SİYASET
Giriş Tarihi : 15-09-2023 05:53   Güncelleme : 15-09-2023 08:36

İYİ Parti’li Kaya: Kimse ‘kesin adayım’ diye gezmesin

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, gazetemizi ziyaret ederek İmtiyaz Sahibi Ahmet Duran Yenigün’e açıklamalarda bulundu. Antalya’nın ulaşım sorunundan barınma sorununa kadar bütün sorunlarını TBMM’de gündeme getirdiklerini ve çözüm önerileri sunduklarını ifade eden Kaya, 81 ilde bağımsız olarak yerel seçimlere gireceklerini söyledi. Kemer’de de İYİ Parti’nin adayının daha belli olmadığını ve herkesin de aday adayı olabileceğine dikkat çeken Kaya, “Dedikodular siyasette her zaman vardır ama İYİ Parti ciddi bir partidir. Devletine bağlı, dürüst, geçmişi iyi olan ve toplumda kabul gören herkes bizden aday adayı olabilir. Tabi sonuçta son kararı genel başkanımız veriyor. Ancak kimse ‘kesin adayım’ diye gezemez. Şu an öyle bir şey yok. Yani aday adayı olabilir. Herkese kapımız açık. Ama şu aşamada kimse ‘adayım diye’ diyemez” dedi.

İYİ Parti’li Kaya: Kimse ‘kesin adayım’ diye gezmesin

Şüheda PARTAL

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve İYİ Parti Antalya Milletvekili adayı Nesrin Ünal ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ahmet Duran Yenigün’e açıklamada bulunan Milletvekili Kaya, göreve gelir gelmez hem Antalya’nın hem de Türkiye’nin sesi olacaklarının sözünü verdiklerini söyledi. Kaya, “Milletimiz bize bir vekalet verdi. Biz de bu vekaleti en güzel, en hakkaniyetli, en doğru şekilde yerine getirmek üzere milletin vekili olduk. Dolayısıyla popülizm yapmadan doğru neyse onu her zaman söylüyoruz. Göreve geldikten sonra da nasıl öncesinde ilçelerimizi ziyaret edip vatandaşlarımızla bir araya geliyorsak, şimdi de bu ziyaretlerimizi hız kesmeden yerine getiriyoruz. İlk başta Gazipaşa, Alanya tarafında başladık ve orada ilk bana dile getirilen sorun önceden de bildiğim ve esnafımızı çok ciddi anlamda olumsuz anlamda etkileyen müzik yayın yasağı. Pandemiden beri konulmuş bir yasaktı ve bu yasak Alanya, Kemer ve diğer bütün Türkiye'deki turizm yerlerinin bazılarının esnetmesiyle 1’e kadar müsaade edilen ama 1’den sonra müziğin kesildiği bir hale gelmişti. Esnaf bu konuda çok şikayetçiydi ve taksicimiz, restorancılarımız ve marketçilerimiz bu yasaktan çok ciddi anlamda zarar etmekteydiler. Meclisteki ilk basın toplantımızda müzik yayın yasağının kaldırılmasını talep etmiştik. Bunu da yapıcı bir üslupla yaptık” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ ANTALYA’DA YAŞAMAKTA ZORLANIYOR

Antalya’daki barınma krizine de değindiklerini ifade eden Kaya, “Antalya’da en ciddi sorun bu konut fiyatlarının ve kira fiyatlarının artmasıydı. Şu anda bizim Türk vatandaşlarımız Antalya’da yaşamakta zorlanıyorlar. Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyoruz, ama düzensiz göç, yabancıya yapılan plansız kontrolsüz satışlar ve tabii enflasyon ile artan maliyetlerle beraber konutlarda şu anda oturulamaz duruma geldiler. İnsanlar şehir dışlarında yerler aramaya başladılar ya da Antalya’dan taşınmaya başladılar. Bu barınma krizi ile alakalı mesela boş evlerden vergi alınsın demiştik. Bunu neye göre demiştik? İstanbul'da 500 bin tane boş ev var. Yurtdışından gelen bir herhangi bir ülkenin vatandaşı 12 tane daire almış ve bu daireleri öyle bomboş tutuyor. Şimdi biz de diyoruz ki devlet buradan vergi alsın. Bu adam kiraya vermiyorsa vergi alsın ya da kiraya versin. Şimdi arzı arttırmak lazım. TOKİ’nin burada devreye girmesi lazım. Konut üretmesi lazım. Bizim arz olayını çözmemiz lazım” diye konuştu.

ANTALYA EXPO’NUN SATIŞI ŞARTLI OLMALI

Antalya EXPO alanının parsellere ayrılarak satılması hakkında da konuşan Kaya, şu ifadelere yer verdi: “Antalya EXPO, Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkartıldı. 121 hektar alana yayılan bir alanımızdan bahsediyoruz. Burayı ne yazık ki iktidar değerlendiremedi. Kullanamadı bu alanı. Oraya uyguladıkları projeyi başarılı uygulayamadılar. Dolayısıyla şu anda da satışa çıkartılmış durumda. Biz buranın satışına karşı değiliz ancak şartlı satış olmalı. Antalya’nın markalaşmasına, gelişimine ve kalkınmasına katkıda bulunacak projeler getiren firmalara satılmasını savunuyoruz. Oraya bir konut firması gidip bir ev ya da gelişi güzel bir proje uygulamasın. Çünkü böyle stratejik alanlara biz bir daha sahip olamayabiliriz. Dolayısıyla biz EXPO alanı satılsın ama şartlı satılsın dedik. İmar düzenlemeleri yapılsın ona göre satılsın dedik.”

YAP İŞLET DEVRET USULÜYLE OLMAZ

Antalya’nın ulaşımla alakalı ciddi sorunları olduğunu ve bu sorunları da dile getirdiklerini belirten Kaya, “Antalya-Alanya arasına bir Kuzey Çevre Yolu Projesi var ama devamlı ertelenen bir proje. Hükümet burayı yap işlet devlet modeliyle yapmak istiyor. Şimdi 15 milyar dolar milli ekonomiye katkıda bulunan bir ilimizden bahsediyoruz. Bu kadar zengin, bu kadar katkıda bulunan, katma değer üreten bir şehrimiz var. Yap işlet devret usulüyle burası olmaz. Bu çevre yolu yapılsın en güzel şekilde ama Antalyalılardan para alınmasın diyoruz. Zaten Antalya-Alanya arasında şehir içinde kalıyor bu yol. Şehirler arası bir yolda değil. 50 sene 100 sene sonrası düşünülerek yapılsın ama Antalyalılar buraya 1 lira para vermemeli. Çünkü Antalya zaten katma değeri olarak ülke ekonomisine katkıda bulunan bir şehir. Bizden toplanılan paralar zaten Türkiye’nin farklı yerlerinde harcanıyor. Biz diyoruz ki hepsinin Antalya’da harcanması lazım. Ama bir kısmı bile harcansa Antalya’nın temel sorunları ortadan kalkar” dedi.

81 İLDE KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARACAĞIZ

İYİ Parti olarak 81 ilde bağımsız olarak yerel seçimlere gireceklerini ifade eden Milletvekili Aykut Kaya, “Ayrı ayrı gireceğiz il ve ilçelerde. Bunu yapmakta da kararlıyız. Büyükşehirde de kendi adayımızı çıkaracağız. Ben kısa sürede başkan adaylarının belli olacağını, yani Ekim ayı gibi netleşeceğini düşünüyorum. Tabi bu benim fikrim ve öngörüm. Antalya için genel başkanımızın da kafasında çok ciddi bir isim olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla o isimde herkesin saygı duyacağı bir isim. Bizim de Allah'ın izniyle beraber çalışabileceğimiz bir isim olacak” diye konuştu.

KİMSE KESİN ADAYIM DİYE GEZEMEZ

Kemer’de de İYİ Parti’nin adayının daha belli olmadığını ve herkesin de aday adayı olabileceğine dikkat çeken Kaya, “Dedikodular siyasette her zaman vardır ama İYİ Parti ciddi bir partidir. Aday adayının çok olması da normaldir. Devletine bağlı, dürüst, temiz geçmişi iyi olan ve toplumda kabul gören herkes bizden aday adayı olabilir. Genel başkanımız da takdir eder, sonuçta son kararı genel başkanımız veriyor. Kimse ‘kesin adayım’ diye gezemez. Şu an öyle bir şey yok. Yani aday adayı olabilir. Herkese kapımız açık. Ama ‘adayım’ diye kimse şu aşamada diyemez. Ben her zaman ‘Yanlış adayla kazanacağıma doğru adayla kaybederim’ derim ve onu savunurum. Biz de doğru adayları bulmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İKTİDARIN ALTERNATİFİ İYİ PARTİ’DİR

Bir dahaki genel seçimlerde iktidara yürüyeceklerini söyleyen Kaya, “Genel seçimlerle ilgili biz ters ayakta yakalandık diye düşünüyorum. Yani medyaya da kendimizi çok iyi anlatamadık. Konjonktür bizle değildi. O dönem medyada da ne yazık ki bizi çok yıprattılar. Yani kendimizi anlatacak medyamız yoktu işin açıkçası. Diğer her kesimde istediği gibi bize vurdu. İYİ Parti bizim partimiz, herkesi kucaklayan, temelinde milliyetçi, demokrat bir parti olarak tanımlanan bir parti. Biz HDP hariç bütün partilerin alternatifi oluruz. İktidarın alternatifi de İYİ Parti’dir” dedi.

AdminAdmin