KÜLTÜR-SANAT
Giriş Tarihi : 20-10-2023 00:26

Antalya Havalimanı Kütüphanesi misafirlerini bekliyor

Her yıl milyonlarca yolcunun kullandığı Türkiye’nin en yoğun havalimanlarından olan Antalya Havalimanına yapılan kütüphane 2 bin 500 civarı eserle misafirlerini bekliyor.

Antalya Havalimanı Kütüphanesi misafirlerini bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, DHMİ ve Fraport TAV Antalya Terminal İşletmeciliği A.Ş. ile yapılan görüşmeler ve imzalanan protokol neticesinde yapılan Antalya Havalimanı Kütüphanesi hizmet vermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mayıs’ta gerçekleştirdiği toplu açılış töreni ile resmi açılışı gerçekleştirilen kütüphanede 2 bin 84 yetişkin, 366 çocuk, 21 yabancı dillerde olmak üzere toplamda 2 bin 450 derme eser bulunuyor. 15 farklı güncel derginin geldiği kütüphane Antalya Havalimanının giden yolcu kısmının asma katında 85 metrekarelik bir alanda hizmet veriyor.

İç hatlarda okumayı seven, havalimanındaki vaktini okuyarak değerlendirmek isteyen yolcular için eşsiz bir imkân sunan kütüphaneden ücretsiz bir şekilde alınan kitaplar okunup bırakılabildiği gibi yolcular tarafından yanlarında götürüp Türkiye’de uçtukları şehirdeki herhangi bir kütüphaneye de teslim edebiliyorlar. Böylece yolcular uçakta da sıkılmadan okuyabilecekleri, kitaplarını sonuna kadar sürdürebilecekleri bir fırsat yakalamış oluyorlar. (Bülten)

AdminAdmin