YAŞAM
Giriş Tarihi : 14-08-2022 14:43

Cem Muhammet taburcu olmaya hazırlanıyor!

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni (AGC) ziyaret eden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Bursa'da çöp evden kurtarıldıktan sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Cem Muhammet A.’nın son durumu ile ilgili bilgi verdi. Cem Muhammet’in 17 kilodan 20 kiloya yaklaştığını ifade eden Prof. Dr. Özkan, “Sağlık durumu iyi ve gayet mutlu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uygun bir ortam hazırladığı anda Cem Muhammet’i taburcu edeceğiz” dedi.

Cem Muhammet taburcu olmaya hazırlanıyor!

Şüheda PARTAL

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek AGC Başkanı İdris Taş, Başkan Vekili Işık Tuncel ve Başkan Yardımcısı Ahmet Duran Yenigün ile bir araya geldi. Burada Ahmet Duran Yenigün’ün sorularını yanıtlayan Özkan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Cem Muhammet A.’nın son durumu ile ilgili bilgi verdi.

Cem Muhammet’in sağlık durumunun iyi ve gayet mutlu olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Özkan, “Cem Muhammet’i artık yavaş yavaş taburcu etmeye hazırlanıyoruz. Hastanemize geldiğinde 17 kiloydu. Şu an 20 kiloya yaklaştı. Çocuğumuz gayet iyi, mutlu, tabaktaki tüm yemeğini yiyor. Çok hareketli, arada bahçeye inip oyunlar oynuyor. Kedi köpekleri seviyor. Türkiye’nin her yerinden oyuncaklar da geldi ve onlardan da çok mutlu. Tabi mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Dört gözle okulun açılmasını bekliyor. İlk defa arkadaşları olacak, ilk defa okula gidecek merak ediyor okul nasıl bir yer diye. Bizde kendimizce takip edeceğiz” dedi.

Taburcu edildikten sonra da hastanede Cem Muhammet’in kontrollerinin devam edeceğini vurgulayan Özkan, “Burada önemli olan şey bundan sonraki süreç. Biz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iletişim halindeyiz. Bakanlık uygun bir ortam hazırladığı anda Cem Muhammet’i taburcu edeceğiz. Hepimiz için en önemli olan şey onun kendini güvende hissettiği bir ortamda olması ve takip sürecimizde de psikiyatri tedavisi çok ön planda olacak. Ara ara takip edilecek. Önce çok sık olacak ondan sonra gidişata göre o aralıklar azaltılır veya arttırılır bu tamamen Cem Muhammet’in gelişimine bağlı” diye konuştu.

AdminAdmin