SİYASET
Giriş Tarihi : 23-01-2024 11:48

Kemer’de gözler AK Parti’de

Kemer’de 31 Mart'ta yapılacak Yerel Seçimler için partilerin adayları sahada boy göstermeye başlarken, gözler AK Parti’nin adayı kitlendi. Aday Adayı oldukları partiden aday gösterilmeyen siyasiler başka partilerden aday olarak sahada gezerken, ilçedeki sakin geçen seçim havasının AK Parti’nin adayını açıklamasıyla hızlanması bekleniyor. AK Parti’de aday adayları arasında İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden İsmail Selami Minta ve iş insanı Rahman Şeker isimleri ön plana çıkıyor.

Kemer’de gözler AK Parti’de

Şüheda PARTAL

Yerel seçimler için Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği seçim takvimi 1 Ocak’tan itibaren işlemeye başladı. Siyasi Partiler de arka arkaya adaylarını açıklamaya devam ediyor. Kemer’de ilk olarak adaylığı açıklanan Demokrat Parti (DP) Belediye Başkan Adayı Halit Özdemir oldu. DP’nin ardından ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) mevcut Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nu aday olarak gösterdi.

İYİ PARTİ’DE MUSTAFA GÜL İSTİFALARI

CHP’den aday adayı olan önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Gül ise aday gösterilmeyince soluğu İYİ Parti de aldı. Önceki dönem İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik, görevinden istifa edip partililerin desteğiyle aday adayı olmuştu. Çelik’in adaylığına kesin gözüyle bakılırken, İYİ Parti saflarına geçen Mustafa Gül, Belediye Başkan Adayı gösterildi. Hüseyin Çelik ise İYİ Parti’ye üye yaklaşık 400 kişiyle birlikte partisinden istifa etti.

İYİ Parti’den aday adayı olan bir diğer siyasi de Yusuf Üras. Üras da Mustafa Gül’ün partiye katılmasıyla istifa ederek, soluğu Demokratik Sol Parti’de (DSP) aldı ve DSP’den aday oldu.

AK PARTİ’NİN ADAYI YARIŞI BELİRLEYECEK

Aday gösterilmeyenlerin partiden partiye geçtiği ilçede aday gösterileler sahada boy gösterirken gözler AK Parti’nin adayına kitlendi. AK Parti’de aday adayları arasında İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden İsmail Selami Minta ve iş insanı Rahman Şeker isimleri ön plana çıkıyor.

Adayların seçim arabalarını girdirmeye başladığı ilçede sakin bir seçim süreci hakim olurken AK Parti’nin adayını açıklamasıyla hızlanması bekleniyor. Öte yandan seçimlerde Kemer’in nüfusunun 50 bini geçmesi durumunda da 25 meclis üyesi üzerinden adayların gündemi daha çok belli olacak.

BÜYÜKŞEHİR’DE CHP ADAYI BEKLENİYOR

Bir diğer merakla beklenen ise CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı. Cumhur İttifakı Büyükşehir Adayı olarak Ak Parti’den Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü gösterdi. 3 dönem Kepez Belediye Başkanı olan ve ilçede yaptığı başarılı çalışmalarıyla takdir toplayan Tütüncü’nün karşısına CHP’nin kimi aday olarak göstereceği de merakla bekleniyor.

CHP’de Antalya için bu perşembe ya da cuma günü yapılması beklenen Parti Meclisi’nden (PM) karar çıkacağı belirtiliyor. Mevcut Başkan Muhittin Böcek’in yanı sıra Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eski milletvekili Çetin Osman Budak’ın da aralarında yer aldığı güçlü birçok adayın olduğu Antalya’da, yarışın Böcek ile Uysal arasında yoğunlaştığı belirtiliyor.

AdminAdmin