EĞİTİM
Giriş Tarihi : 10-02-2024 11:55

Kemer Kaymakamlığı eğitim yardımı başvuruları başlıyor

Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın eğitim yardımları kapsamında “2. Dönem Eğitim Yardımı” başvurularının 12 Şubat Pazartesi günü başlayacağını söyledi. 2024 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) için sınav giriş ücretlerinin de vakıf tarafından karşılanacağını ifade eden Kaymakam Solmaz, Sosyal Yardımlaşmayı Teşvik Kanunu kapsamında tespit edilen öğrencilere yardımların yapılacağını bildirdi.

Kemer Kaymakamlığı eğitim yardımı başvuruları başlıyor

Şüheda PARTAL

Kemer Kaymakamı ve Kemer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ahmet Solmaz, vakfın eğitim yardımları kapsamında 2’nci Dönem Eğitim Yardımları başvurularının alınmaya başlanacağını söyledi. Kemer sınırları içerisinde ikamet eden ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim düzeyinde örgün eğitime devam eden ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşmayı Teşvik Kanunu kapsamında olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca tespit edilen hanelerdeki öğrenciler için nakdi eğitim yardım başvurularının 12 Şubat Pazartesi gününden itibaren alınmaya başlayacağını ifade eden Kaymakam Solmaz, yükseköğrenim düzeyinde öğrenim gören öğrencilerin “Aktif Öğrenci Belgesi” ile birlikte kendisi, ailesi veya vasi/velisi tarafından başvuru yapabileceğini belirtti.

Eğitim yardımına ilişkin yapılan başvuruların Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından karara bağlanacağını aktaran Kaymakam Solmaz, açıköğretim öğrencileri, yüksek lisans/doktora düzeyinde öğrenim gören öğrenciler, 25 yaşın üzerinde olan öğrenciler, Türkiye sınırları dışında örgün eğitime devam eden öğrenciler ile mavi kartlı ve yüzde 100 bursluluk hakkı olmayan özel okul öğrencilerinin başvurularının kabul edilmeyeceğinin altını çizdi.

YKS SINAV ÜCRETLERİ VAKIF TARAFINDAN KARŞILANACAK

Kaymakam Ahmet Solmaz ayrıca, 2024 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşmayı Teşvik Kanunu kapsamında bulunan tüm öğrencilerin de sınav giriş ücretlerinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacağını belitti.

Sınava girecek öğrencilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edebileceğini ifade eden Kaymakam Solmaz, başvuru sahibi öğrencinin reşit olmaması durumunda velisinin başvuruda bulunması gerektiğini söyledi.

AdminAdmin