SİYASET
Giriş Tarihi : 17-12-2022 02:34

Çelik ve Ünal’dan vatandaşlara destek

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Tekirova Mahallesi’nde bulunan 500 yataklı 5 yıldızlı otel ve günübirlik alan ile ilgili vatandaşların açtığı tahsis iptali davasında bilirkişi heyeti bölgeye gelerek incelemede bulundu. İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik ve CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal, bölgeye gelerek davacı vatandaşlara destek verdi. Çelik, “Halkın günü birlik olarak tek denize girebileceği bu alanın halkın kullanımından alınarak birilerine tahsis edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

Çelik ve Ünal’dan vatandaşlara destek

Şüheda PARTAL

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kemer’in Tekirova, Çamyuva ve Göynük Mahallelerinde bulunan hazine arazilerini turizm yatırımları için girişimcilere tahsis etmişti. 350 yataklı personel lojmanı da bulunduğu 2 bin 500 yataklı 5 yıldızlı otel, tatil köyü ve günübirlik alan olarak tahsis edilecek araziler için 15 Eylül’de Kamu Taşınmazı Tahsis Müzakeresi gerçekleşmiş ve araziler yatırımcılara tahsis edilmişti. Tekirova Mahallesi’nde bölge halkının tek denize girebileceği alan olan arazi de 500 yataklı 5 yıldızlı otel ve günübirlik alan olarak tahsis edilmesiyle bölgede yaşayan bazı vatandaşlar tahsisin iptali için dava açtı.

ÇELİK VE ÜNAL’DAN VATANDAŞLARA DESTEK

Söz konusu alanda dün bilirkişi heyeti bölgeye gelerek incelemede bulundu. Davacı vatandaşların da hazır bulunduğu bölgeye gelen İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik ve CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal vatandaşlara destek verdi.

ÇELİK: KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİL

Keşif sonrası açıklamada bulunan İYİ Parti Kemer İlçe Başkanı Hüseyin Çelik "Tekirova mahallemizdeki tek günübirlik alan Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından imar tadilatı ile turizm tahsis alanına çevrilmek istenmektedir. Mahalle muhtarımız Mustafa Barış ve duyarlı vatandaşlarımız tarafından konu mahkemeye intikal ettirilmiştir. Bugün de mahkemenin keşif işlemi yapılacağı için İyi Parti Kemer İlçe Teşkilatı olarak destek vermek amacıyla burada bulunmaktayız. Tahsis yapılmak istenen günübirlik alanın arka tarafı imar planında zaten turizm alanı olarak belirlenmiştir. Burada ki mevcut tesisler ile yapılacak turistik tesislerin ve mahallemizde yaşayan yaklaşık 5 bin yerleşik nüfusun denize erişebileceği, müşterilerini sahilden yararlandırabileceği tek alanın bu şekilde halkın kullanımından alınarak birilerine tahsis edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

ÜNAL: BU İŞİN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ

CHP Kemer İlçe Başkanı Hüsnü Ünal da, “AKP iktidarı ülkemizin değerli taşınmazlarını satmaya devam ediyor. Bir taraftan fabrikalar, bir taraftan da değerli araziler satılmakta, elden çıkarılmaktadır. Ülkemizi parsel parsel sattılar. Halkın olan bu yerleri birilerine peşkeş çekmeyi bırakın artık. Biz bu tahsisleri kabul etmiyoruz. Halkımızın hakların sonuna kadar savunacağız ve bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

AdminAdmin