GÜNDEM
Giriş Tarihi : 05-01-2024 02:35

Balıkçıların karayolu çilesi!

Türkiye'nin en büyük balıkçı barınağı olan Antalya Balıkçı Barınağındaki balıkçılar, yol sorunu nedeniyle her gün tehlike atlatıyor. Kemer-Antalya Karayolu üzerinde bulunan ve özellikle mezat zamanlarında çok sayıda sürücünün kullandığı barınak yolunun aydınlatması yapılarak yaklaşık 30 metre ilerideki döner kavşağın da bulunduğu Küçük Çaltıcak Halk Plajı girişine bağlanılması isteniyor.

Balıkçıların karayolu çilesi!

Şüheda PARTAL

2014 yılında açılan ve kapladığı 245 bin metrekarelik alanla Türkiye'nin en büyük balıkçı barınağı olan Antalya Balıkçı Barınağı’nda balıkçılar Kemer-Antalya Karayolu üzerindeki barınak giriş yolundan dolayı kazalarla karşı karşıya kalıyor. Kavşağın bulunmadığı ve barınak inşaatı sırasında yapılan yolu kullanan balıkçılar, özellikle Kemer ve Kumluca’ya gitmek için Konyaaltı girişine kadar gitmek zorunda kalıyor. Havanın kararmasıyla adeta karanlık bir noktaya dönen yolda hiçbir aydınlatmanın da bulunmaması sürücüler açısından da ayrıca tehlike arzediyor. Tır gibi büyük araçların giriş ve çıkışlarında trafik akışı açısından sorunlar yaşanırken, bazı sürücüler de Sarısu istikametinden dönmek yerine ters yöne girerek yaklaşık 30 metre ileride bulunan kavşaktan Kemer-Kumluca istikametine gidiyor.

Kemer-Antalya Karayolu üzerinde bulunan Küçük Çaltıcak Halk Plajı girişi önünde bulunan kavşağı kullanmak istediklerini belirten Antalya Balık Komisyoncuları ve Balıkçı İş Adamları Derneği Başkanı İlhami Demir, barınak yolunun Küçük Çaltıcak Halk Plajı girişine bağlanmasını istediklerini belirtti. Özellikle büyük araçların karayoluna çıkmak isterken büyük sorunlar yaşadığını ifade eden Demir, hem barınağa gelen sürücüler hem de karayolunu kullanan sürücülerin kaza tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Akşam saatlerinde ise herhangi bir aydınlatma bulunmayan barınak yolunun da sürücüler açısından tehlike arzettiğini aktaran Demir, Kemer ve Kumluca’dan gelen ya da o istikamete ürün götürmek isteyen balıkçılarında hem zaman hem maliyet açısından sıkıntı yaşadığını belirterek, sorunun çözümü için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

AdminAdmin