KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 04-09-2023 07:18

Kemer’de sanat dolu çalıştay

Kemer Turizmci ve İş İnsanları Derneği (KEMİAD) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Yaz Sanat Kampı ve Kültür Sanat Çalıştayı” yazar Bolat Ünsal’ın imza günü ve kapanış töreniyle sona erdi. 15 ülkeden akademisyen, yazar, sanatçı ve öğrencilerin bir araya geldiği çalıştay boyunca ilçenin farklı noktalarında vatandaşlarla bir araya gelinerek uygulamalı atölye çalışmaları ve workshoplar gerçekleştirildi.

Kemer’de sanat dolu çalıştay

Şüheda PARTAL

KEMİAD tarafından 31 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Yaz Sanat Kampı ve Kültür Sanat Çalıştayı renkli görüntülere sahne oldu. İlçenin farklı noktalarında 15 ülkeden akademisyen, yazar, sanatçı ve öğrenci bir araya gelerek etkinlikler gerçekleştirdi. Etkinliklerde dokuma, sulu ve yağlı boya, geri dönüşümden tekstil tasarımları, dekoratif el sanatları, ebru, tuval üzerine hat başta olmak üzere farklı alanlarda çalışma yapıldı.

TAHTALI DAĞI ZİRVESİNDE SANAT

Etkinlikler kapsamında Olympos, Adrasan ve Çıralı koylarına düzenlenen tekne turlarına katılan akademisyen, yazar, sanatçı ve öğrenciler, Olympos Teleferik ile 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine de çıktı. Ebru, yağlı ve sulu boya, minyatür, keçeden dokumalar yapan katılımcılar hem turizme katkı sunmaya çalıştı hem de sanatın her mecrada yapılabileceğini gösterdi. Çalıştay boyunca, doğa yürüyüşleri, yüzme, plaj voleybolu, müzik dinletileri, film geceleri, sportif etkinlikler ve atölye çalışmaları da yapıldı.

BOLAT ÜNSAL’DAN İMZA GÜNÜ

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Sanatlar Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu ve Derya Avcı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen çalıştay, Atatürk Parkı’nda düzenlenen tören ile sona erdi. Liman Caddesi girişinde bulunan KEMİAD Dernek Binası önünden bando takımı eşliğinde KEMİAD yönetim kurulu üyeleri, sanatçı, vatandaşlar kortej yaparak Atatürk Parkı’na geldi. Burada kurulan stantlarda katılımcı akademisyen, yazar, sanatçı ve öğrenciler yaptıkları çalışmaları sergiledi. Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra ilçede yaşayan vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aynı zamanda yazar olan Kemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bolat Ünsal, imza günü düzenleyerek son kitabı “Anahtar Paspasın Altında” ve diğer kitaplarını imzaladı.

“KEMER’E KATKI SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

KEMİAD yönetimi ve ziyaretçiler de stantları gezerek akademisyen, yazar, sanatçı ve öğrencilerin yaptıkları çalışmaları inceledi ve bilgi aldı. Renkli görüntülere sahne olan çalıştay sonrası KEMİAD yönetimi tarafından katılımcılara sertifika ve hediyeler verilirken, çalıştaya destek veren kurum temsilcilerine de plaket takdim edildi.

KEMİAD Başkanı Rıza Sönmez, çalıştayın artık uluslararası düzeye geldiğini belirterek, “15 ülkeden 20 sanatçı misafir olarak buraya geldi ve çok memnun kaldılar. Katılımcı sanatçılarımız ve çalıştaya destek olan kurumlarımıza çok teşekkür ediyorum. Kemer’in sanatla anılması bizleri her zaman mutlu etmiştir. Kemer’e katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

AdminAdmin