SPOR
Giriş Tarihi : 16-10-2023 22:55

Denizden gökyüzüne meydan okuyacaklar!

Kemer'de sıfır rakımdan başlayıp 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona eren ve dünyanın en bilinen ekstrem spor organizasyonlarından biri olan “Sea to Sky” Enduro Motosiklet Yarışı, 18-21 Ekim tarihlerinde 4 gün ve 4 ayrı parkurda gerçekleştirilecek. Yarış öncesi gazetemize açıklamada bulunan Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı ve yarış organizatörü Semih Özdemir, “Şu an 400 sporcuyu geçtik ve 33 ülkeden katılım var. Çok farklı ülkelerden Türkiye’yi bilmeyen ve ilk defa gelen katılımcılarımız var. Guatemala’dan Venezuela’dan Moğolistan'dan gelenler var. Yani birçok sporcu bu organizasyon sayesinde ilk defa bu ülkeye geliyor. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Organizasyona ilginin her yıl giderek arttığını belirten Özdemir, sponsor desteğinin de arttığını ancak yeterli olmadığını söyledi. Özdemir ayrıca, Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) yetkililerinin de bu yıl yarışı takip edeceğini belirterek, “Gelecek yıl Allah nasip ederse Dünya Şampiyonasını Kemer’de organize edeceğiz” diye konuştu.

Denizden gökyüzüne meydan okuyacaklar!

Şüheda PARTAL

Kemer'de 4 gün ve 4 ayrı parkurda, sıfır rakımdan başlayıp 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sona erecek 14’üncü Sea to Sky Extreme Enduro Motosiklet Yarışı, 18-21 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 18 Ekim’de Çamyuva Sahilinden Plaj etabıyla start alacak yarışlar, Orman ve Sky Race etabıyla devam edecek. Dördüncü ve en zorlu etap olan deniz seviyesinden başlayıp 2365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde bitecek olan 63 kilometrelik Dağ etabında ise sporcular, çakıl plaj, dere yatakları, ormanlık patikalarını geçerek zorlu kayalık parkuru tamamlayarak zirveye ulaşmaya çalışacak.

Yarış öncesi gazetemize açıklamada bulunan Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı ve yarış organizatörü Semih Özdemir, şu ana kadar 33 ülkeden 400’ün üzerinde sporcunun kayıt yaptırdığını belirterek, “Altyapı hazır, plaj ve diğer etaplarımızın hazırlıkları da bitti. 18 Ekim Çarşamba günü saat 15:30’da plaj etabıyla start alıyoruz. Orman ve Sky etabıyla devam edeceğiz ve 21 Ekim Cumartesi günü Çamyuva’dan başlayıp Tahtalı zirvesinde biten dağ etabımız ile yarışımızı tamamlayacağız” dedi.

TÜRKİYE’Yİ DAHİ BİLMEYEN İLK DEFA GELEN SPORCULAR VAR

Organizasyona katılım çok iyi olduğunu ve 400’ün üzerinde sporcunun kayıt yaptırdığını ifade eden Özdemir, “Şu an 400 sporcuyu geçtik ve 33 ülkeden katılım var. Çok farklı ülkelerden katılanlar var. Guatemala’dan Venezuella’dan Moğolistan'dan gelenler var. Hatta Tayland'dan 6-7 yarışçı aileleriyle birlikte geldiler. Yani bizle alakası olmayan ülkeler. Hatta şöyle bir konu oldu; Bizim uluslararası ilişkilere bakan arkadaşımızı bir sporcu aramış ve ‘Eşimle geleceğim, siz Müslüman bir ülkesiniz yanına ne alması gerekiyor’ demiş. Türkiye’yi bilmiyor ve ilk defa geliyor. Bununla birlikte İspanya'dan ilk defa gelenler var. Yani birçok sporcu bu organizasyon sayesinde ilk defa bu ülkeye geliyor. Bunun da mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

OLİMPOS TELEFERİK EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMİZDEN

Organizasyona ilginin her yıl giderek arttığını belirten Özdemir, sponsor desteğinin de artığını ancak yeterli olmadığını söyledi. Sea to Sky’ın Kemer’in tanıtımına ciddi katkı sağladığını ve dünyaca bilinen ekstrem spor organizasyonlarından biri olduğuna değinen Özdemir, “Antalya Büyükşehir Belediyemizin lojistik ve birkaç kalemde desteği var. Kemer Belediyesi’nden de yine lojistik, alet, ekipman personel anlamında destek alıyoruz. Onun haricinde KETOB ve KETAV’dan konaklama ile ilgili destekler alıyoruz. Yaşam Hastanesi sağlık destekçimiz. Tabii Olimpos Teleferik zaten bizim en büyük destekçilerimizden. Operasyonun içerisinde kendi tesislerinin kullanımı ulaşım da her şeyde bize destek veriyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Onun yanında bu yıl uluslararası Sherco motosiklet markasıyla işbirliğimiz var ki bugüne kadar hiç böyle bir işbirliği yapmamıştık ve bizi iyi desteklediler. Onun haricinde Cazador tekstil markası destekliyor. Yağ firması olarak Castrol de destekçilerimiz arasında. Tabi bu yıl gönüllülerimiz de çok arttı. Sayının artışıyla birlikte destek olmak isteyenler çok fazla. Bu da bizi mutlu etti ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Onun haricinde ekstra bir desteğimiz yok” dedi.

YETERLİ BÜTÇEMİZ MAALESEF YOK

Son iki yıldır Spor Bakanlığının desteğiyle daha iyi bir yere geldiklerini, ancak yeteri kadar bütçelerinin olmadığını ifade eden Özdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Turizm Geliştirme Ajansı 5 iyi sporcumuza konaklama ve ulaşım desteği veriyor. Onun haricinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın çok bir desteği maalesef yok. Bütçemiz de yeterli olmuyor. Mesela S Sport organizasyonu yayınlamak istiyor fakat küçük bir bütçesi var. Yani küçük derken işte 20 bin dolar bazında ve iyi de bir yayın yapacaklar. Fakat bizim buna ayıracak bütçemiz yok. Yine Antalya'dan bazı kanallardan bütçe karşılığı yayın talebi geldi. Yani bütçemiz yok. Bütçemiz olsa şu anda S Sport uluslararası dijital kanalda yayın yapıyorlar ve özellikle Kemer tanıtımı için bence çok önemli. Yani mevcut bütçeler anca yetiyor. Dolayısıyla daha fazla bütçe olsa daha kaliteli organizasyon çıkar.”

DÜNYA ŞAMPİYONASININ ADAY YARIŞLARINDANIZ

İlk 7 yıl Red Bull sponsorluğunda, daha sonrasında ise gerek sponsor desteğinin olmayışı gerek pandemi nedeniyle 200’ün altında sporcunun katılımıyla Sea to Sky Extreme Enduro Motosiklet Yarışı’nı bir şekilde yapmayı başardıklarına dikkat çeken Özdemir, “Gerekli görüşmeleri yaparak Dünya Şampiyonasının aday yarışları arasına girdik. Ön görüşmeler tamam. Bu yıl yarışımızda Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) yetkilileri de olacak. Özellikle bu yıl şampiyonanın burada düzenlenmesi için FIM ile anlaşmıştık. Fakat FIM’ın uluslararası yani dünya şampiyonasının medya ayağına Red Bull bakıyor. Red Bull’un da ‘biz bu yıl gidersek çok verimli olamayız’ gibi bir yaklaşımı oldu. Onun için hepsi burada olacaklar. Gelecek yılda Allah nasip ederse Dünya Şampiyonasını Kemer’de organize edeceğiz” şeklinde konuştu.

AdminAdmin