GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-09-2023 10:13

Kaymakam Solmaz göreve başladı

Mardin-Midyat Kaymakamlığından Kemer Kaymakamlığına atanan Kaymakam Ahmet Solmaz, görevine başladı. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün’ün hayırlı olsun ziyaretinde bulunduğu Kaymakam Solmaz, Kemer’e bir idareci olarak atanmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İlçede kaldığı süre boyunca artık oralı olduğunu dile getiren Solmaz, “Atanmış ve seçilmiş her kesimin birlikte oluşturacağı sinerji ile birlikte, burada yaşayan insanların hem ekonomik kazançlarına katkı sağlamak hem de ülkemizin daha iyi tanınabilirliği açısından da fırsatları değerlendirilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız. Temennimiz, iyi niyetimizin farkındalığını oluşturmak ve bu noktada yapabileceklerimize gayret göstererek çalışmalarımızı yürütmek. Ayrılırken de hoş bir seda bırakarak ayrılabilmek bizim için çok önemli” dedi.

Kaymakam Solmaz göreve başladı

Şüheda PARTAL

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesiyle Mardin-Midyat Kaymakamlığından Kemer Kaymakamlığına atanan Kaymakam Ahmet Solmaz, görevine başladı. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve AGC Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün, Kaymakam Solmaz’ı ziyaret ederek yeni görev yerinde başarılar diledi. Ziyaretten dolayı Yenigün’e teşekkür eden Kaymakam Solmaz, gazetemize açıklamalarda bulundu.

‘ARTIK KEMERLİYİM’

Doğu’nun incisi Mardin’in Midyat İlçesi’nden Akdeniz’in incisine geldiğini belirten Kaymakam Solmaz, “Kemer’in farklı bir turizm merkezi olduğunu daha önce duymuştum. Gerek sosyal medya üzerinden gerekse vatandaşlarımızın burayı ziyaretinden fazlasıyla güzel şeyler duymuştuk. Bizler de buraya bir idareci olarak atanmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Tabii devlet büyüklerimizin de bizi buraya layık görmüş olması ayriyeten gurur veriyor. Tabi gittiğimiz yerin ismine göre, nüfus kaydımızı aldırdıktan sonra artık biz kaldığımız süre boyunca oralıyız ve oralı gibi düşünmeye gayret edeceğiz” dedi.

‘ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ’

Kemer’in var olan güzellikleri ve potansiyelini hem ulusal hem uluslararası boyutta toplumlara yansıtabilme çabası içerisinde olacaklarını ifade eden Kaymakam Solmaz, “Kemer, Türkiye'nin hakikaten hani tabiri caizse cenneti Antalya'nın incisi. Bu noktada bizler burada görev yaptığımız süre boyunca var olan bu güzellikleri ve bu potansiyeli inşallah hem ulusal hem uluslararası boyutta toplumlara nasıl yansıtabilirizin çabası içerisinde olacağız. Atanmış ve seçilmiş her kesimin birlikte oluşturacağı sinerji ile birlikte, burada yaşayan insanların hem ekonomik kazançlarına katkı sağlamak hem de ülkemizin daha iyi tanınabilirliği açısından da fırsatları değerlendirilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız. Öncelikle tabii toplumun bizleri doğru tanıması için bireysel hoş geldin ziyaretlerinin akabinde veya onunla birlikte esnafımızı ziyaret edip, vatandaşlarımızla tanışıp bu noktada beklentiler veya temenniler ne varsa bunları dinleyip ilgili yerlere aktarmaya gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘HOŞ BİR SEDA BIRAKARAK AYRILABİLMEK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

Kemer’de bir idareci olmaktan ziyade, kimileri için dost, kimileri için arkadaş, kimileri için de bir abi, kardeş boyutunda yer almaya gayret edeceklerini dile getiren Kaymakam Solmaz, “Sorumluluklarımızın farkında olarak kamu hizmet birimlerimizin müdürleriyle de tanıştık ve onlara da çalışma prensiplerimizden bahsettik. Eğitiminden tarımına, turizmine yani ne varsa adı neyse yapılması gerekenleri el birliği ile yapabildiğimiz ölçüde tabii ki iddiamız var. Ancak olan her şeyi çözecek diye böyle bir iddialı bir durumumuz yok. Temennimiz iyi niyetimizin farkındalığını oluşturmak ve bu noktada yapabileceklerimize gayret gösterip çalışmalarımızı yürütmek. Ayrılırken de yapamadıklarımız için özür dileriz. Yaptıklarımız için teşekkür ederiz. Hoş bir seda bırakarak ayrılabilmek bizim için çok önemli” dedi.

AdminAdmin