ANTALYA
Giriş Tarihi : 30-11-2023 17:08

Antalya’daki Aksaraylılardan memleket turu

Antalya Aksaraylılar Derneği üyeleri, Kepez Belediyesi’nin destekleriyle memleketleri Aksaray’a giderek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak ve Aksaray Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Hamit Özkök’ü ziyaret eden Dernek Başkanı Serda Seyhan ve üyeler, Aksaray’ın tarihi ve kültür alanlarını da gezdi.

Antalya’daki Aksaraylılardan memleket turu

Şüheda PARTAL

Antalya Aksaraylılar Derneği Başkanı Serda Seyhan ve üyeler, Aksaray’a giderek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kepez Belediyesi’nin destekleri ile Aksaray'daki temasları kapsamında dernek yöneticileri ve üyeleri Aksaray'ın tarihi ve doğal yaşam alanlarını ziyaret ederken, Aksaray ile Antalya arasında kurulacak Gönül ve Ticaret Köprüsü içinde şehir idarecileri ile temaslarda bulundular.

Ziyaret programı kapsamında dernek üyeleri ilk olarak şehrin lokomotifi olarak anılan Aksaray Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Özellikle ticari ilişkiler kapsamında Aksaray’ın şehirlerarasında önemli bir bağlantı noktası konumunda bulunduğunu kaydeden Antalya Aksaraylılar Derneği Başkanı Serda Seyhan, ATB Başkanı Hamit Özkök ile Antalya’da Aksaraylılar olarak yapılabilecek çalışmalar konusunda değerlendirmede bulundu. Dernek Başkanı Seyhan, dernek çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek özellikle kültürel anlamda yapılacak olan faaliyetlerin çeşitlendirilmesi noktasında temaslarının devam edeceği açıklamasını yaptı.

Aksaray’ın tarihi ve doğal güzelliklerinin ön plana çıkarılması ve şehir ekonomisine kazandırılması için çalışma yürüteceklerini ifade eden Seyhan bölgenin gözde ticaret merkezi olan ATB’ye çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Aksaray için yapılacak her olumlu adımın arkasında olduklarına vurgu yapan ATB Başkanı Özkök ise açıklamasında “Antalya ile hem ticaret hem de gönül köprüsü ilişkilerimiz oldukça iyi durumda. Şehrimize destek sunarak şehrimizin marka şehir olması noktasında yapılan her projeye destek vermeye hazırız. Yalnızca Antalya değil farklı illerimizde yapılan çalışmalar da bizim için önem arz ediyor. Aksaray için birlik ve beraberlik içerisinde yapılacak her çalışmada ATB olarak varız” dedi.

ATB Başkanı Özkök, Antalya Aksaraylılar Derneği heyetine ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Seyhan ve üyeler İsmet Gürlek ve Elmas İlik'e teşekkür plaketi verdi.
Dernek üyeleri daha sonra, Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer ile biraraya geldi. Dernek Başkanı Serda Seyhan ve dernek üyelerini, Aksaray Bilim Merkezinde misafir eden Başkan Dinçer, Bilim Merkezinde kısa bir gezinti yaptırarak, Aksaray ilinde yapılan gelişim ve değişimler hakkında bilgiler verdi.

Dernek üyeleri ziyaret devamında Aksaray Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak’a ziyarette bulundu. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyeti dile getiren Başkan Solak, Dernek Başkanı Serda Seyhan’a hediye takdim etti.

Dernek üyeleri Aksaray’ın tarihi ve kültür alanları içerisinde bulunan Aksaray Müzesi, Azmi Milli Müzesi ve Manastır Vadisine de geziler gerçekleşti.

AdminAdmin