ANTALYA
Giriş Tarihi : 29-07-2023 05:58

‘Kadına şiddet 0’a inene kadar mücadelemiz devam edecek’

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Kadına şiddet konusunda çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Vali Yazıcı; “Kadına karşı şiddet konusunda toplumsal bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Kadına şiddet “0”a inene kadar mücadelemiz aralıksız devam edecek” dedi.

‘Kadına şiddet 0’a inene kadar mücadelemiz devam edecek’

Kadına yönelik şiddetin engellenmesi, bu konuda toplumsal farkındalık oluşturulması ve planlanan çalışmaların masaya yatırıldığı Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Vali Ersin Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi. Antalya Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Tanrıöver, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

KONU BİZİM İÇİN ÜZÜCÜ BİR KONU

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Yazıcı; “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’na hepiniz hoş geldiniz. Konu bizim için üzücü bir konu. Bu konuyu burada konuşuyor olmamız bile utanç verici. Biz bu konuda çok hassasız. Kadına karşı şiddet konusunda toplumsal bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Kadına şiddet ‘0’a inene kadar mücadelemiz aralıksız devam edecek.” diye konuştu.

KADINLAR TOPLUMUMUZUN EN DEĞERLİ VE EN VAZGEÇİLMEZ VARLIKLARIDIR

Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar yürüttüklerine değinen Vali Ersin Yazıcı; “Kadınlar toplumumuzun en değerli ve en vazgeçilmez varlıklarıdır. Kadınlarımızın temel hak ve özgürlüklerinin kullanımını engelleyen, toplumsal kaynaklardan yararlanmalarını sınırlandıran, genel olarak toplumsal ve ekonomik gelişmeler üzerinde olumsuz etki yapan kadına yönelik şiddetle, çağdaş dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkin bir şekilde mücadele etmekteyiz. Kadına karşı şiddetin ‘0’a inmesi en büyük dileğimiz. Bunun için var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

BU KONUNUN TAMAMEN BİTMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Kamu görevlileri olarak konuya çok büyük önem verdiklerini aktaran Vali Yazıcı; “Bizler kamu görevlileri olarak üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Sizlere de bu konuya gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi bu konuda çalışmalarımıza aralıksız bir şekilde devam edeceğiz. Sözünü ederken bile utanç duyduğumuz bu konunun tamamen bitmesi için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

ŞİDDETSİZ BİR TOPLUM İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Kadına yönelik şiddet konusunda yapılan çalışmaların artırılarak toplumda bu konuda bir farkındalık oluşturulması gerektiğinin altını çizen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Kadına yönelik şiddetin yapılan çalışmalarla belli bir oranda durdurabileceğine inanıyorum. Biz sorunun köküne inmeliyiz. Yani çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmeliyiz. Çocuklarımızı iyi eğitimle donatarak, değil kadınlara hiçbir canlıya şiddeti aklından dahi geçirmeyecek kişiler haline getirmeliyiz. Çalışmalarımız ve alınan önlemlerle bu olayları en aza indirerek ortadan kaldırmak istiyoruz. Toplumumuzda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Şiddetsiz bir toplum için çalışmalarımız devam edecek.”

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı ilgili kurum temsilcilerinin sunumlarının ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

AdminAdmin