YAŞAM
Giriş Tarihi : 08-02-2023 00:56

Kemer tek yürek

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu ve 10 ilde yıkıma neden olan depremden etkilenen vatandaşlar için tüm yurtta olduğu gibi Kemer’de de vatandaşlar tek yürek oldu. Kemer’de deprem bölgesine gönderilmek için toplanan 3 tır yardım malzemesi dualar eşliğinde deprem bölgesine uğurlandı. Vatandaşların yardım malzemeleri ile akın ettiği Arslanbucak Düğün Salonu ve Belediye Kültür Salonu’na gelen malzemeler tırlara yüklenmeye devam ediyor. Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, “Kemerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız beklentimizin de çok üzerinde yardımlaşma duygusunu ortaya koydular. İnsanın etkilenmemesi mümkün değil. 36 saat içerisinde 3 tane tır ve ekstra 10 ton malzeme bölgedeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak için hareket etti ve hala vatandaşlarımız getirmeye devam ediyor. Herkesi de yardım yapmaya, bir ve beraber olmaya, birlikteliğimizin kenetlenerek artmasına davet ediyoruz” dedi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, Kemer’in bir dayanışma örneği gösterdiğini belirterek, “Belediyemiz, Kaymakamlık ve Kemer halkı olarak tek yürek olduk. Herkes karınca kaderince yardım etti ve herkes çalışıyor. Şuan 3 tane tır gitti, 3 tır daha bekliyor ve sırayla onları da yükleyip göndereceğiz” diye konuştu.

Kemer tek yürek

Ahmet Duran YENİGÜN-Şüheda PARTAL

Kemer’de merkezi Kahramanmaraş olan çevredeki illeri etkileyen büyük depremin ardından bölgedeki vatandaşlara yardım için çalışmalar sürdürülüyor. Yaşanan deprem sonrası ilçedeki yerli ve yabancı vatandaşlar da deprem bölgesine gönderilmek üzere battaniye, ilaç, kuru gıda, giyecek, powerbank, bebek bezi, termal battaniye, yün battaniye, uyku tulumu, ıslak mendil, branda, ısıtıcı, eldiven, çorap, atkı, bere, çadır, pil, lamba/fener, hijyenik ped, kağıt havlu, konserve/paketli gıda, bebek yatağı ve diğer ihtiyaçlar Arslanbucak Düğün Salonu önünde toplandı. Kemer Belediyesi ekipleri sabah saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar vatandaşların getirdiği kolilerin paketlenmesinde çalışırken gönüllü vatandaşlar da bu çalışmalara destek veriyor.

Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Başkan yardımcıları Emin Gül ile Baki Yalın, Meclis Üyesi Mustafa Tıraş, birim amirleri ile düğün salonunda çalışmaları koordine ediyor. İhtiyaç malzemelerinin yüklendiği tırlar daha sonra dualar eşliğinde deprem bölgesine gönderildi.

‘İNSANIN ETKİLENMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL’

Yaşanan deprem sonrası belediye, diğer kamu kurumlar ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte ilçede koordinasyon merkezi ve kriz masası oluşturduklarını ve sonrasında yardım toplama faaliyetine başladıklarını ifade eden Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Gerçekten çok ağır acı bir durum ve tablo ile karşı karşıyayız. İki tane farklı depremle ciddi anlamda mağdur olan çok büyük bir kesim var. Bugünler millet olarak dayanışma günleri. Kemerli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum, gerçekten tüm Türkiye’de olduğu gibi burada da çok büyük bir kadirşinaslık gösteriyorlar. Vatandaşlarımız beklentimizin de çok üzerinde yardımlaşma duygusunu ortaya koydular. Dün yardım toplanan yerdeydim ve 7-8 yaşındaki çocuklar kendi eşyalarından feragat ederek oradaki kardeşlerine gönderilmek üzere eşyalar getiriyorlardı. İnsanın etkilenmemesi mümkün değil” dedi.

‘3 TIR VE 10 TON MALZEMEYİ DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİK’

İhtiyaç malzemelerinin yüklendiği 3 tırın Gaziantep, Hatay ve Adıyaman’a hareket ettiğini ve Antalya Havalimanı’nda da hazır bekleyen uçaklar olduğunu belirten Kaymakam Çam, “Kemer’de 36 saat içerisinde 3 tane tır ve ekstra 10 ton malzeme bölgedeki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak için hareket etti ve hala vatandaşlarımız getirmeye devam ediyor. Bu bir süreç sadece tek seferlik değil, hala arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Bu süreci hep beraber yönetmemiz ve birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Nasıl Kurtuluş Savaşımızda nenelerimiz cepheye sırtlarında mermi taşıdıysa yapılan her bir liralık dahi olsa o yardım o cepheye mermi götürmek kadar önemli bir noktadır. Çünkü karşı karşıya kaldığımız deprem Cumhuriyet tarihinin değil dünyanın en büyük ve en yıkıcı depremlerinden bir tanesi. Tek çaremiz birlik beraberlik içerisinde bu yükün altından kalkmak. Onunla beraber orada etkilenen vatandaşların konaklamalarıyla ilgili faaliyetler devam ediyor. Bize gelen vatandaşlarımız var, yardımcı olmak için ‘evimi otelimi açmak istiyorum’ diyor. Buradaki en önemli husus koordinasyondur. Herkes yardım etmek istiyor ve koordinesiz yaparsak bir tarafın yardımı diğer bir tarafa yük oluyor. Bu anlamda özellikle devletin birimleri şuanda bütün yardımlarımızı AFAD’ın koordinesinde Kaymakamlık, belediye, sivil toplum olarak gerçekleştiriyoruz. Özellikle maddi anlamda da yardım etmek isteyen vatandaşlarımız sadece resmi hesaplara Kızılay veya AFAD’ın hesap numaralarına bizzat kendi isimleriyle yardımlarını yapsınlar. Herkesi de yardım yapmaya, bir ve beraber olmaya, birlikteliğimizin kenetlenerek artmasına davet ediyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN TOPALOĞLU: ACILARI HAFİFLETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ise, Kemer’in bir dayanışma örneği gösterdiğini belirterek, “Öncelikle ülkemizin başı sağ olsun. Ölenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Gerçekten çok büyük bir felaket yaşadık. Allah bir daha bize böyle felaket göstermesin. Belediyemiz, Kaymakamlık ve Kemer halkı olarak tek yürek olduk. Herkes karınca kaderince yardım etti ve herkes çalışıyor. Dün saat 11.30’a kadar eşim dahil burada çalıştık ve sabah tekrar geldik. Şuan 3 tane tır gitti, 3 tır daha bekliyor ve sırayla onları da yükleyip göndereceğiz. Amacımız burada birlik beraberlik içerisinde acıları hafifletmek. Kemer halkına çok teşekkür ediyorum, gerçekten de özverili çalışma yaptılar. Bunun yanında Kemer Belediye personelimiz ve meclis üyelerimiz de çok çalıştı. Kemer’in tüm mahallelerinden yardım akıyor. Hem buraya getiriyorlar hem de Kemer Belediyesi Kültür Salonuna getiriyorlar. Dualarımız ve kalplerimiz deprem bölgesinde” dedi.

GÜL: 3 TIR DAHA GÖNDERECEĞİZ

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül de, “Ülkemizin başı sağ olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Öncelikle Kemerli hemşerilerimden Allah razı olsun. Hepsi o kadar duyarlılar ki, kaymakamlığımızın koordinesinde 3’üncü tırımızı gönderdik. Devamında bir 3 tır daha çıkacak ve en kısa zamanda deprem bölgesine ulaştıracağız. İhtiyaç duyulanları halka duyuruyoruz ve o doğrultuda yardımlar geliyor” diye konuştu.

Kemer Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hanife Derya Duman ise, “Giden 3 tırın içinde hijyen malzemeleri, çocuk bezleri, ıslak mendiller, battaniyeler, giyim eşyaları ayakkabılar, bereler, eldivenler, genel gıda malzemesi, bebek maması, su ve ısıtıcılar var.

Bizde tasnifleme çalışmasında yapılan tüm ayrıştırılmış ayni bağışların sayımlarını yapıyoruz ve tırlara yükleniyor. Valilikte kurulan koordinasyon merkezi ile koordineli çalıştığımız ekiplere de bilgi veriyoruz” dedi.

Öte yandan vatandaşların yardım malzemelerini akşam saat 18:00’e kadar Kemer Belediyesi Kültür Salonu, gece 00:00’a kadar Kemer Belediyesi Kültür Salonu’na getirebilecekleri ve yardım kampanyasının ihtiyaç durumuna göre devam edeceği bildirildi.

AdminAdmin