TURİZM
Giriş Tarihi : 14-12-2022 00:58

Güral Premier Tekirova’ya ‘Sürdürülebilir Turizm’ Sertifikası

Kemer’in Tekirova Mahallesi’nde bulunan Güral Premier Tekirova, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında Türkiye’de ilk kez “Sürdürülebilir Turizm” sertifikasını aldı. Güral markasının diğer bir oteli Güral Premier Belek de sertifikayı alan ilk oteller arasında yer alıyor. Program kapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen pilot denetimlerde yer aldıklarını ifade eden Güral Premier Tekirova Genel Müdürü Levent Gültekin Toper, kriterleri sağlayan ilk oteller oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Toper, “Sürdürülebilir Turizm Belgeli oteller olarak öncü olduğumuz için mutluyuz. Yeşil otellerde konaklayan misafirlerin memnuniyet oranlarının da kıyasla yüksek olduğu bu ilgiden de ayrıca memnunuz. Sürdürülebilir ve sorumlu iş geliştirme çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Güral Premier Tekirova’ya ‘Sürdürülebilir Turizm’ Sertifikası

Ahmet Duran YENİGÜN

Güral Premier Tekirova ve Güral Premier Belek, turizm sektöründe sürdürülebilirlik standardının geliştirilmesine yönelik uluslararası normlarda belirleyici organ olan Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerine uyum doğrultusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geliştirilen Sürdürülebilir Turizm Programı kapsamında Türkiye’de ilk kez “Sürdürülebilir Turizm” sertifikasını aldı.

‘KRİTERLERİ SAĞLAYAN İLK OTELLER OLDUK’

Program kapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen pilot denetimlerde yer aldıklarını ifade eden Güral Premier Tekirova Genel Müdürü Levent Gültekin Toper, “Yüzde 100 uyum ile Güral Premier Tekirova ve Güral Premier Belek otellerimiz ile kriterleri sağlayan ilk oteller olduk. Sürdürülebilir Turizm Sertifikasyon programı TGA (Turizm Geliştirme Ajansı) tarafından ulusal sürdürülebilir turizm standartlarını geliştirmek ve küresel ölçekte tanınmalarını sağlamak ve paydaşlarla işbirliği gerçekleştirmek amacıyla atılmış çok önemli bir adımdır” dedi.

‘ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

“İşletmemizin yaptığı her bir çevre koruma çalışmasını sürdürülebilirlik ile birleştirerek sosyal sorumluluklarımız ve çevre koruma bilincini sürekli kılmak adına sezon boyunca girişimlerde bulunması ve bunu kendisine bir misyon olarak belirlemesi Güral Premier markasını sürdürülebilirlik kapsamında öne çıkaran özelliklerden biri olmuştur” diyen Toper, “Bu bilinç ve Sayın Yönetim Kurulumuzun desteği bizi Sürdürülebilir Turizm gibi ulusal ve uluslararası tanınır ödüller ve eko-etiketler almaya yönlendiriyor. Uzun vadeli vizyonumuz ve hedeflerimiz doğrultusunda Sürdürülebilir Turizm düşünce çatımız olup, kendi sürdürülebilir kalkınma amaçlarımızı politikalarımız doğrultusunda oluşturduk ve ülkemize katkı sağlamak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

‘TESİSLERİMİZ YEŞİLİN HER TONUNA TANIKLIK EDİYOR’

2010 yılında sektöre merhaba diyen Güral Premier Tekirova’nın doğayla iç içe şehrin gürültüsünden uzak bir yapılaşma tarzı benimsenerek ağaçlarla örülü geniş bir alan üzerine, geleneksel Türk mimarisi esas alınarak inşa edildiğini belirten Levent Gültekin Toper, “1989 yılında kurulan ve 52 ayrı ülkeye ihraç edilen Güral Porselen; bu alanda sürdürdüğü faaliyetlerini, 19 Mayıs 2010’da Antalya/Kemer/Tekirova bölgesinde adından fazlası ile söz ettirecek Güral Premier markası ile turizm sektörüne adım atmıştır. Güral Premier tesislerimiz; 2010 yılında sektöre merhaba diyen Güral Premier Tekirova ve 2014 yılı itibariyle yenilenen Güral Premier Belek doğayla iç içe şehrin gürültüsünden uzak bir yapılaşma tarzı benimsenerek ağaçlarla örülü geniş bir alan üzerine, geleneksel Türk mimarisi esas alınarak inşa edilmiştir. İki ve üç katlı villalarımız yeşil alanlar arasında birbirinden ayrılarak dağılmıştır. Villalarımız, Mavi Bayraklı plajımız ve deniz manzarası eşliğinde, doğanın ve yeşilin her tonuna tanıklık edebileceğiniz beş yıldızlı tatil köyü konseptindedir” dedi.

‘ÖNCÜ OLDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ’

Farklı ülkeleri, farklı insanları ve farklı kültürleri doğa ile ortak bir noktada birleştirdiklerine dikkat çeken Toper, “Ülke olarak hem ekolojik hem de biyoçeşitlilik konusunda çok zenginiz ve misafirlerimiz denizimiz, doğamız için yapılan çalışmalarımızdan memnun olduklarını ifade ediyorlar. Tur operatörlerinden de yaptığımız çevreci ve sürdürülebilir çalışmalar neticesinde geçmiş yıllarda almış olduğumuz ödüllerimiz var. Bunlar bizi daha da motive ediyor. Sürdürülebilir Turizm Belgeli olarak öncü olduğumuz için mutluyuz. Ayrıca yeşil otellerde konaklayan misafirlerin memnuniyet oranlarının da kıyasla yüksek olduğu bu ilgiden de memnunuz. Sürdürülebilir ve sorumlu iş geliştirme için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürülebilir ve temiz enerji kaynağı olarak Güneş enerjili sistemler ve enerji verimliliği yüksek teknoloji ürünler tercih ediyoruz. İsrafın önüne geçen verimli teknoloji seçimleri ve akıllı otomasyon sistemleri bunlara birkaç örnek olabilir. Gelişimleri takip ederek altyapılarımızı iyileştiriyor ve yenilikçi yaklaşımları destekliyoruz” şeklinde konuştu.

ESEN: ÇEVRE TURİZMİN TEMEL KAYNAĞIDIR

Güral Premier Tekirova Kalite ve Eğitim Müdürü Burcu Esen ise, “Çevresel Sürdürülebilirliği kendine misyon edinmiş otellerimiz alanında uzman bir ekibin takım çalışması ve yönetimin desteği ile tüm faaliyetlerimizi en yüksek sosyal ve çevresel standartlara uygun gerçekleştirmektedir. Küresel çapta yaşadığımız değişimler bizi ve misafirlerimizi Sürdürülebilir Turizmi desteklemeye teşvik etmiştir. Sürdürülebilirlik Sertifikası; otellerimizin çevre dostu, sürdürülebilir ve sorumlu bir iş geliştirmek için çabalarını göstermektedir. Sorumlu üretim ve tüketim hedeflerimiz doğrultusunda tedarikçilerimizi yerel işletmelerden seçiyor, bölgesel ekonomiyi destekliyor ve lojistik kaynaklı karbon ayak izimizi küçültüyoruz. Çevre turizmin temel kaynağıdır. Bu kaynağın sürdürülebilir şekilde ve dengeli yönetilmesi ve kalitesinin arttırılması gereklidir. Misafirlerimize daha iyi bir hizmet verebilmek ve turizmi sürdürülebilir kılarak gelecek nesillere daha güzel ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına sürdürülebilirlik ödüllerine sahip olmak önem arz etmekte ve farkındalık yaratmaktadır” dedi.

AdminAdmin