YAŞAM
Giriş Tarihi : 07-04-2023 02:15

Kemer’in hafızasına 17 yıllık katkı

Kemer Hilmiye Serin Halk Kütüphanesi’ne, 17 yıldır gazetelerini yıllık olarak ciltleyerek bağışlayan Kemer Gözcü Gazetesi, bu yılda geleneğini bozmadı. Kütüphane Haftası kapsamında gazetemizin 2022 yılı arşivi kütüphaneye teslim edildi. Gazetemize ilçe hafızasına katkıdan dolayı teşekkür eden Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, “Bir medeniyeti köklü bir medeniyet olarak tarif etmek gerekirse onu kütüphaneleri ve arşivleriyle tarif edebilirsiniz. Onun için böyle güzel arşivleri oluşturabilmek geçmişle geleceğin köprüsünü kurabilmek bence çok ulvi bir görev. Hepimiz faniyiz ve fani olan dünyada baki eserler bırakabilmek çok değerlidir. Kemer Gözcü Gazetesi’ni bu anlamda tebrik ediyorum” dedi.

Kemer’in hafızasına 17 yıllık katkı

Şüheda PARTAL

Kemer Gözcü Gazetesi, her yıl düzenli olarak ciltlenen sayılarını Hilmiye Serin Halk Kütüphanesi’ne bağışlıyor. 17 yıldır olduğu gibi bu yılda geleneğini bozmayan gazetemiz, 2022 yılı gazete arşivini ciltleyerek kütüphaneye bağışladı. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Duran Yenigün, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam ile birlikte kütüphaneyi ziyaret ederek kütüphane sorumlusu Duygu Yeşil’e teslim etti.

İLÇENİN VE BÖLGENİN HAFIZASI ANLAMINA GELİYOR

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Duran Yenigün’e ilçe hafızasına katkıdan dolayı teşekkür eden Kaymakam Çam, “Bir kütüphanede ilçenin ve ilin genel anlamda günlük haberlerini paylaşan bir gazetenin yıllar itibariyle bütün ciltlerinin yer alması çok önemli çünkü ilçenin ve bölgenin hafızası anlamına geliyor. Burada da 2005 yılından itibaren günlük olarak çıkan Kemer Gözcü Gazetesi ciltlenmiş vaziyette bize teslim edildi. Bu sene 17’incisi teslim edildi ve bu az bir süre değil. İnşallah ilerleyen yıllarda da bu şekilde devam eder. Geleceğe ışık tutabilme anlamında yarın bir husus ya da bununla ilgili bilgiyi nerden alabiliriz diye söz konusu olduğunda ‘evet bizde böyle bir arşiv var’ diyebilmekte önemlidir” dedi.

BAKİ ESERLER BIRAKABİLMEK ÇOK DEĞERLİ

Medeniyetleri medeniyet yapan en önemli hususun kütüphaneler ve arşivleri olduğunu ifade eden Kaymakam Çam, “Eğer bir medeniyeti köklü bir medeniyet olarak tarif etmek gerekirse onun kütüphaneleriyle ve arşivleriyle tarif edebilirsiniz. Özellikle bir istila veya savaş durumunda da imha edilmemesi gereken en önemli husus bu noktada kütüphaneler ve arşivleridir. Onun için böyle güzel arşivleri oluşturabilmek geçmişle geleceğin köprüsünü bağlantısını kurabilmek bence çok ulvi bir görev. Ziya Paşa’nın bir sözü var der ki; ‘Merkep ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.’ Bu kalan eserdir gerçek anlamda. Yani hepimiz faniyiz ve fani olan dünyada baki eserler bırakabilmek çok değerlidir. Hem sizleri hem de Kemer Gözcü Gazetesi emektarlarını bu anlamda tebrik ve teşekkür ediyorum. Kütüphanedeki görevli arkadaşlarımız da bunların arşivlenmesi ve geleceğe teslim edilmesi anlamında gereken çalışmaları yapıyorlar. Siz başta olmak üzere emek veren bütün paydaşlarımıza bende ilçe Kaymakamı olarak teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ahmet Duran Yenigün de söz konusu işlemi her yıl yaparak, gelenek hale getirildiğini söyledi. Yenigün, 17 yıllık gazete arşivlerinin kütüphaneye teslim ederek ilçe hafızasına katkıda bulunduklarını ve bu katkıyı da devam ettireceklerini ifade etti.

Gazete teslimi sonrası kütüphanede incelemelerde bulunan Kaymakam Çam, kütüphane sorumlusu Duygu Yeşil’den bilgiler de aldı.

AdminAdmin