SİYASET
Giriş Tarihi : 29-04-2023 03:41

Bakan Çavuşoğlu: Sorunları çözecek olan biziz

Kemer’i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet ederek sorun ve talepleri dinledi. Muhtarlarla da bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu, Türkiye olarak yurt dışında tanıtım faaliyetlerini çok iyi yapıldığını belirterek, “Artık Kemer’de daha önceki yıllarda hiç görmediğimiz ülkelerden turistleri görüyorsunuz. Çeşitlilik arttı. Şu anda özellikle İngiltere'den gelen turist sayısında çok ciddi bir artış var. Geçen sene İngiltere üçüncü sıraya yükseldi. Kemerimiz için turizm en önemli sektör ama Kemer’de tarım da ticaret de var. Bugüne kadar çok hizmet yaptık, daha ihtiyaç da var. Yolla ilgili elektrikle ilgili yapılması gerekenler yapılması gereken köprüler var. Ayrıca bazı yapısal sorunlar var. Bazı sıkıntılarımız var mı? Var. Antalya'da konut kirası yüksek mi? Yüksek. Bu sorunları çözecek olan kim biziz. Tıpkı yıkılan yerleri nasıl inşa ediyorsak bu sorunları da çözeceğiz” dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Sorunları çözecek olan biziz

Ahmet Duran YENİGÜN

Seçim programları çerçevesinde Kemer’i ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet ederek sorun ve talepleri dinledi, muhtarlarla bir araya geldi. Liman Caddesi girişinde bulunan bir kafede AK Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnaf ve vatandaşlarla buluşan Bakan Çavuşoğlu, Kemer’de büyük bir ilgiyle karşılandıklarını belirterek, “Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu sevgi ve saygı karşılıklı. Biz de sizleri seviyoruz sayıyoruz. Kemerimiz için turizm en önemli sektör ama Kemer’de tarım da ticaret de var. Bugüne kadar çok hizmet yaptık, daha ihtiyaç da var. Muhtarlarla biraz önce bir araya geldik. Yolla ilgili elektrikle ilgili yapılması gerekenler yapılması gereken köprüler var. Ayrıca bazı yapısal sorunlar var. Bunların hepsini muhtarlarımızla değerlendirdik. Antalya'dan ve Ankara'dan ilgili bürokratlarımızı aradık. Beraber güzel bir çalışma yaptık. İnşallah bu anlayışı muhtarlarımızla da sizlerle de devam ettireceğiz” dedi.

‘KEMER’DE HİÇ GÖRMEDİĞİMİZ ÜLKELERDEN TURİSTLERİ GÖRÜYORUZ’

Korona virüsün başlamasıyla dünyanın içine kapandığını ve hayatın durduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye'de de hayat durdu, ama biz Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kültür ve Turizm Bakanımızın gayretli çalışmaları ve beraber omuz omuza vererek kısa süre içinde bu şoku atlattık. Özellikle turizm sektörümüz etkilenmesin diye bir taraftan kısa çalışma ödeneğini devam ettirdik. Turist başına elde ettiğimiz gelir de artmaya başladı. Bunlar sizin sayenizde oluyor. Kaliteyi arttırıyorsunuz, turiste sunduğunuz hizmetin mal ve hizmetin çeşitliliğini arttırıyorsunuz. Dolayısıyla harcama daha fazla oluyor. Ama biz Türkiye olarak da tanıtımı çok iyi yapıyoruz. Artık Kemer’de daha önceki yıllarda hiç görmediğimiz ülkelerden turistleri görüyorsunuz. Çeşitlilik arttı. Sayın Bakan geldi bize Covid Covid diyor, covid geçti kardeşim ne anlatıyorsun diyebilirsiniz, ama zor günleri nasıl atlattığımızı da beraber devlet, millet, sektör devlet işbirliğini de hatırlayarak bundan sonraki zorluklara da hazırlıklı olmamız lazım. Şu anda özellikle İngiltere'den gelen turist sayısında çok ciddi bir artış var. Geçen sene İngiltere üçüncü sıraya yükseldi. Bu sene 60 milyon turist beklentimiz var. 56 milyar dolar gelir beklentimiz var. İnşallah sizler içinde sezon bereketli geçer” diye konuştu.

‘UCUZ POLİTİKANIN MEMLEKETİMİZE BİR FAYDASI YOK’

Muhalefetin “Biz geldiğimiz zaman Rusya'ya yaptırım uygulayacağız. Dolayısıyla taraf tutacağız” gibi söylemlerde bulunduğunu anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Bu sene Mayıs ayında Ruslarda biraz gecikme oldu. Mayıs biliyorsunuz Ruslar için önemli bir tatildir. O da bazı sorumsuz siyasetçilerin, muhalefetin söylemlerinden kaynaklandı. Olur da gelirsek burada Türkiye'de yarı yolda kalırız, uçaklarımıza yaptırım olursa dönemeyiz endişesi var. Kültür Turizm Bakanımızla yaptığımız istişarede de bu ortaya çıktı. Türkiye en çok turist getiren Tur şirketleriyle yaptığımız görüşmede, onlarla yaptığımız istişarelerden de bu çıktı. Siyasetçilerin dikkatli olması lazım. Taraf tutmanın Türkiye’ye bir faydası yok, varsa anlatsınlar biz de bilelim. Ama bugün Türkiye'nin tarafsız politikası, Ukrayna savaşı konusunda Rusya’yı da Ukrayna’yı da memnun ediyor. Aslında her iki tarafı memnun etmek öyle kolay bir şey değil. Ama ilkeli olursanız, dürüst olursanız, şeffaf olursanız barıştan yana, adaletten yana olursanız o zaman memnun olmayan da bırakalım olmasın. Ben niye taraf tutayım, niye yaptırıma gireyim? Turizm sektörü bakımından bana faydası ne? Birisi izah etsin. Çok büyük faydası varsa belki risk alırız ama tam tersine zararı var. Tarım ihracatı bakımından bana bir faydası var mı? Faydası olacaksa onu söylesinler. Diğer taraftan enerji konusunda bana bir faydası var mı? Onu söylesinler. Avrupalılar da şimdi benden medet umuyor. Türkiye ile Azerbaycan'dan medet umuyor. Çünkü enerjide bir merkez olduk biz. Herkese de yardımcı oluyoruz. Birisi bana ‘aferin’ desin diye ben niye bu politikalardan vazgeçelim? Tarafsız olalım, tarafsız kalalım. Herkes saygı duyuyor zaten bize. Bunu başarabilmek de öyle kolay bir şey değil. Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmasa böyle bir tarafsız politikayı sürdürebilen de olmaz. NATO içinde de herkes diyor iyi ki siz varsınız. Rusya ile de konuşabilen Ukrayna ile de konuşabilen bir müttefik var ki diyalog kanalları açık diyorlar. O yüzden sorumsuz siyasetçiler maalesef böyle zarar veriyorlar. Ucuz politikanın memleketimize milletimize bir faydası yok” şeklinde konuştu.

‘GELECEK KOLAY OLMAYACAK AMA KARAMSAR OLMAYACAĞIZ’

Dünyada büyük bir rekabet ve güç paylaşımı olduğuna dikkat çeken Bakan Çavuşoğlu, “Dünyada uluslararası sistem BM yetersiz. Böyle durumlarda önemli ülkelere önemli sorumluluklar düşer. Şu anda Türkiye bu küresel sistemin yetersizliğini sadece söylevde değil çare üreten bir ülke haline geldi. Türk milletine duyulan sevgiyi saygıyı arttırıyor. Biz bu pozisyonlarımızdan vazgeçemeyiz. İşte büyük bir deprem yaşadık. Tarihimizin en büyük doğal afet ile karşı karşıyayız. İnsanlık tarihinin karşılaştığı en büyük doğal afetlerden bir tanesini maalesef ülkemizde yaşadık. Devlet, millet el birliğiyle yaralarımızı sarıyoruz. Şehirlerimizi, evlerimizi yeniden inşa etmeye başladık. 310 bin evi bir sene içinde bitireceğiz. Toplamda 650 bin konutu apartman şeklinde kırsal kesimde evler şeklinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bazı ülkelerle şimdi dayanışma diplomasisini de yürütüyoruz. Bu aslında depremin büyüklüğünden değil, sadece Türkiye’ye olan Türk milletine olan sevgiden dolayı. Bugüne kadar yaptıklarımız ve felaket yaşayan herkese herkesten önce koşmamız sebebiyle bu kadar ülke bu kadar insan bize yardıma geldi. O yüzden ülkemizin itibarı ve güvenilirliği her şeyden önemlidir. Gelecek kolay olmayacak ama karamsar olmayacağız. Niye karamsar olalım? Elbette bugüne kadar birçok zorlukla mücadele ediyoruz. 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz hem de çifte standart olmadan. İslam düşmanlığıyla bugün mücadele eden bir ülke varsa o da Türkiye. O yüzden bu sapıklar Kur'an ı Kerim'le Türk bayrağına birlikte hakaret ediyorlar. Bunlarla mücadelemizi de başarılı bir şekilde sürdürmemiz lazım. Karşı karşıya kaldığımız tehditlerin üstesinden geliyoruz. Artık masada kaybeden bir Türkiye yok, olmayacaktır. Sert gücümüz de var, yumuşak gücümüz de var. Sizlerin burada turizmde verdiği hizmetler, gelen memnun olan her bir turist Türkiye'nin o gücünü yumuşak gücünü arttırıyor. Ama sert gücü ve yumuşak gücü yerinde kararında zamanlıca kullanarak akıllı güç olan bir Türkiye var artık. Dolayısıyla biz bu gücümüzü daha da pekiştirmemiz lazım” dedi.

‘SORUNLARI ÇÖZECEK OLAN BİZİZ’

“Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını başarıyla tamamladık” diyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, sözlerini şöyle devam etti: “Cumhuriyetimizle gurur duyalım. Elbette Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Onların cumhuriyeti kurarken Cumhuriyet için gösterdiği hedefler vardı. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefi vardı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti’yi kurduğu günden bu yana her konuşmasında; ‘Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız’ demişti. Çok şükür son 20 yılda Cumhuriyetimize çok önemli eserler kazandırdık. Çok daha büyük bir devlet olduk. Çok daha büyük bir millet olduk. Evet, covid ile beraber yaşanan ekonomik sıkıntılar var. Enflasyon yüksek mi? Yüksek, doğruya doğru ama azalmaya başladı. Kurla ilgili dalgalanma var mı? Var. İhracatçılar, turizmciler daha da dolar döviz artsın diyor ama, diğer vatandaşlarımız da yok artmasın diyor. Bunun ortasının da dengesinin de bulunması lazım. Bazı sıkıntılarımız var mı? Var. Antalya'da konut kirası yüksek mi? Yüksek. Dolayısıyla bir taraftan buraya gelen çalışan kardeşlerimiz de sıkıntı çekiyor. Devlet memuru da sıkıntı çekiyor. Bu sorunları çözecek olan kim biziz. Tıpkı yıkılan yerleri nasıl inşa ediyorsak bu sorunları da ekonomi ile ilgili sorunları da çözeceğiz. Ama büyük resimden uzaklaşmayalım. 20 sene önce 2 bin dolardı kişi başına milli gelir şimdi 10 bin 600 dolara çıktı. Daha da arttırmamız lazım. Bu da yetmez. O nedenle biz diyoruz ki cumhuriyetimizle gurur duyalım. Yaptıklarımızla gurur duyalım. Şu milli otomobilimiz TOGG ile gurur duyalım, küçümsemeyelim. Bu bizim milli otomobilimizdir. SİHA’larımızla gurur duyalım. Uçak gemimiz denize indi, artık bunlarla gurur duyalım. Savunma sanayinde millilik oranında yüzde 20’den yüzde 80’ne çıktık. Bununla gurur duyalım. Eserlerimizle gurur duyalım. Hizmetlerimizle gurur duyalım. Kendimizle de gurur duyalım. Ama gurur duyarken, ‘yeter bu bize, ne gerek var’ demek olmaz. Cumhuriyetimizin 2’nci yüzyılı çok daha başarılı olması lazım. Çok daha güçlü olmamız lazım. Çok daha istikrarlı olmamız lazım. Daha da eserler kazandırmamız lazım. Savaşlarla, krizlerle beraber önümüze çıkan fırsatları iyi değerlendirmemiz lazım.”

‘KARANLIK GÜNLERE DÖNME LÜKSÜMÜZ YOK’

“Türkiye'nin 90’lı 80’li yıllara, o yüzyılda yaşadığı karanlık günlere, koalisyonlara, o eski yapılanmalara, dokuz ay ortalama süren hükümet günlerine dönme lüksü yoktur” diyen Çavuşoğlu, “Türkiye büyük badireler atlatmıştır. Bir darbe girişimini yaşamıştır. Teröre 40 bin kurban vermiştir. Dolayısıyla kanun hükmünde kararname ile atılan o FETÖ’cü hakim olsun, diplomat olsun, kim olursa olsun, onları devletin kurumlarına döndüreceğiz demek son derece tehlikelidir. Son derece sakıncalıdır. Devletin bekası, güvenliği söz konusu olduğu zaman bu millet 15 Temmuz'da ne yapacağını göstermiştir. Bu türlü vaatleri kimden garanti aldınız? Kime ne vaat ettiniz? Nasıl döndüreceksiniz? Okullarda propagandasını yapmış ve bundan dolayı atılmış öğretmenlere çocuklarımızı tekrar nasıl emanet edeceğiz? Bizim karanlık günlere dönme lüksümüz yok. Ekonomik krizler ve darbelerle neticelenen koalisyon günlerine dönme lüksümüz yok. Her zamankinden fazla istikrar, her zamankinden fazla güven ve her zamankinden daha fazla siyasi ve ekonomik güç olacağız. Bizim Türkiye hayalimiz bu. Bunu da Cumhur İttifakıyla inşallah başaracağız. 14 Mayıs'ta vatandaşlarımızın teveccühüyle Cumhurbaşkanımız ilk turda Allah'ın izniyle anketler de öyle söylüyor seçilecek. Yabancılar son zamanlarda anket yapıyorlar, her zaman yapıyorlar. İlk başlarda ‘Bu seçim kritiktir Erdoğan gitmelidir diyorduk’ diyor. Türkiye'nin ne kadar düşmanı varsa öyle söylüyor. Bazı batı dostlarımız da öyle söylüyordu. Ama son 15 gündür anketleri görmeye başlayınca ‘maalesef Erdoğan kazanacak’ demeye başladılar. Siz maalesef deseniz de Erdoğan kazanacak. Siz maalesef deseniz de istemeseniz de sadece Türkiye değil, dünya insanlığı kazanacak” ifadelerini kullandı.

Ak Parti Kemer İlçe Başkanı İsmail Selami Minta ise, “Sayın bakanımıza bugün burada bizleri ziyaret ettiği için teşekkür ediyorum. Zaten iki saattir muhtarlarımızla toplantı halindeydik. Hiç seçim yokmuşçasına muhtarlarımızın taleplerini dinledik. Kemerimizin hizmetlerini masaya yatırdık. İnşallah 15 Mayıs’ta sizlerin desteğiyle, sizlerin verdiği güçle sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır olduğu gibi bundan sonra da Kemerimize, Türkiye’mize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

AdminAdmin