EĞİTİM
Giriş Tarihi : 28-02-2024 16:18

Göynük Fen Lisesi, TUBİTAK bölge finallerinde

Eğitimde Kemer’in adını yaptığı başarılı projelerde duyurmaya devam eden Göynük Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, “Deprem Sonrasında Tarama Tespit ve Afet Müdahale İHA’sı” ve “Doopler Etkili Radar ile Görüntü İşleme Sistemi Dergis” projeleriyle TUBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Göynük Fen Lisesi, TUBİTAK bölge finallerinde

Şüheda PARTAL

Hazırladıkları projelerle birçok yarışmadan başarı ile dönen Göynük Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yeni projelerle başarına devam ediyor. TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında 12 alanda toplam 23 bin 66 başvurudan bin 219 proje, yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Göynük Fen Lisesi öğretmeni Vahit Hüyük, Mehmet Nafi Duymuş ve Arzu Yıldırım Şahin danışmanlığında öğrenciler Ertuğrul Emir Hüyük ve Naz Dönmez tarafından hazırlanan coğrafya alanındaki afet yönetimine yeni paradikmalar getiren “Aspar Deprem Sonrasında Tarama Tespit ve Afet Müdahale İHA’sı” ile fizik alanında öğrenciler Gül Günsever, Serra Atmaca ve Gülru Yaprak Yeter tarafından hazırlanan akıllı ulaşım sistemleri ve güvenli sürüş teknoloji alanında geliştirilen “Doopler Etkili Radar ile Görüntü İşleme Sistemi Dergis” projeleri ilk 5’e girerek TUBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

İlgili yarışmanın proje sergisi 4-6 Mart tarihleri arasında, ödül töreni ise 7 Mart tarihinde 12 Bölgede eş zamanlı yapılacak.

AdminAdmin