EĞİTİM
Giriş Tarihi : 16-06-2023 03:39

“En çok kitap okunan şehrin Antalya olmasını istiyorum”

AHENK Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam eden Vali Ersin Yazıcı, 67’nci ziyaretini Alanya Demirtaş Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gerçekleştirdi. AHENK Projesi kapsamında hedeflerinin okuyan bir Antalya olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “En çok kitap okunan şehrin Antalya olmasını istiyorum. Herkesin parmakla gösterildiği, örnek insanların yetiştiği okullarımız olsun istiyorum. Bu şehirde önce iyi insan yetişsin istiyorum” dedi.

“En çok kitap okunan şehrin Antalya olmasını istiyorum”

Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 67’nci ziyaretini Alanya Demirtaş Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yavuz Kala eşlik etti.

Alanya Demirtaş Çok Programlı Anadolu Lisesi ziyareti kapsamında; Adalet, Çocuk Gelişimi ile Yiyecek ve İçecek alanı öğrencileri ile bir araya gelen Vali Yazıcı öğrencilerle birlikte kitap okudu. Öğrencilerden gelen soruları büyük bir keyifle yanıtlayan Vali Yazıcı; hayallerini, mesleğini sevip sevmediğini ve nasıl vali olduğu gibi öğrenciler tarafından merak edilen tüm soruları cevapladı.

HAYALLERİNİZ HEDEFLERE DÖNÜŞMELİ

Öğrencilere hayalleri hakkında da sorular soran Vali Yazıcı, kendi hayallerinden örnekler vererek; “Biliyorum, birçoğunuzun hayalleri var. Benim de sizlerin yaşındayken bir hayalim vardı. Benim hayalim İstanbul'da üniversite okumaktı. Doğru bir şey olduğu için değil gerçek olduğu için söylüyorum, bölüm ne olursa olsun İstanbul'da üniversite okumak istiyordum. Bence hayalleriniz bir müddet sonra hedeflerinize dönüşmeli. Benim hayalim bir müddet sonra hedefe dönüştü ve ben bu hedefimi başararak İstanbul'da üniversite kazanıp okudum. Seçtiğim bölüm doğrultusunda da Kaymakam olmak istedim ve şu an bir Vali olarak karşınızdayım. Valilik Osmanlı döneminden beri devam eden kadim bir meslek. Dolayısıyla işimi çok seviyorum.” ifadelerini kullandı.

ANTALYA ÖRNEK İNSANLAR YETİŞTİRSİN İSTİYORUM

Elif isimli bir öğrencinin ‘Antalya genelinde gelecek yıllarda eğitim hedefiniz nelerdir’ sorusuna büyük bir içtenlikle cevap veren Vali Yazıcı; “Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma bizim projemizin açılımı. Kıymetli öğretmen arkadaşlarımız bu işi yapıyor, biz de elimizden geldiğince destek veriyoruz. Benim hedefim okuyan bir Antalya. En çok kitap okunan şehrin Antalya olmasını istiyorum. Herkesin parmakla gösterildiği, örnek insanların yetiştiği okullarımız olsun istiyorum. Bu şehirde önce iyi insan yetişsin istiyorum. Alanyalıyım dediğinde evet Yörük uşağı insan gibi insandır densin istiyorum. Bunun içinde kendi çapımızda AHENK adı altında bir kampanya başlattık. Üniversiteye gidersiniz gitmezsiniz paşa gönlünüz bilir. Ben şunu önemsiyorum. İyi insan olmak, Anadolu’da bir tabir vardır adam gibi adam olmak benim için bu önemlidir. İyi insan olmadığınızda; esnaf, berber, polis, hâkim, öğretmen olmanızın çok da bir önemi kalmıyor.” şeklinde konuştu.

KİTAP EN İYİ DOSTUNUZ OLSUN

Öğrencilere dostu, arkadaştan ayıran özellikleri soran Vali Yazıcı; “Benim çok iyi bir dostum var. Beni hiç yalnız bırakmadı. Her anımda yanımda oldu ve sıkıntılı dönemlerimde beni farklı diyarlara götürdü. Onunla hemen hemen her gün buluşuyorum. Bugüne kadar bana hiç ihanet etmedi. Benim en yakın dostum kitap. Sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka ama mutlaka kitap olsun. Bu da Vali Amcanızın size nasihati olsun. Size asla yalan söylemez, doğru bildiğini söyler. Belki dertlerinizi çözmez ama dertli olduğunuz anda okuyunca sizleri dertlerinizden uzaklaştırır. Yaşamınızda az sayıda dostunuz olacak. Bu yüzden bunlardan biri mutlaka kitap olsun.” ifadelerini kullandı.

GÜZEL YARINLARDA KARŞILAŞMAK DİLEĞİYLE

Gerçekleştirilen sohbetin ardından Vali Yazıcı öğrencilere bir ricada bulunarak; “Eve gittiğinizde anne ve babanıza bugün Vali amcayla sohbet ettik deyin ve onlara selamlarımı iletin. Konuştuğumuz konulardan ailenize bahsedin. Ben, Vali Amcanız olarak gönlünüzden geçirdiklerinizin hayat bulduğu bir yaşam diliyorum sizlere. Ben, Türk gençlerinin inandıktan sonra başaramayacağı hiçbir şey olmadığına inanıyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Her şey gönlünüzce olsun, hepinize sağlık ve başarı dilerim. Şimdiden iyi bir tatil geçirmenizi diliyorum. Güzel yarınlarda karşılaşmak dileğiyle.” dedi.

Öğrencilerle sohbetinin ardından okulda görevli öğretmen ve idarecilerle de bir araya gelen Vali Yazıcı, okulun genel durumu ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. Vali Yazıcı, öğretmenlere AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin başarıya ulaşması noktasında desteklerinin çok önemli olduğunu vurguladı. (Haber Merkezi)

AdminAdmin