ANTALYA
Giriş Tarihi : 29-09-2023 08:56

ANTGİAD’ın konuğu Başkan Savaş oldu

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı konuğu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş oldu. ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, misafirler ve üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda “Yeniden Doğuş” konuşuldu.

ANTGİAD’ın konuğu Başkan Savaş oldu

ANTGİAD Olağan Genişletilmiş Üye Toplantısı konuğu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş oldu. ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, misafirler ve üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda “Yeniden Doğuş” konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, Hatay’ın ANTGİAD üyeleri için çok farklı bir öneme sahip olduğuna değinerek, “Bu salondaki her bir fert Hatay’a Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ortaya koyarak Türkiye Cumhuriyeti topraklarına kazandırdığı bir değer olarak bakıyor. Hatay, tarihi ve kültürel mirasıyla eşsiz bir ildir, bunu biliyoruz. Ama en az bu özelliği kadar önemli yönü de bize Atamızın emaneti olmasıdır. Şubat ayında meydana gelen yıkıcı deprem sadece 11 ili değil hepimizi derinden sarstı. ANTGİAD ailesi olarak ilk şoku hızlıca atlatıp haberi aldığımız andan itibaren adeta seferberlik ilan ettik ve bölgeye elimizden gelen yardımları gönderebilmek adına çalışmalara başladık. Gerek bireysel gerekse de dernek olarak büyük bir hassasiyetle yaraların sarılması için önemli adımlar attık. Üyelerimize, yardım yapabilecek herkese ulaşmaya çalıştık. Bu süreçte zaman kavramı olmaksızın depremden zarar gören insanlarımıza destek olabilmek adına canını dişine takan arkadaşlarıma, üyelerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Hatay’ın turizm, tarım, sanayi ve ticaretle bir an önce ayağa kalması gerektiğini vurgulayan Sert, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu noktada tüm milletimize, tüm iş dünyasına büyük görev düşüyor. Hatay’ın kalkınması, modern yüzü ile eski kimliğine bürünebilmesi için ekonominin çarklarının yeniden dönmeye başlaması lazım. Hatay’ın turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle, ticaretiyle bir an önce ayağa kalkması gerekiyor. Biz deprem sonrası ANTGİAD olarak hazırladığımız dosyada da belirtmiştik; depremden hasar gören bölgelerin süper teşviklerle desteklenmesini öneriyoruz. Bu noktada bazı adımlar atıldı ancak desteklerin bir seferberliğe imkân verecek hacimde olmadığını da görüyoruz. Verilen teşvikler cezbedici olmalıdır. Biz Hatay’ı ve deprem bölgelerini ancak ekonomi çarklarını bir an önce ve kuvvetli şekilde döndürerek kurtarabiliriz. Aksi taktirde kadim bölge halkını ve onlarla birlikte bölge kültürünü kaybederiz. Bu noktada bölge halkı ile ortak iş modelleri gündemimize girmelidir. Hatay’ın güçlü olduğu yönlerle Antalya’nın entegrasyonu sağlanabilir. Örneğin Antalya’yı Hatay gastronomisinin vitrini yapabiliriz. Antalya’nın turizm, tarım ve sanayideki birikiminin Hatay’daki yeni iş fikirlerinde hayat bulmasını sağlayabiliriz. ANTGİAD olarak Hatay iş insanları ile Antalya İş insanlarını bir araya getiren, ortaklıkları, yeni iş modellerini destekleyen organizasyonlar düzenleyebiliriz.”

Başkan Sert’in moderatörlüğünde "Yeniden Doğuş" konulu konuşmasını gerçekleştiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, “Antalya Genç İş İnsanları Derneği depremin ilk haftasından itibaren ilimiz ile dayanışma içinde oldu. İlk hafta, içerisinde 16 konteyner, her konteyner içerisinde yatağı, yastığı, battaniyesi, hiljen paketi ile yardım göndererek Hatay Büyükşehir Belediyemiz ile dayanışma içinde olmuştur. Derneğin gönderdiği konteynerlar ile EXPO Antakya alanı içerisinde Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaşam alanı oluşturulmuştur. Yaşadığımız depremden sonra ilimize yaptıkları desteklerden ve davetlerinden dolayı ANTGİAD’a teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Soru cevap şeklinde devam eden toplantı sonunda ANTGİAD Başkanı Osman Sert tarafından, günün anısına konuk konuşmacı Lütfü Savaş’a teşekkür hediyesi takdim edilirken yeni üyelere de üyelik belgeleri takdim edildi ve toplantı fotoğraf çekimiyle sona erdi. (İHA)

AdminAdmin