EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-11-2022 23:50

‘İşinizi sevmek hayatınıza sonsuz bir huzur ve zevk olarak yansır’

AHENK Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelmeye devam eden Vali Ersin Yazıcı, 52’nci okul ziyaretini Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Vali Yazıcı; “İnsana saygınlık kazandıran şey yaptığı işteki kalite ve kişiliğidir” dedi.

‘İşinizi sevmek hayatınıza sonsuz bir huzur ve zevk olarak yansır’

AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Vali Ersin Yazıcı 52’nci ziyaretini Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. Ziyarette öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Vali Yazıcı’ya Muratpaşa Kaymakamı Dr. Orhan Burhan ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan eşlik etti. Ziyaret kapsamında bilişim, muhasebe ve büro yönetimi bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Vali Yazıcı öğrencilerle birlikte kitap okuduktan sonra iş ahlakı, saygınlık, yalan, dostluk, güven ve kitap üzerine uzun bir sohbet gerçekleştirdi.

YAŞAMIMIZI KARŞILAMAK İÇİN İHTİYAÇLARIMIZI KARŞILAMAK ZORUNDAYIZ

Maslow’un ihtiyaçlar hiyerarşisi hakkında öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı; “Niye okuyoruz, niçin okuyoruz bunu hiç sorguladınız mı? Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi var. Bunu bazılarınız duymuştur. Bu hiyerarşiye göre insanların yeme, içme, barınma ve akabinde güvenlik gibi ihtiyaçları vardır. Yaşamımızı devam ettirebilmek için bu ihtiyaçları karşılamak zorundayız. Hepimiz yaşamımızı devam ettirmek için birtakım meslekleri seçiyoruz. Aslında bütün insanlar aynı amaç için yaşıyor. Hayatta kalabilmek için. Meslek seçimini de bu yüzden yapıyoruz. Bu okuldan mezun olduğunuzda bir mesleğiniz, bildiğiniz bir iş olacak. Bu çok önemli. Bu sizler için çok büyük bir avantaj olacaktır.” şeklinde konuştu.

İŞİMİZİ SEVMEK BİZE SONSUZ BİR ZEVK VE HUZUR VERECEK

Yapılan işten para kazanılırken helal yoldan kazanmanın da önemine değinen Vali Yazıcı; “Yaptığımız işi sevmeliyiz. Bu bizim hayatımıza büyük bir keyif ve mutluluk katacaktır. Daha sonra paramızı helalinden kazanmalıyız bu da bize mükemmel bir huzur sağlar. Son olarak da işimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Bu hayatımıza sonsuz bir zevk ve huzur olarak yansıyacaktır. Bu durum sadece bizi mutlu etmekle de bitmez arkadaşlar. Çevremiz tarafından saygı duyulan biri oluveririz. Hangi işi yaparsak yapalım. Sizden ricam sevdiğiniz işleri yapın. İnanıyorum ki ülkemizi daha da ileri seviyeye getirecek yegâne şey bu olacaktır.” dedi.

GÜVENİLİR İNSAN OLMAK HAYATTAKİ EN BÜYÜK ANAHTARDIR

Öğrencilerle sohbetin sonunda güvenilir ve iyi bir insan olmanın önemine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Hayattaki en önemli önceliğimiz iyi insan olmak. Öncelikle iyi insan olmamız gerekiyor. İyi insan olmanın saygıdeğer insan olmanın kuralları dünyanın her yerinde aynı. Bunlara dikkat ederseniz saygı görürsünüz. Güvenilir değilseniz, dürüst değilseniz, yalan söylerseniz, hakka ve hukuka dikkat etmezseniz saygıdeğer olamazsınız. İsmimizin önündeki sıfatların sonradan oluşmuş olduğunu, çok önemli olmadığını lütfen biliniz. İsminizin önünde hâkim, vali, iş insanı, polis veya boyacı olmasının hiçbir önemi yok. Çünkü işinizi severek yapıyorsanız alın terinizin hakkını veriyorsanız, başkalarına saygı gösterip helalinden kazanıyorsanız sonuç saygı olarak size dönecektir. Her şey gönlünüzce olsun. Sizlere başarılarla dolu bir hayat diliyorum.” dedi.

DESTEĞİNİZ ÖNEMLİ

Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile sohbetin ardından görevli okul müdürleri ve öğretmenlerle bir araya gelen Vali Yazıcı, projenin önemini anlattı. Antalya’da eğitimde nitelik ve kaliteyi arttırmayı amaçladıklarını söyleyen Vali Yazıcı; “AHENK Projesi ile şehrin tüm paydaşları eğitime ve okullarımıza dokunacak. Bunu hep birlikte temin edeceğiz. Şuna inanıyorum ki bizler okullarımıza, gençlerimize dokundukça güzel işler ortaya çıkacak. Bunu hep birlikte ve bir ahenk içinde yapacağız. Gençlerimize hep beraber dokunursak bu işi hep beraber özümsersek eğitimin niteliğini ve kalitesini arttırmış olacağız. AHENK Projemiz ile eğitimde fark yaratmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin