GÜVENLİK
Giriş Tarihi : 09-02-2024 18:51

Kemer’de yasa dışı saç ekimi operasyonu

Kemer’in Göynük Mahallesi’nde yasa dışı saç ekim işlemi gerçekleştiren özel bir polikliniğe Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince operasyon düzenlendi. İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı operasyonda poliklinik olarak faaliyet gösteren işyeri mühürlenirken, doktor ile doktor olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltına alındı.

Kemer’de yasa dışı saç ekimi operasyonu

Şüheda PARTAL

Kemer İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kemer’in Göynük Mahallesinde klinik olarak faaliyet gösteren bir işyerinde yasa dışı saç ekimi yapıldığı ihbarı üzerine bugün öğlen saatlerinde operasyon düzenledi. Kemer Sulh Ceza hakimliğinden alınan arama kararına istinaden gerçekleştirilen operasyona İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de katıldı. İşyeri içerisinde acil müdahale, dinlenme, saç yıkama ve ameliyathane amaçlı kullanılan odalarda yapılan aramada çeşitli tıbbı malzemelere el konuldu.

Operasyonda işyerinde yasa dışı saç ekimi yaptığı belirlenen şüpheliler doktor E.A. ile doktor olduğu değerlendirilen O.Ç. gözaltına alınırken, “Yetkisiz Sağlık Hizmeti Vermekten” dolayı, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince işyeri mühürlendi. Yine İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince “Tıbbı atıkların beklenme süresi üzerinde tutulması ve bekletilmesi” ile “Mesul müdür ve Doktorun görev başında bulunmamasından” dolayı da idari yaptırım uygulandı.

Öte yandan Google Maps uygulamasında polikliniğin bulunduğu konumun saç ekim kliniği olduğu ve kliniğe bağlı internet sitesinde aktif olarak saç ekim faaliyetlerinin devam edildiği tespit edildi.

Konu ile ilgili Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahkikat başlatıldı.

AdminAdmin