TURİZM
Giriş Tarihi : 22-08-2022 00:12

Kemer, yaşlı Avrupalı için hazır!

Avrupa ülkelerinde Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle baş gösteren doğalgaz krizini fırsata çevirmeyi planlayan Antalya’daki turizmciler Avrupa’da yaşayan emekliler için uzun süreli konaklama paketi hazırladı. Turizmciler ile bir araya gelen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 1990’lı yıllarda Avrupalı turistlerin Kemer’de 12 ay tatil yaptığını belirterek, “2000’li yıllara kadar Kemer Alman turistlerle doluydu ama sonra konsept değişince iş de değişti. Ama yine de buraya gelen Alman gitmek istemez. Bu konuda üzerimize her ne düşüyorsa destek oluruz” dedi.

Kemer, yaşlı Avrupalı için hazır!

Şüheda PARTAL

Rusya-Ukrayna savaşından dolayı Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinin Rusya’ya uyguladıkları yaptırımlara karşı verdiği Rusya’nın doğalgazı kısmasıyla kış mevsiminde yaşanacak ısınma sorunu Avrupa ülkeleri için ciddi bir risk haline gelirken aralarında Türkiye'nin de olduğu sıcak Akdeniz destinasyonları için fırsat yarattı. Bu konuda Türkiye, İspanya, Portekiz, Tunus, Mısır, Tayland ve Vietnam'ın hazırlık yaptığı ifade ediliyor. Rakip ülkelerin bu amaçla verdikleri fiyatların ise Antalya ile karşılaştırılamayacak kadar yüksek olduğunu belirten yetkililer, Antalya'da her şey dahil olarak sunulan fiyatı rakip ülkelerin sadece konaklama olarak bile sunamadıklarına işaret ediyor.

Sealife Otelleri Satış ve Operasyon Koordinatörü Kadir Derel ve Nice Hera Seyahat Acentesi yetkilisi Funda Ural’ın da aralarında bulunduğu turizmciler Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bir araya gelerek, Kemer’de kış turizmin hareketlenmesi ve Avrupa ülkelerindeki emekli turistlerin tekrar ilçeye gelmesi konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verirken, görüş alışverişinde bulundular.

‘2 YILA KADAR VİZE ALABİLİYORLAR’

Önceki yıllarda Kemer bölgesinin kış aylarında hareketli olduğunu belirten Kadir Derel, “Fransız, Belçika, Almanyalı turistler kış aylarında burayı tercih ediyordu. O dönem otel sahiplerinin de etkisiyle bir değişim yaşandı ancak, son yaşanan krizlerle tur operatörleri artık sadece bir yer değil herkes her yeri satmaya başladı. 1998-2000 yıllarında kış döneminde yaşlılar Türkiye için 2 buçuk ay vize alabiliyorlardı ve 2 buçuk ay da kalıyorlardı. Meis’e gidip geliyorlardı ve bir 2 buçuk ay daha kalma sürelerini uzatıyorlardı. Yani toplamda 5 ay kalabiliyorlardı. O tarihte böyle bir sistem vardı. Şuan 2 yıla kadar vize alabiliyorlar” dedi.

‘3-6 AYLIK PERİYOTTA KALACAKLAR’

Avrupa’dan gelecek turistlerin 60-65 yaş arası grubu turistler olduğunu ifade eden Funda Aral ise, “Bizim hedefimiz de bu kış turizmi için buraya alışmaları. Almanlar genelde kışın Kanarya adaları ile İspanya’da. Oraların iklimi aynı buraya çok benziyor ve yabancılık çekmezler. Otellerimizde gelen misafirlerimize sadece konaklama hizmeti vermeyeceğiz. Konaklamanın yanı sıra bu insanlar burada 3 ay 6 aylık gibi periyotta kalacaklar. Ne kadar yaşlıda olsalar bu insanlar sıkılacak ve sıkılmalarını engellemek için de haftalık turlar düzenleyeceğiz. Bu anlamda gerçekten bir kış tatili sunmak istiyoruz gelen misafirlerimize” dedi.

Kemer’in hem hareket anlamında hem de iklim anlamında gelecek olan yaşlı turistler için çok uygun olduğunun altını çizen Aral, “Kemer’in hem doğal güzellikleri çok farklı hem otellerin konseptleri çok farklı hem de iklimle alakalı burası daha uygun” diye konuştu.

‘BURAYA GELEN ALMAN GİTMEK İSTEMEZ’

1990’lı yıllarda Avrupalı turistlerin Kemer’de 12 ay tatil yaptığını söyleyen Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da, “O yıllarda Kadir beyde Göynük’teydi. Göynük’te 12 tane otel vardı ve kış aylarında 9’u açık kalırdı. Zaten Avrupalı 12 ay tatil yapardı. Avrupalıların istediği doğa bizde zaten var, Belek ve Kundu’da öyle bir şey yok. Orada dağ yok zaten. Ama Avrupalıların istediği yer çıkıp gezebileceği yer Kemer’de var. 2000’li yıllara kadar Kemer Alman turistlerle doluydu ama sonra konsept değişince işte değişti. Ama yine de buraya gelen Alman gitmek istemez. Bu konuda üzerimize her ne düşüyorsa destek oluruz” dedi.

AdminAdmin