GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-03-2024 17:21   Güncelleme : 17-03-2024 17:29

ÇALIŞ TEPESİ RANTA KURBAN MI EDİLİYOR?

Kemer’in Çalış Tepesi altında bulunan orman yolunda (Club Med Yolu) yapılan çalışmalar vatandaşlar tarafından tepki çekti. Yaban keçilerinin toplatılmasıyla başlayan çalışmalar ağaç kesimiyle devam etti. Deniz manzaralı büyük bir alanda yapılan çalışmaların izinli olduğu belirtilirken, neden yapıldığına dair sorular ise cevapsız kaldı. Koruma altındaki alanın yeni otel sahasına dönüştürülmeye çalışıldığı da iddia ediliyor.

ÇALIŞ TEPESİ RANTA KURBAN MI EDİLİYOR?

Ahmet Duran YENİGÜN

Kemer’in Çalış Tepesi altındaki orman yolunda son günlerde yapılan çalışmalar tepki toplamaya başladı. Özellikle seçim öncesi başlayan Club Med Yolu olarak da bilinen yolun ormanlık kısmında yapılan çalışmalar ilçenin gündemine oturdu. Ağaç kesimi ile bölgedeki çok sayıda yaban keçisinin toplatılması da kafalarda soru işaretlerine neden oldu.

YENİ RANT SAHASI MI?

Rantın büyük olduğu bölgede daha öncede birçok alan adrese teslim ihalelerle otel alanına dönüştürülmek istense de yargı kararlarıyla iptal edilmişti. Özellikle koruma altında olan Çalış Tepesi ve eteklerinde bulunan ormanlık alanda yapılan çalışma da yeni otel sahası oluşturulmaya çalışıldığı yönünde. Vatandaşların sebebi bilinmeyen çalışmaya tepki gösterirken, ağaç kesilen belli bir bölgenin de deniz manzaralı olması dikkat çekiyor.

SORULAR CEVAPSIZ KALDI

Konu ile ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışmanın izinli olduğu belirtirken, çalışmanın neden yapıldığına dair sorulara ise cevap vermedi. Milli Parkların bölgede daha önce gerçekleştirdiği ihaleler de vatandaşların tepkisini çekmişti.

MİLLİ PARKLAR DOĞAYI MI YOKSA RANTI MI KORUYOR?

Konu ile ilgili gazetemize ulaşan vatandaşlar, özellikle yerel seçimler öncesi yapılan çalışmanın normal olmadığını savundu. “Kemer’de yeni bir rant alanı için yine doğa katliamı mı yapılıyor?” sorusunu yönelten vatandaşlar, yaban keçilerinin bir turizmci tarafından toplatıldığını ve ardından da ağaç kesimi yapıldığını iddia ederek, doğayı koruması gerek milli parkların bir an önce yapılan çalışma konusunda halkı bilgilendirmesi gerektiğine işaret etti.

 

 

AdminAdmin