SİYASET
Giriş Tarihi : 29-03-2023 03:29

Başarılı bürokrat İYİ Parti’den aday adayı

2012-2017 tarihleri arasında Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürü olarak görev yapan Orman Mühendisi Adnan Yılmaztürk, 2022 yılında emekli olduktan sonra İYİ Parti’den Isparta milletvekili aday adayı oldu. Bölge Müdürlüğü görevi süresince Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan Kındılçeşme, Maden Koyu, Phaselis Antik Kenti ve Beldibi Çifteçeşmeler gibi günübirlik alandaki her türlü usulsüz ve yanlış uygulamalarla mücadele eden Yılmaztürk, Topçam günü birlik alanında yaptığı başarılı düzenlemeyle adından söz ettirmişti. Yılmaztürk, yıllarca Antalya ve diğer şehirlerde bürokrat olarak çok önemli görevlerde bulunduğunu belirterek “Amacım bundan sonra kendi memleketime Milletvekili olarak hizmet etmek” dedi.

Başarılı bürokrat İYİ Parti’den aday adayı

2012-2017 tarihleri arasında Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğünde Bölge Müdürü olarak görev yapan orman mühendisi Adnan Yılmaztürk, 2022 yılında emekli olduktan sonra memleketi olan İYİ Parti’den Isparta Milletvekili Aday Adayı oldu.

YAPILAŞMAYA GEÇİT VERMEMİŞTİ

Yılmaztürk, Antalya’da 5 yılı aşan görev süreci boyunca özellikle Beydağları Milli Parkı sınırları içerisinde bulunan alanlardaki her türlü usulsüz ve yanlış uygulamalarla mücadele etti. 2008 yılında Phaselis Antik Kenti’nin yanı başında bulunan ve Fettah Tamince’nin sahip olduğu Ares Fasilis İnşaat Turizm Ticaret A.Ş.’ye tahsis edilen 180 bin metrekarelik alanda yapacağı otel inşaatını durduran Yılmaztürk, Maden Koyundaki 285 dönümlük yerin ‘Noel Baba Barış Konseyi’ adı altında bir derneğin tahsis alarak yapılaşmasına da geçit vermemişti.

KINDILÇEŞME’NİN İHALESİNİ İPTAL ETTİRDİ

Kındılçeşme ve Göynük günübirlik kamp alanlarının amaç dışı yapılaşma ve kullanılmasıyla da mücadele eden Yılmaztürk, Kındılçeşme ihalesinin iptal edilerek kuruma teslim edilmesini sağladı.

Yine Kemer’in Çamyuva Mahallesi’nde bulunan ve bir firmanın 25 yıl boyunca işlettiği Naturland Otel’in ödenmeyen borçlarının tahsili için mücadele eden Yılmaztürk, firmanın sözleşmesinin de fesh edilmesini sağladı.

KAÇAK YAPILARI YIKTI

Her türlü siyasi ve kurum baskılarına rağmen kiralama ihalelerini yasalara uygun bir şekilde yapılmasını sağlayan Yılmaztürk, Beydağları Milli Parkı sahil boyunca otel önleri, Beldibi Atatürk Parkı ve Çifteçeşmeler’deki kaçak yapıları yıkmış ve usulsüz kullanımların önüne geçti.

GÜNÜ BİRLİK ALANLARI ANTALYA’YA KAZANDIRDI

Görev süresince her türlü usulsüzlük, yolsuzluk ve kaçak avcılıkla mücadele eden Yılmaztürk, bunun yanında örnek yatırımlar da bulunarak Topçam gibi günü birlik alanları Antalya’ya kazandırdı. Büyük Çaltıcak ve Küçük Çaltıcak günübirlik alanlarını sözleşmelere uygun işletilememesinden dolayı sözleşmelerini fesh eden Yılmaztürk, Büyük Çaltıcak’a çağdaş proje ile Antalyalıların hizmetine sundu. Yılmaztürk ayrıca, Termessos Milli Parkında ise inter-aktif müze yapılmasını sağlayarak eğitim ve doğa severlerin hizmetine sunmuştu.

‘ETİK KURALLARINA GÖRE ÇALIŞTIM’

Milletvekili seçildiğinde çok önemli projelerini hayata geçirmek istediğini söyleyen orman mühendisi Adnan Yılmaztürk, yıllarca Antalya ve diğer şehirlerde bürokrat olarak çok önemli görevlerde bulunduğunu belirterek, “Ben klasik bir memurluk yapmadım. Gerek Isparta’da gerekse görev yaptığım diğer yerlerde tüm sorunları çözme noktasında elimden geleni yaptım. Çok önemli projelere imza attım. Devlet memurluğu etik kurallarına göre çalıştım, ama hiçbir zaman Kamu da görev yaparken siyaseti alet etmedim. Amacım bundan sonra kendi memleketime Milletvekili olarak hizmet etmek. Güneşi batmış, karanlığa gömülmüş memleketimizi yeniden aydınlatmaya, vatandaşlarımıza yeniden mutlu günler inşa etmeye geliyoruz” dedi.

ADNAN YILMAZTÜRK KİMDİR?

Ispartalı olan Adnan Yılmaztürk, 1986 yılında Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Evli ve 3 çocuk babası olan Yılmaztürk, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım ve Orman Uzmanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Danışmanı, Orman ve Su işleri Bakanlığı VI. Bölge Müdürü, Orman Bölge Müdür Yardımcılığı, Orman İşletme Şefi, Orman İşletme Müdür Yardımcısı ve Orman İşletme Müdürü görevlerinde bulundu. Isparta’nın başarılı bürokratlarından olan Yılmaztürk, 2022 yılında emekli olduktan sonra İYİ Parti’de siyasete başlayarak, Isparta’dan aday adayı oldu. (Haber Merkezi)

AdminAdmin