GÜNDEM
Giriş Tarihi : 24-01-2024 14:41

Kemer’de uyuz vakası

Kemer Anadolu Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi Erkek Pansiyonunda kalan 25 erkek öğrenciden 9’unda uyuz hastalığı görülmesi üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere Kemer Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışma başlattı. Vakanın tespit edilmesiyle okul yarı yıl tatilinden bir hafta önce tatil edilerek dezenfekte edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, vakanın görülmesiyle anında müdahale ettiklerini belirterek, tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Bekar, okulların yarı yıl tatiline girmesiyle de önlem amaçlı ilçe genelindeki tüm okullarda dezenfekte ve temizlik çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti. Öte yandan konu ile ilgili ulaştığımız İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ceren Avanos İnce, ilçede herhangi bir uyuz vakası yaşanmadığını belirtmesi de şaşkınlıkla karşılandı.

Kemer’de uyuz vakası

Şüheda PARTAL

Son yıllarda Türkiye’de tekrar görülmeye başlayan 'sarcoptes scabiei var hominis' adı verilen bir parazitin neden olduğu uyuz hastalığı bu yıl da geçen yıla göre arttı. Uyuz salgını olduğu yönünde gelen bilgi üzerine Kemer Anadolu Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi öğrenci pansiyonunda tarama gerçekleştirildi. 2 öğrencide görülen hastalık üzerine gerçekleştirilen taramada pansiyonda kalan 25 erkek öğrenciden 9’una uyuz hastalığı tanısı verildi. 9 öğrencinin durumu üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda okul yönetimi ve öğretmenlere eğitim verilirken, okulda dezenfekte ve temizlik çalışması gerçekleştirildi. Yarı yıl tatilinden 1 hafta önce tatil edilen okulda kalan öğrenciler de ailelerine bilgi verilerek evlerine gönderildi.

ÖZÇELİK: OKUL OLARAK İYİ BİR SINAV VERMİŞ OLDUK

Kemer Anadolu Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi Baş Müdür Yardımcısı Mehmet Özçelik de, “Okulumuzda 2 öğrencinde uyuz vakasının tespit edilmesinden sonra İlçe Sağlık Müdürlüğü ile görüşüp bir tarama istedik ve tarama sonucunda 9 çocuğa tanı kondu. Gerekli eğitimleri bize verdiler. Hijyen anlamında temizlik malzemesi anlamında okulumuzun herhangi bir sıkıntısı yok. Bence okul olarak iyi bir sınav vermiş olduk” diye konuştu.

BEKAR: GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar ise, 2 öğrencide vakanın görülmesiyle birlikte ivedilikle tedbir aldıklarını belirterek, “Konu ortaya çıkar çıkmaz aynı gün tüm tedbirler alındı ve gerekli tüm çalışmalar yapıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü okulda tüm taramaları yaptı. Çocuklarımızın muayenelerini yaptırıp ailelerine de haber vererek evlerine gönderdik. Bizde pansiyonda hemen dezenfekte ve temizlik çalışması başlattık. Kaymakam beyin ve İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün de bilgisi var. Biz olaylar büyümeden gereğini yaptık ve şuan da herhangi bir sıkıntımız yok. İlçe Sağlık Müdürlüğünün talimatları doğrultusunda okulumuzda temizlik yaparak çocuklarımıza hazır hale getirdik. Tüm önlemlerin hepsini aldık. Bütün arkadaşımızla da bu konuyla alakalı toplantı yaptım. Şuan tatilde olan ilçe genelindeki tüm okulları ve pansiyonlarımızı dezenfekte ederek tertemiz hale getirerek çocuklarımıza hazır hale getiriyoruz. Yani gerekli tüm önlemler alındı” dedi.

KAYMAKAM SOLMAZ: KONU TAKİBİMİZDE

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Anadolu Otelcilik Turizm ve Meslek Lisesi Erkek Pansiyonunda kalan 2 öğrencide uyuz vakası tespit edilmesi üzerine İlçe Sağlık Müdürlüğüne gerekli talimatları verip inceleme yaptırıldığını ifade etti. Bunun üzerine pansiyonda kalan 25 öğrencinin muayene edildiğini ve 9 öğrencide uyuz hastalığı tespit edildiğini aktaran Kaymakam Solmaz, öğrencilerin ders sınavlarının da bitmiş olması ile birlikte yarı yıl tatilinin gelmiş olmasıyla da okulun bir hafta önce tatil edildiğini belirtti. Bu tür vakaların yaşanmaması amacıyla İlçe Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü’ne gerekli talimatların verildiğini belirten Kaymakam Solmaz, öğrencilerin durumu ve konuyu takip ettiklerini söyledi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: İLÇEMİZDE UYUZ VAKASI YOK

Öte yandan konu ile ilgili ulaştığımız İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ceren Avanos İnce, ilçede herhangi bir uyuz vakası yaşanmadığını belirtmesi de şaşkınlıkla karşılandı. İnce, sözlü olarak da tarafımıza böyle bir açıklamada bulunmadığını belirtti. Bu tür sağlık vakalarında toplumun bilgilendirilmesi gerekirken İnce’nin bu davranışı ve konuyu gizlemesi manidar karşılandı.

AdminAdmin