EĞİTİM
Giriş Tarihi : 09-02-2024 15:38

Eğitimde örnek belediye: Kemer Belediyesi

Eğitime yaptığı katkılarla birçok belediyeye örnek olan Kemer Belediyesi, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun “Eğitim varsa gelecek var” sloganıyla hareket ederek geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor.

Eğitimde örnek belediye: Kemer Belediyesi

Şüheda PARTAL

Eğitim alnında her türlü desteği veren ve hiçbir masraftan kaçmayan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’de eğitimin seviyesini daha yukarıya çıkarmayı hedefliyor. Göreve geldiği günden itibaren geleceğin anahtarı olan öğrencilere büyük yatırımlar yapan Başkan Necati Topaloğlu, her yıl ana sınıfından 8’nci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencilerin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak karşılanmasını sağlıyor.

Başkan Topaloğlu, daha önce gazino olarak kullanılan Ahmet Erkal Spor Tesisleri’ndeki binayı eğitim yuvasına dönüştürerek, öğrencilerin üniversiteye ücretsiz şekilde hazırlanmalarına katkı sunuyor. Alanında uzmanlaşmış öğretmenler, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda 400 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor.

KURS MERKEZİ TÜRKİYE 117’NCİSİ ÇIKARDI

Başkan Topaloğlu, eğitime yaptığı yatırımların karşılığını da alıyor. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda üniversiteye ücretsiz olarak hazırlanan Şevval Yağmur Öztürk isimli öğrenci, girdiği üniversite sınavında Antalya ve Kemer birincisi, Türkiye 117’ncisi olarak Kemer’in gururu oldu ve Koç Üniversitesi’ne gitti.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE ÜCRETSİZ SERVİS

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun eğitim anlayışıyla ilçedeki yaklaşık 1500 lise öğrencisi C plakalı araçlarla ücretsiz olarak taşınıyor. Evlerinden güvenli şekilde alınan öğrenciler, okula, okuldan eve, okuldan Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’na ve oradan da evlerine bırakılıyor.

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ

Kemer’de eğitim gören ana sınıfından üniversiteye kadar tüm öğrencilerin Kemer Belediyesi’ne emanet olduğunu her fırsatta dile getiren Başkan Topaloğlu, üniversiteye giden öğrencilere de ailelerinin Kemer’de ikamet etmesi şartıyla Kemer’deki turizmcilerin desteği ile ayda 1500 lira burs imkanı sağlıyor.

OKULLARA YARDIM

Başkan Topaloğlu, ilçede bulunan okullara boya, badana, tamir, tadilat, bahçelerinin temizliği gibi konularda da destek verilmesini sağlıyor.

ÖĞRENCİLERLE MOTİVASYON ETKİNLİKLERİ

Başkan Topaloğlu, kendilerine iyi bir gelecek hazırlamak amacıyla öğrencilerle sık sık bir araya gelerek, onlarla hem vakit geçiriyor hem de eğleniyor. Özellikle Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda eğitim alan öğrencilere verdiği mangal partileri, çeşitli geziler ve etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Başkan Topaloğlu, öğrencilerin ders stresinden de uzaklaşmasını sağlıyor.

AdminAdmin