ydı ve Çamyuva’da bu halk plajlarının örneği başladı. Gerçekten hem yerli hem yabancı turistlerden hem de buradaki yerleşik halktan ciddi manada iyi yönde tepkiler aldık. Bunun üzerine biliyorsunuz Beldibi’nde Atatürk Parkımız vardı. Ben ilçe başkanı olduğum ilk günden beri ‘Burası bir yerlere peşkeş çekilecek’, ‘Bu pisliği kim temizleyecek’ gibi serzenişlerle karşılaşıyorduk. Hatta orası Milli Parklar tarafından 20 yıllığına özel bir firmaya ihale bile olmuştu. Biz bunu milletvekillerimizin, il başkanımızın, bakanlarımızın desteğiyle iptal ettirttik ve yine turizm bakanımıza rica ettik. Sağ olsun oda tahsisini aldı ve Çifte Çeşmeler ile birlikte Beldibi’ne de güzel bir tesis kazandırdık. Tabi bunun üzerine Alacasu da aynı şekilde başka bir firmaya ihale edilmişti. Hemen harekete geçtik, Alacasuyu da iptal ettirip turizm bakanlığına aldırdık. Yani bize her gelen vatandaşımız ‘Bu Alacasu’yu kim temizleyecek?’ diye soruyordu. Aynı Atatürk parkında olduğu gibi Bostanlık Koyu’nda da aynıydı sorularla karşılaşıyorduk. Hatta oralardan vatandaş doğru düzgün ulaşıp zaten yararlanamıyordu. Biz de hem temiz bir şekilde olsun hem de vatandaşımız yararlansın diye gerçekten çok büyük uğraş verdik ve yapılan yapılanları da zaten bütün herkes görüyor. Bir beton yapı yok, hiçbir şey yok. Sadece duş, tuvalet, soyunma kabini ve bir de ihtiyaç giderilsin diye küçük bir büfe var. Onun dışında yapılan hiçbir şey yok. Ama siyaseten bu engellenmeye çalışılıyor” dedi.

‘BAKANLIĞIN İŞLETTİĞİ HİÇBİR YER BAŞKA BİR YERE DEVREDİLEMEZ’

‘Phaselis Antik Kenti’ diye basına yansıyan Alacasu ve Bostanlık Koylarının Phaselis ile hiçbir alakası olmadığının altını çizen Minta, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkisi de ayrı bir taraf. Ama ben özellikle şunu belirtmek istiyorum; 2019 yılında Turizm Teşvik Kanununa ‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işlettiği hiçbir yer başka bir yere devredilemez ya da ihale yapılamaz’ diye bir madde eklendi. Yani bunu bakan bey ekletti. Hatta bana da ‘Biz burada ilelebet kalacak halimiz yok. Biz bunu yasa olarak da güvence altına almalıyız’ dedi. Şimdi ben duyuyorum ‘burası bir yere peşkeş çekilecek’ diye ya bu kanunen bir kere mümkün değil. Bu mecliste bu kanunlaştı. Bunu sadece Turizm Bakanlığı işletecek. Neticede bu devletin bir işletmesi. O konuda da vatandaşlarımız müsterih olsun. Şunu da üzerine basa basa söylüyorum; zaten böyle bir şey olacak olsa biz buna bir defa önderlik etmeyiz. Yani bu işin peşinden koşturmayız. Neticede devlet halk demek, yani halkın olarak kalsın diye böyle bir mücadele verdik ve bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Ama ben yapılan eylemleri görüyorum ve sadece iş yapılmasın. Zaten orayı korumak gibi bir dertleri de yok. Bir de niye yürüdüklerini bildikleri yok. Sadece yapılan hizmet engellensin, ama biz bütün engellere rağmen çalışmaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar, gücümüz neyse ortaya koyup halkımıza daha çok plajlar, daha çok yeşil alanlar, piknik alanı, kamp alanı her şeyi kazandırmaya devam edeceğiz.”

KINDILÇEŞME’Yİ TEKRAR YEŞERTECEĞİZ

Kındılçeşme’nin tekrar halka kazandırılması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Minta, gazetemize Kındılçeşme’nin halka kazandırılması konusunda verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, “Gerçekten kamuoyu gündemine iyi taşıdınız ve mücadele ettiniz. Yani Kemer için halkımız için güzel bir çalışma oldu. Bizde siyaseten konuyu takip ettik. 2018 yılında da Cumhurbaşkanımızın talimatı ile iptal edildi. Bir yapı yapılan alanlarla alakalı tazminat konusu ile ilgili bir sıkıntı olduğu söylendi. Hatta 15-20 dönüm davanın dışında bir alan vardı ve biz milli parkların bütün engelleme çalışmasına rağmen kendi imkanlarımızla orayı bir-iki yıl işletmeye açtık. Ama pandemiden dolayı bir süreç yaşandı ve kapandı. Ancak en kısa sürede orayı da Kemer halkının hizmetine kazandıracağız. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz ve zaten yapmaya da başladık. Çünkü Kemer için önemli bir yer. Kemer’in ismi bilinmezken Kındılçeşme’yi bütün Türkiye biliyordu. O yüzden Kındıçeşme Kemer’in bir sembolüdür. Geçmişte birçok insanımızın çok tatlı anıları ve hatıraları var. İnşallah onları tekrar yeşerteceğiz” diye konuştu.

AdminAdmin