ANTALYA
Giriş Tarihi : 19-05-2023 02:45

Başkanlardan 19 Mayıs mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere hediye ettiğini hatırlatan Başkan Topaloğlu, yayımladığı mesajında, “Kemer Belediyesi olarak Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet’in yılmaz bekçileriyiz ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Başkanlardan 19 Mayıs mesajı

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Atatürk’ün 19 Mayıs’ı gençlere hediye ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Topaloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Geleceğimizin teminatı olan gençlerin bayramını yürekten kutluyorum. 19 Mayıs 1919’da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basmasıyla birlikte yanan milli mücadele meşalesi tüm yurdu aydınlatalı 104 yıl oldu. Kemer Belediyesi olarak Atatürk’ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyet’in yılmaz bekçileriyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımız ve gençliğimiz için başlattığımız “Eğitim varsa gelecek var” projesiyle eğitime verdiğimiz katkıyı aralıksız sürdürüyoruz. Gençleri ilim ve bilim yolunda yetiştirmek bizim görevimizdir. Çünkü ilim ve bilime inanan insanlar her zaman başarıyı yakalamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, mesajında şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 104. yılında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, sevgi, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum. 19 Mayıs 1919; Türk Milleti'nin uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ya istiklal, ya ölüm' diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür. Mustafa Kemal, emperyalizme ve iş birlikçilerine karşı başlattığı bu onurlu mücadele için Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı Samsun'a doğru yola çıktığında, yüreğinde vatan sevgisi, içinde umut vardı. Mustafa Kemal Samsun'a doğru giderken dört bir yanı işgal altında olan Anadolu insanı ise genciyle yaşlısıyla işgale direniyordu. Mustafa Kemal, umutsuz düşünceleri Samsun'da yükselen güneşin ışığında boğdu, özgürlük ve bağımsızlığından canı pahasına vazgeçmeyen Yüce Türk Milleti'nden aldığı destek ve güçle Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Sevgili gençler; Atatürk 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ilkesiyle kurduğu Cumhuriyetimizi 'Bütün ümidim gençliktedir' diyerek sizlere emanet etti. Şimdi Türk Gençliğini her zamankinden çok daha büyük ve önemli bir vazife bekliyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını siz gençlerimizle inşa edeceğiz. Aydınlık yarınlara sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Bu yolda sizlere olan inancımız da güvenimiz de tam. Sizler de gücünüze inanın. Sevgili Ata'm; 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığın bağımsızlık meşalesi yolumuza ışık olmaya devam edecek. Demokrasimize ve Cumhuriyetimize her ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. Sevgiyle kalın, Cumhuriyet'le kalın, Atatürk'le kalın."

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, yayımladığı mesajında: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak, ülkemize ve bağımsızlığımıza göz diken, Türk Milletini yok etmek isteyen işgalcilere karşı Kurtuluş Savaşımızı fiilen başlattığı, milli mücadelemizin ve ulusumuzun bağımsızlığı için milat olan 19 Mayıs 1919'un 104'inci yıl dönümü ile Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanmış vatanseverlerin 19 Mayıs'ta Samsun'da, 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' parolasıyla başlattığı, Türk Milleti'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yürek olarak küllerinden yeniden doğduğu milli mücadele ateşi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ile taçlandırılmıştır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanması, gençlere verilen değeri ve duyulan güveni göstermesi bakımından son derece anlamlıdır. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak, Türkiye Cumhuriyeti’ni daha güçlü olarak geleceğe taşıyacak ve yükseltecek olan gençlerimize her zaman güvendik ve güvenmeye devam edeceğiz. Ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine ancak gençlerimizin taşıyacağına inancımız tamdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

KONYAALTI BELEDİYE BAŞKANI SEMİH ESEN

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen de, mesajında şunları kaydetti: "Ülkemizin kurucusu, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları, işgal altındaki vatanımızı bağımsızlığına kavuşturmak için 19 Mayıs 1919'da, her türlü zorluğa rağmen yola çıktı. Bu kutsal ve zorlu yolculuğun sonunda Ata'mız ve Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Ata'mızın yaktığı bu bağımsızlık ateşi, esaret altındaki diğer milletlere de ilham kaynağı oldu ve birçok toplum bu bağımsızlık ateşini kendine şiar edindi. Bu kutlu günü ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan gençlerin bayramı olarak ilan eden Ulu Önderimiz, tüm ümidinin gençlerde olduğunu vurguladı. Sevgili gençler; bu topraklar kolay vatan kılınmadı. Bu topraklar, büyük bedellerle bağımsızlığa ulaştı. Sevgili gençler, şimdi size çok büyük bir görev daha düşüyor. Bunu hiçbir zaman unutmayınız. Toplumumuzu adalet, eğitim, bilim, teknoloji kısacası her alanda en üst noktaya taşımak için gayretinizden ödün vermeyin. Bizler de Ata'mız gibi sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Bu düşünceler ışığında, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyor, ülkemizin aydınlık geleceği olan siz gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

ATB BAŞKANI ALİ ÇANDIR

Antalya Ticaret Borsası (ATB) ve Antalya Tarım Konseyi (ATAK) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ise, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti: “Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919'da zorlu şartları göze alarak milli mücadele meşalesini Samsun'dan yaktı. Toprakları işgal altında, ordusu dağılmış Anadolu, Ata'mızın Samsun'dan yaktığı bağımsızlık ateşiyle kurtuluş mücadelesini başlattı. 19 Mayıs, Türk milleti için umudun yeşerdiği gündür. Ata'mızın da 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur' diyerek işaret ettiği gibi içerisinde bulunduğumuz sıkıntıları ancak kendi birikim, irade ve çabamızla aşabiliriz. Bu noktada her birimize, en çok da geleceğimizi kuracak olan gençliğe büyük görevler düşmektedir. Ülke nüfusunun yüzde 15.2'sini gençlerimiz oluşturuyor. Eğitimli, dünyayı takip eden, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan, cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkan, öz kaynaklarıyla ekonomisini güçlendiren gençlik, Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaktır. Gençliğin önünü açacak politikalar, onları üretime yönlendirecek projeler geliştirerek gençliğin önünü açabilir, umudunu diri tutabiliriz. 'Bütün ümidim gençliktedir' diyen Ata'mızın yolu yolumuzdur. Milli mücadelenin kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, vatanımız için canını feda etmiş şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun."

AESOB BAŞKANI ADLIHAN DERE

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, "Bugün 19 Mayıs. Bağımsızlık mücadelesinde zafere doğru atılan o ilk ve büyük adımın yıl dönümü" diyerek başlayan mesajında şunları kaydetti:

"Bundan tam 104 yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden bu yolda sağlam temellerin inşa edildiği bugün, milli mücadelenin ilk kıvılcımı çakılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkarak milletimizin gönlünde bağımsızlık ateşini yakmış, Türk milletinin asla boyun eğmeyeceğini ve esaret altına alınamayacağını 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' ülküsüyle tüm cihana ilan etmiştir. Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesi ve tüm yurda yayılan ulusal birlik ve beraberlik şuuru; azim ve kararlılığımızı körükleyen, zafere ulaşmamızı sağlayan en büyük etkenlerden biri olmuştur. İşte bugün ülkemizin ve milletimizin kaderinin değiştiği gündür. Aziz Türk Milletinin küllerinden yeniden doğup, şanlı bir tarih yazdığı gündür 19 Mayıs 1919. Milli mücadelemizin başlangıcı olan bu kutlu gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceği ve Türkiye Cumhuriyeti'ni emanet ettiği Türk gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Atatürk'ün, her şeyden önce ulusal varlığımızı borçlu olduğumuz bugünü gençlere armağan etmesi, Türk Gençliğine olan büyük inancını ve güvenini göstermektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe hitabesinde 'Ey Türk Gençliği; Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir' ifadesiyle de belirttiği gibi bu uğurda gençlerimize çok büyük bir rol düşmektedir. Bizler de bugünün yetişkinleri olarak gençlerin, çocuklarımızın, ülkemizin geleceği evlatlarımızın yetiştirilmesi için bize düşen görev ve sorumlulukların bilincindeyiz. Gençlerimiz de bu emanetin farkında. Hiç şüphe yok ki, dün olduğu gibi, bugün de yarın da ülkemizi daha aydınlık yarınlara, umut dolu bir geleceğe, daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla taşıyacak olan yine gençlerimiz olacaktır. İnanıyorum ki, başarılarıyla destan yazan ve tarihin seyrini birçok kez değiştiren böylesi güçlü büyük ve şanlı bir milletin torunları olarak geçmişimizden aldıkları ilhamla, geleceğe ışık saçacaklardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; 'Ey yükselen yeni nesil istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz' sözlerinden de anlaşıldığı üzere gençler istiklalimize, istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır. Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum. Geleceğimizin güvencesi gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun."

AdminAdmin