EKONOMİ
Giriş Tarihi : 01-12-2023 21:17

ATSO ve Fraport TAV Antalya’dan iş birliği protokolü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği A.Ş ve Antalya Kültür Sanat (AKS), nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik mesleki eğitim verilmesi, sınırda karbon düzenlemesi ve karbon ayak izinin azaltılmasına konusunda farkındalık oluşturulmasına yönelik iş birliği protokolüne imza attı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “İş birliğimiz sayesinde dezavantajlı gruplara yönelik mesleki eğitimler vermeyi ve sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarımızı ortak kılmayı hedefliyoruz” dedi.

ATSO ve Fraport TAV Antalya’dan iş birliği protokolü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği A.Ş ve Antalya Kültür Sanat (AKS), nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik mesleki eğitim verilmesi, sınırda karbon düzenlemesi ve karbon ayak izinin azaltılmasına konusunda farkındalık oluşturulmasına yönelik iş birliği protokolüne imza attı. Protokol törenine, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürleri Deniz Varol ve Gudrun Teloeken, AKS Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman ve ATSO Genel Sekreteri Av. Aslı Şahin Tekin katıldı. Antalya’ya değer katan kurumlarla iş birliğini önemsediklerini kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar, “Fraport TAV Antalya Havalimanı kentimize değer katan önemli bir şirket. Bu bizim için çok büyük bir fırsat ve Antalya adına önemli bir iş birliği olanağı sağlıyor. Mesleki eğitimde ATSO olarak önemli bir tecrübemiz var, bu üçlü protokolle birlikte çalışabileceğimizi artık daha iyi görebiliyoruz” diye konuştu.

“HİZMET KALİTESİNİ ARTIRACAĞIZ”

Birlikte imza atacakları projelerin Antalya için önemine işaret eden Başkan Bahar, “Çevre bilinci ve pozitif ayrımcılık konusunda şehrimize çok büyük katkılar sunuyorlar. Bu projeleri, birlikte daha güçlü bir şekilde gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ATSO birimlerimiz Fraport TAV Antalya Havalimanı ile koordineli çalışarak kente katma değerli projelerin üretilmesine yönelik önemli projeler birlikte imza atacağız” dedi. Gerçekleşen iş birliği sayesinde hizmet kalitesini yükseltmeyi ve uluslararası standartlara uygun hale getirmeyi hedeflediklerini dile getiren Bahar, “Önceliğimiz dezavantajlı gruplara yönelik mesleki eğitimler ve mesleki belgelendirme programlarını hayata geçirmek. Bu eğitimler ile gençlerimizi sektörün en çok ihtiyaç duyduğu alanlarda yetiştirecek, nitelikli hale getirecek ve istihdama katılmalarına imkan sağlayacağız. Bu vesile ile protokolün, kentimize katkı sağlamasını diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA HEDEFİ

ATSO’nun çevreye duyarlı kurum politikası ve kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla bağdaşan bir protokol olduğunu kaydeden Bahar, “ATSO hizmet binamızın çatısına yerleştirdiğimiz güneş enerji panelleri ile temiz enerji kaynağı oluşturmayı hedefledik, aynı şekilde araçlarımızın elektrikli araçlara dönüşümünü de bu hedef doğrultusunda gerçekleştirdik. Fraport TAV Antalya Havalimanı’nın da sürdürülebilirlik politikalarına çok önem verdiğini ve bu alanda önemli çalışmalar imza attığını takip ediyoruz. Bu ortak noktadan hedefle Antalya’nın en büyük kurumları olarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Antalya bırakmak ve sürdürülebilir bir kalkınma yaratmak için ortak projeleri gerçekleştireceğiz. Bu vesile ile protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

GÜNÜN SONUNDA ANTALYA KAZANACAK

Antalya’ya ilave katma değer sağlamak adına ATSO ile imzalanan protokolün önemine işaret eden Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Deniz Varol, “Profesyonel bir yapı ile işin profesyonelleriyle çalışmak istedik. Bu noktada da geleceğimiz adres ATSO’ydu. Ali Başkanımız da bizi bu konuda destekledi. Protokolümüz çok net, mesleki eğitimlerde, bölgedeki gençlerimize meslek kazandırmada, bunun yanında da çevresel konularda gelişim sağlamak. Antalya’ya ilave katkı koymak adına protokole imza attık. Ucu açık bir protokol aslında, her yere yetişebilecek bir profesyonellikte ve yapıda değiliz. Bir üst kurum olarak ATSO’yu yönlendirici olarak seçtik. Karşılıklı katma değere yönelik bir kazan- kazan durumu yaratma arzusundayız” dedi. Protokolün içeriğiyle sınırlı kalmayacağını sözlerine ekleyen Varol, “Başkanımızın Antalya OSB Teknik Koleji ile ilgili tanıtımına şahit olduk, birlikte izledik, hakikaten orada başardıkları muazzam. Biz de doğal olarak isteriz ki onun da bir parçası olalım. Birlikte vakit geçirdikçe yapmak istediklerimiz de ortaya çıkıyor ve artıyor. Günün sonunda Antalya kazanacak, hep birlikte bunun da bir parçası olacağız” diye konuştu. (Bülten)

AdminAdmin